Ga naar inhoud
  • 0

waarom geen verbod op malware


Anoniem2

Vraag

Gisteren weer deel van de dag bezig geweest malware te verwijderen. VLCzegt dat er een update nodig is. Update opgezocht en meteen mijn zoekmachine gekaapt. Programma opgezocht om dit programma te verwijderen. Programma zoekt 2 uur en adviseert om dit programma aan te schaffen om de 2000 infecties weg te halen. 2 Uur bezig om dit weer programma weg te halen . Kun je dit soort bedrijven niet ergens aangeven zodat ze gestopt worden?
Link naar reactie

11 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
Waar heb je die update dan vandaan gehaald? VLC installeert zelf niets anders dan de player. Als je gaat zoeken en domweg maar links aanklikken, is de kans groot dat je troep binnenhaalt. En hoe heb je gezocht? Want zoeken op \"vlc update\" geeft de correcte site als eerset link.\n\n[url]http://www.videolan.org/vlc/[/url]\n\n[url]https://www.google.nl/?q=vlc+update[/url]
Link naar reactie
  • 0
Malware verbieden? Dat is het al, maar dat haalt helemaal niets uit. Het is immers ook verboden om door rood licht te rijden, om winkels te bestelen of om een moord te plegen, allemaal zaken die in meer of mindere mate strafbaar zijn, en ook die zaken komen nog altijd voor.\n\nDaarnaast, veel van de zaken die je beschrijft zijn niet illegaal. Als je tijdens de installatie van een programma niet goed oplet, dan kan het inderdaad zijn dat je ongemerkt toestemming geeft tot het veranderen van je zoekmachine, het installeren van toolbars en andere troep. Dat had je kunnen voorkomen door tijdens de installatie dat vinkje even uit te zetten.\nHet feit dat een gratis te downloaden programma zogenaamd allerlei beveiligingsproblemen vindt, is niet verboden. Dat ze veel zaken die eigenlijk weinig met veiligheid te maken hebben opvoeren als beveiligingsprobleem is misschien overtrokken, maar ook niet illegaal. Dat ze je alleen maar laten scannen met de gratis versie, en niet daadwerkelijk verwijderen, ook niets mis mee.\n\nOverigens moet ik hier met de rest meegaan, de automatische update van VLC werkt prima en neemt geen malware mee.
Link naar reactie
  • 0
Spaansebrabander bedoeld het verbieden van Malware zoals die zogenaamde \"opruimprogramma\'s\". Daar zijn er zat van, die zeggen dat je pc tigtallen fouten heeft, maar om ze te verwijderen moet je dan betalen.\r\nEn dat betreffende programma verwijderen is dan vaak ook nog eens erg moeilijk.\r\n\r\nTerwijl als je met een fatsoenlijk programma gaat kijken, blijkt dat je pc lang niet zoveel fouten heeft als het malafide programma je wenst te doen geloven.\r\n\r\nDat soort programma\'s is op dit moment nog niet verboden. Maar het zou wel goed zijn als daar betere regelgeving voor zou komen. Al was het maar de plicht dat het eenvoudig en grondig weer te verwijderen zou moeten zijn.\r\n\r\nDat schreef JohnL in feite ook al, alleen ben ik van mening dat daar juist wel iets mis mee is. De overtrokkenheid zet de consument op het verkeerde been. Het moeilijk verwijderen heeft een dwingend karakter.\r\nDat is mijns inziens toch een beetje te vergelijken met kwakzalver-verkoop als je het al niet een vorm oplichting wenst te noemen.\r\n\r\nEr zijn inderdaad ook bonafide (goede) programma\'s die scannen en je alleen na betaling laten verwijderen, daar is inderdaad niets mis mee.\r\n\r\nVoor de rest onderschrijf ik de mening van de anderen. Het is altijd een beetje opletten en zorgen dat je up to date bent.\r\nEen aantal oudere versies van VLC zijn lek en lopen dus risico\'s, net als oudere (overigens ook de nieuwste) versies van Java.\r\nEn dan kun je wel eens tegen een \"valse\" update aanlopen.
Link naar reactie
  • 0
De mens is net als een paard, rund of gnoe een kudde en vluchtdier en daardoor teveel gefocust op directe beslissingen, waardoor er vaak verkeerde beslissingen worden genomen omdat dingen niet worden gezien die er wel degelijk zijn.\r\n\r\n[QUOTE]Voorbeeld: Tel hoe vaak de letter F voorkomt in onderstaande zin.\r\n\r\nFinished files are the result of years of scientific study combined with the experience of years. [/QUOTE]
Link naar reactie
  • 0
[QUOTE]BlackTiger;642429]Spaansebrabander bedoeld het verbieden van Malware zoals die zogenaamde \"opruimprogramma\'s\". Daar zijn er zat van, die zeggen dat je pc tigtallen fouten heeft, maar om ze te verwijderen moet je dan betalen.\r\nEn dat betreffende programma verwijderen is dan vaak ook nog eens erg moeilijk.\r\n\r\nTerwijl als je met een fatsoenlijk programma gaat kijken, blijkt dat je pc lang niet zoveel fouten heeft als het malafide programma je wenst te doen geloven.[/QUOTE]\r\n\r\nDit doet me denken aan [B]Systweak[/B]\r\nDit zul je ongetwijfeld vaak tegen komen wanneer je last van tracking cookies hebt of adware op de computer. Dit zijn van die reclames bijvoorbeeld van\r\n\"scan your pc for errors\" of \"Warning your system running slow click here to fix it\"\r\n\r\nWaar ze vervolgens een stuk software aan je willen leveren. \r\n\r\nIk probeer ze dan ook goed te vermijden want door de agressieve manier van marketing krijg je al het gevoel van dat iets niet klopt.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...