Ga naar inhoud

'automatisch afspelen'schermpje opent steeds


Aanbevolen berichten

En dat lijkt mij dus juist de fout.... Want er plopt steeds een schermpje op voor het \'[I]Automatisch afpelen[/I]\' van station F:, Windows lijkt niet te weten wat te doen met dat station F:.\n\nIn het bovenste deel van schijfbeheer zie je duidelijk drie volumes, net als in het onderste schermdeel; één schijf, drie volumes, drie partities dus. Geen tweede (externe) schijf aangesloten.\nDan kan je aannemen dat Windows die gereserveerde systeempartitie (dat staat er bij) per ongeluk F: heeft genoemd. En hij staat als laatste in de lijst omdat er nu een alfabetische volgorde van schijfletters is ontstaan.\n\nMaar als hejonibema in het onderste deel van het venster die eerste partitie laat zien, even de balk wat naar rechts schuift, dan is daar zekerheid over.\n[ATTACH]17593[/ATTACH]
Link naar reactie
[QUOTE=erikdenhouter;639300]En dat lijkt mij dus juist de fout.... Want er plopt steeds een schermpje op voor het \'[I]Automatisch afpelen[/I]\' van station F:, Windows lijkt niet te weten wat te doen met dat station F:.\r\n\r\nIn het bovenste deel van schijfbeheer zie je duidelijk drie volumes, net als in het onderste schermdeel; één schijf, drie volumes, drie partities dus. Geen tweede (externe) schijf aangesloten.\r\nDan kan je aannemen dat Windows die gereserveerde systeempartitie (dat staat er bij) per ongeluk F: heeft genoemd. En hij staat als laatste in de lijst omdat er nu een alfabetische volgorde van schijfletters is ontstaan.\r\n\r\nMaar als hejonibema in het onderste deel van het venster die eerste partitie laat zien, even de balk wat naar rechts schuift, dan is daar zekerheid over.\r\n[ATTACH]17593[/ATTACH][/QUOTE]\r\n\r\n..\r\nJuist want of de externe schijf is niet goed aangesloten of [ verwijdert ]\r\nZoals Topicstarter aangeeft.\r\n\r\nEn de F hoort dan toch echt bij het Externe Harddisk gebeuren.\r\n\r\nAls toevoeging Windows .. zal niet uit zichzelf een partitie of schijf een andere letter toekennen.
Link naar reactie
Dank je wel Erik. Desperado ziet de F duidelijk over het hoofd, die je zo mooi aangeeft met de PIJL. \n\nSommige mensen kijken gewoon niet goed. Maar we weten. Gelijk krijg je nooit van hem. Jammer als mensen zo in hun eigen \"wijsheid\" blijven geloven, ondanks dat de feiten keihard getoond worden.\n\nEn nogmaals. In het eerste bijgevoegde schermpje zie ik op het bureaublad een mij onbekend tooltje staan met allemaal schijf letters. Dat is vermoedelijk de oorzaak van alle ellende.\n\nNiek
Link naar reactie
De systeempartitie bevat de aan de hardware gerelateerde bestanden en de map Opstarten die aangeven waar een computer moet zoeken als Windows moet worden opgestart. Standaard maakt Windows 7 een aparte systeempartitie aan wanneer het vanuit het niets wordt geïnstalleerd (in tegenstelling tot een eerdere versie van Windows) op een niet-gepartitioneerde harde schijf. Deze partitie is 100 MB groot.\r\n\r\nDus waar staat hoe groot die F partitie is.
Link naar reactie
Vervolg \r\n\r\nWindows 7 kan de systeempartitie beveiligen door te verhinderen dat deze opnieuw wordt geformatteerd of verwijderd. Als de systeempartitie bovendien gescheiden wordt gehouden van een opstartpartitie (zoals aanbevolen), wordt hieraan niet automatisch een stationsaanduiding toegekend.\r\n\r\n Dit houdt in dat de systeempartitie niet wordt weergegeven in Windows Verkenner, waardoor onbedoeld gebruik van de systeempartitie wordt voorkomen.
Link naar reactie
En de Opstart partitie staat altijd als eerste in de lijst ,\r\n\r\n[ATTACH]17595[/ATTACH]\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\nAls topicstarter handmatig heeft geprobeerd de opstart partitie een schijfletter [ F ] te geven , dan zal het systeem niet meer werken [ opstarten] en dat kan de reden zijn ,dat topic starter is afgehaakt.
Link naar reactie
Deze staat bij jou als eerste in de lijst omdat er geen stationsletter aan is toegekend. Maar ik lees wel dat er situaties zijn waarbij er[I] wel[/I] een stationsletter is toegekend.\n(Er is zelfs een mogelijkheid W 7 te installeren [I]zonder[/I] die systeem gereserveerde partitie, door eerst één partitie aan te maken en te formatteren [I]voordat[/I] de installatie gestart wordt)\n\nHet schijnt ook geen ramp te zijn als er wel een schijfletter is toegekend, het maakt alleen hiermee de partitie zichtbaar in je Verkenner (en niet alleen schijfbeheer), maar in het geval wat we hier zien is het misschien gekomen door een fout, en dan is er kans dat het verward wordt met die externe schijf[B];[/B] vandaar waarschijnlijk het opkomen van het schermpje \'[I]Automatisch afspelen[/I]\'.
Link naar reactie
Ja [ en in het geval van F als opstart partitie ] dat kan geen enkel programma afspelen.:o\r\nDus beter kan hij niet zichtbaar zijn , want met 100 MB kun je echt niet veel\r\n\r\nMijn standpunt zal er voorlopig niet door veranderen.:)\r\n\r\n\r\nTer aanvulling als het een normale W7 install is geweest, zal de opstart partitie toch echt vooraan zichtbaar zijn alleen bij schijfbeheer , dus niet in de verkenner.
Link naar reactie
[QUOTE=Desperado;639342]Ja [ en in het geval van F als opstart partitie ] dat kan geen enkel programma afspelen.:o\nDus beter kan hij niet zichtbaar zijn , want met 100 MB kun je echt niet veel\n\nMijn standpunt zal er voorlopig niet door veranderen.:)\n\n\nTer aanvulling als het een normale W7 install is geweest, zal de opstart partitie toch echt vooraan zichtbaar zijn alleen bij schijfbeheer , dus niet in de verkenner.[/QUOTE]\n\nEerst tik je doodleuk dat tie F kan verwijderen: \n[QUOTE]Desperado F kun je verwijderen . [/QUOTE]\nDaarna vertel je doodleuk dat de partitie F: op C: staat. (wat nooit kan)\n[QUOTE]Desperado Als je op het laatste plaatje kijkt staat die partitie gewoon waar hij hoort op :C[/QUOTE]\n\nDan ontken je dat die partitie F: heet, terwijl dat duidelijk zichtbaar is in het plaatje wat TS post: (Wat overigens NIET de verkenner is, maar schijfbeheer) \n[QUOTE]En wie zegt dat die opstart partitie nu F heet .[/QUOTE]\nEn hier staat F: ineens niet meer op C: (Dan beweer je dus keihard het wiel te hebben uit gevonden, terwijl ik je dat 3 posten zit te vertellen)\n[QUOTE]Desperado Nee F staat niet op :C\n\nkijk naar mijn eerste plaatje. [/QUOTE]\n\nEn zoals jij ook weet in \"schijfbeheer\"iets anders als de \"verkenner\".\nIn schijfbeheer zie je die partitie altijd wel en normaal heeft die geen schijfletter. Bij TS wel en dat is het probleem.\n\nNiek
Link naar reactie
Ja F kan gewoon weg. mits het een normale W7 Install is geweest .\r\n\r\nEn in Post 2 je eigen bericht.\r\n\r\nKijk eens in \"schijfbeheer\" te bereiken via een rechtsklik op \"Deze Computer\" en dan \"beheren\" te kiezen, of daar soms iets met F staat, als de schijf is aangesloten. \r\n\r\nGeef de schijf anders daar een andere schijfletter en verwijderen hem daarna veilig.:o\r\n\r\n\r\n................(proud)
Link naar reactie
[QUOTE=Desperado;639345]Ja F kan gewoon weg. mits het een normale W7 Install is geweest .\r\n\r\nEn in Post 2 je eigen bericht.\r\n\r\nKijk eens in \"schijfbeheer\" te bereiken via een rechtsklik op \"Deze Computer\" en dan \"beheren\" te kiezen, of daar soms iets met F staat, als de schijf is aangesloten. \r\n\r\nGeef de schijf anders daar een andere schijfletter en verwijderen hem daarna veilig.:o\r\n................(proud)[/QUOTE]\r\n\r\n\r\nLezen is moeilijk voor je ik weet het:\r\n\r\n[QUOTE]of daar soms iets met F staat, [B][U]als de schijf is aangesloten[/U][/B]. [/QUOTE]\r\n\r\nDus ALLEEN veilig verwijderen als de (externe) schijf is AANGESLOTEN.\r\n\r\nNiek
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...