Ga naar inhoud

Officiele website


Aanbevolen berichten

Beste forumlezers,\r\n\r\nIk heb het volgende:\r\nWanneer ik op een website inlog of iets van een website wil downloaden, wil ik zeker weten dat het de officiele website is (lijkt me toch niet zo\'n gek idee).\r\n\r\nBij zo\'n website ga ik dan het hele internet adres bij langs.\r\nSoms word ik het zat om dit telkens weer te moeten doen.\r\n\r\nEen optie kan natuurlijk zijn om bijv. Chrome of Firefox te installeren want die laten alleen het benodigde zien ([url]www.website.domein[/url] i.p.v. Internet Explorer [url]http://www.website.domein[/url]).\r\n\r\nHoe gaan anderen hiermee om? Kun je ook gewoon kijken naar het uiterlijk van de website om te zien of het de officiele website is?
Link naar reactie
Voorbeeld [url]http://www.nu.nl/[/url]\r\n\r\nWat is daar mis mee \r\n\r\nOf de browser http:// laat zien is toch niet belangrijk .\r\n\r\nElk internet adres heeft toch http:// voor www staan.\r\n\r\nTer aanvulling \r\n\r\ngezien op Internet\r\n\r\nIn de recente versies van Firefox worden webadressen getoond zonder het prefix ‘http’. Wil je echter liever de volledige webadressen in de adresbalk, dan moet je een instelling van Firefox aanpassen. Open Firefox en typ about:config in het adresvak. Er verschijnt een waarschuwing waarin je gevraagd wordt om voorzichtig te zijn. Beloof dat plechtig. Vervolgens kom je in een lange waslijst van commando’s. Om het iets makkelijker te maken typ je in het filtervak browser.urlbar.trimURLs. Hierdoor verschijnt de regel waar je de waarde ‘true’ moet wijzigen in false. Sluit nu dit venster en klaar.
Link naar reactie
[QUOTE=pcuser;630599]Wanneer ik op een website inlog of iets van een website wil downloaden, wil ik zeker weten dat het de officiele website is (lijkt me toch niet zo\'n gek idee).[/QUOTE]\nTyp het adres van sites waar je je moet aanmelden/inloggen in, in de adresbalk. Voeg eventueel toe als favoriet, nadat je 1x hebt gecontroleerd, en je hebt de goede site te pakken. \nVoor sites waar je heen gedirigeerd wordt omdat je bv via Google iets gezocht hebt wat je wilt downloaden, kun je controleren wat je wilt maar volgens mij kun je er weinig zekerheid uit halen. \nUiteraard zijn er bekende sites, maar ook die kunnen problemen geven. Laatst was nu.nl en telegraaf.nl in het nieuws dat er (via de advertenties) kwaadwillenden bezig waren geweest.\n\n\n[QUOTE=pcuser;630599]\nEen optie kan natuurlijk zijn om bijv. Chrome of Firefox te installeren want die laten alleen het benodigde zien ([url]www.website.domein[/url] i.p.v. Internet Explorer [url]http://www.website.domein[/url]).\n[/QUOTE]\nVoor de betrouwbaarheid (/veiligheid) van websites kun je kijken naar https. Bijvoorbeeld bij banken en betalingen via Ideal. Als dat via http loopt, zou ik niet verder gaan.\n\n[QUOTE=pcuser;630599]Kun je ook gewoon kijken naar het uiterlijk van de website om te zien of het de officiele website is?[/QUOTE] \nOoit van phishing gehoord? Het uiterlijk biedt je geen enkele garantie.\nZou dan toch eerder kijken naar het internetadres en dan met name de extensie. .RU is bij mij minder betrouwbaar dan .NL, \nAls er bv computeridee.ru staat, ga ik niet verder.\n\nTips:\nklik nooit maar zo op links in e-mailberichten, zeker niet van (zogenaamde) banken, etc.\nGebruik je gezond verstand.\nLet op https / (groen) slotje in de adresbalk.\nGebruik een goede virusscanner en firewall en zorg er voor dat deze up to date is en zorg er voor dat alles wat je in de browser gebruikt up to date is. Dus java, flash, browser zelf, etc.
Link naar reactie
[QUOTE=Desperado;630601]...Of de browser http:// laat zien is toch niet belangrijk.[/QUOTE]\r\n\r\nKlopt, maar ik vind het er persoonlijk niet overzichtelijker van worden.\r\nUit Firefox en Chrome blijkt gewoon dat je dit in principe weg kunt laten.\r\n\r\nBied Internet Explorer 9 of 10 ook de mogelijkheid om dit weg te laten?
Link naar reactie
En wat is dan het voordeel \r\n\r\nJuist het weg laten kan een oorzaak zijn om te gaan twijfelen.\r\n\r\n\r\nHet complete internet adres is gewoon met Http:// dus ??\r\n\r\nEn Bij Google mail staat er [url]https://www.google.nl/[/url]\r\n\r\nEn bij Hotmail [url]https://login.live.com/login.srf?wa=wsignin1.0&rpsnv=11&ct=1357814868&rver=6.1.6206.0&wp=MBI&wreply=http:%2F%2Fmail.live.com%2Fdefault.aspx&lc=1033&id=64855&mkt=en-US&cbcxt=mai&snsc=1[/url]\r\n\r\n Dus dan zit je veilig
Link naar reactie
[QUOTE=Desperado;630701]...Het complete internet adres is gewoon met Http:// dus ??\r\n\r\nEn Bij Google mail staat er [url]https://www.google.nl/[/url]\r\n\r\nEn bij Hotmail [url]https://login.live.com/login.srf?wa=wsignin1.0&rpsnv=11&ct=1357814868&rver=6.1.6206.0&wp=MBI&wreply=http:%2F%2Fmail.live.com%2Fdefault.aspx&lc=1033&id=64855&mkt=en-US&cbcxt=mai&snsc=1[/url]\r\n\r\n Dus dan zit je veilig[/QUOTE]\r\n\r\nHTTPS betekent alleen dat de website een veilige verbinding heeft, maar niet dat de website zelf veilig is.\r\n\r\nHet blijkt dus gewoon dat de enige optie het zelf controleren van de URL is.\r\nEn ik begrijp dus dat Internet Explorer niet de mogelijkheid heeft om HTTP te verbergen en wanneer het HTTPS is dit wel te tonen.
Link naar reactie
[QUOTE=pcuser;630751]HTTPS betekent alleen dat de website een veilige verbinding heeft, maar niet dat de website zelf veilig is.\r\n\r\nHet blijkt dus gewoon dat de enige optie het zelf controleren van de URL is.\r\n[/QUOTE]\r\n\r\nEen veilige verbinding biedt in zoverre zekerheid dat gegevens gecodeerd verstuurd worden.\r\n\r\nHet controleren van de URL biedt geen enkele zekerheid.\r\nEen website kan, zoals onlangs is gebeurd (en ik hierboven ook al aangaf) door derden worden besmet.\r\nZelfs grote landelijk bekende sites als De Telegraaf en nu.nl is dit overkomen.\r\n\r\nKortom: niet surfen op internet is de enige manier....
Link naar reactie
[QUOTE=pcuser;630751]Het blijkt dus gewoon dat de enige optie het zelf controleren van de URL is.\r\nEn ik begrijp dus dat Internet Explorer niet de mogelijkheid heeft om HTTP te verbergen en wanneer het HTTPS is dit wel te tonen.[/QUOTE]\r\n\r\nIk bedoel eigenlijk dat als je naar bijvoorbeeld nu.nl wilt, dat je dan gewoon de URL [url]http://www.nu.nl[/url] zelf moet controleren of deze echt van nu.nl is...\r\nEn 100% veilig is nooit iets in computerland.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...