Ga naar inhoud

opstartproblemen win xp (sp3)


Anoniem2

Aanbevolen berichten

Hallo experts. Heb hier een laptop Sony vaio vgn-n11m met xp pro die niet verder opstart dan tot het windows xp logo. Heb het volgende al geprobeerd: opstarten in laatst werkende config./veilige modus met en zonder netwerk (resultaat: alleen een knipperende cursor)/ via installatie cdrom een chkdsk en chkdsk /p.(resultaat: alles oke) Ook nog fixboot en fixmbr alsmede een harde reset..\nLaptop blijft desondanks steken bij logo. Na plm. 3 minuten schakelt hij automatisch weer op. Kan natuurlijk wel een nieuwe schone installatie doen (en automatisch opstarten na systeemchrash uitschakelen hahaha) maar eigenaar heeft er veel persoonlijke bestanden op staan en weet niet of de hd is gepartitioneerd (kan zomaar zijn dat er alleen een C partitie is .en in dat geval zou hij alles kwijt zijn natuurlijk) Heeft iemand nog een softwarematig idee (zonder dat ik hd eerst extern moet uitlezen want bezig gaan met laptophardware is niet mijn fort.:confused:
Link naar reactie
Thanks niek. ben helaas niet zo vaardig met laptophardware, moet bij deze schijnbaar nog al t een en ander losschroeven. Denk wel dat je helemaal gelijk hebt. \'t is de enige veilige manier. De scan had nog een verrassing:, van 74% sprong hij terug naar 51%.. Een veeg teken nietwaar. Ga maar eens voorzichtig peuteren om de snoodaard er uit te wurmen en met een usb converter uit te lezen. Dan hebben we dat maar gehad. Ik stop de scan gewoon.Maar wacht eerst nog even op jullie instemming (scan onderbreken)
Link naar reactie
Nou heren, het wonder is geschied. Heb zowaar de hd er uit weten te peuteren. Alle fotootjes enz. (6 GB alleen maar kleinzoon, kun je nagaan hoe waardevol voor de eigenaar!!!) Ga nu in omgekeerde volgorde de zaak weer terugzetten en proberen of er een schone installatie van xp kan plaatsvinden, tenzij jullie een meer zinnig voorstel hebben (wat die herinstallatie betreft dan)
Link naar reactie
Nee rode blokjes bij HDTune zijn toch wel beschadigingen, die je niet moet hebben. Weet je.... Soms zeggen ze.... \"Je kunt hem nog gebruiken, als externe schijf in een aan te schaffen case\". Maar ook dat is risico vol. Net die hele belangrijke foto van de trouwerij van je zoon/dochter, zal de volgende beschadiging zijn..... Weg foto.\n\nNiek
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...