Ga naar inhoud

rtf bestand openen probleem


Anoniem2

Aanbevolen berichten

Inderdaad, rtf is voor Wordpad, en niet Notepad. Bij rtf is de data op schijf nog wel in ASCII opgeslagen, en in principe altijd leesbaar te maken, maar het staat tussen allerlei ASCII control tekens die de opmaak aan het programma moeten doorgeven, en daar kan Kladblok dus niet iets duidelijk leesbaars van maken (die leest elk ASCII teken als gewoon leesteken). Het wordt dan vissen.\n\nWordpad is als het goed is nog bij je Windows bureau accessoires te vinden. En inderdaad kan Word (MS Office) het ook.
Link naar reactie
Inderdaad, rtf is voor Wordpad, en niet Notepad. Bij rtf is de data op schijf nog wel in ASCII opgeslagen, en in principe altijd leesbaar te maken (met b.v. Notepad/Kladblok of zelfs met Edit in een opdrachtprompt of DOS omgeving), maar de tekst staat tussen allerlei control tekens en tags uit de ASCII tekenset die de opmaak aan het programma moeten doorgeven, en daar kan Kladblok dus niet iets snel leesbaars van maken, want een plain (platte) editor leest elk ASCII Control teken of tag als gewoon leesteken. Het wordt dan vissen naar de tekst.\n\nWordpad is als het goed is nog bij je Windows bureauaccessoires te vinden. En inderdaad kan Word (MS Office) het ook.\n\nVergelijk eens:\n\"Dit is een regel in Wordpad (.rtf indeling) opgeslagen, en daarna geopend in Kladblok.\"\n\n[CODE]{\\rtf1\\ansi\\ansicpg1252\\deff0\\deflang1043{\\fonttbl{\\f0\\fswiss\\fcharset0 Arial;}}\n{\\*\\generator Msftedit 5.41.15.1515;}\\viewkind4\\uc1\\pard\\lang1033\\f0\\fs20 [B]Dit is een regel in Wordpad (.rtf indeling) opgeslagen, en geopend in Kladblok.[/B]\\lang1043\\par\n}\n [/CODE]\nDie regel (door mij vet gemaakt) staat ergens in het midden maar wel vindbaar. Mocht die regel halverwege van opmaak veranderen (lettertype, grootte, kleur, etc.) dan komt er weer zo\'n nieuw onbegrijpelijk gebrabbel om dat deel tekst heen te staan.\n[COLOR=\"White\"].[/COLOR]
Link naar reactie
Je hebt wel al die coderingen rechtsboven in dat venster geprobeerd ?\n\nHet ziet er echt corrupt uit. Welke codering een bestand ook heeft, aan het begin van zo\'n bestand (hier zien we het begin) wordt altijd in leesbare karakters wel iets over het programma of zo meegedeeld.\nStaat er onderaan ook niks herkenbaars ?\n\nZeer kleine kans, maar op die Mac een schijfcontrole uitvoeren misschien ? Deze fouten kunnen er zijn als er maar één bit verkeerd is in het bestandssysteem.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...