Ga naar inhoud

Kan geen gegevens van bronbestand of bronschi


Aanbevolen berichten

Geachte deskundigen,\r\n\r\nWie weet de oplossing voor het volgende:\r\n\r\nIk probeer de inhoud van de ene externe schijf naar een andere te kopiëren. Het gaat om ca. 16.000 bestanden in ca. 1000 mappen.\r\n\r\nSoms wordt het kopiëren onderbroken door de melding \'Kan geen gegevens van bronbestand of bronschijf lezen\'. Ik klik dan op \'Overslaan\' zodat in elk geval wordt doorgegaan met kopiëren. Het gevolg is natuurlijk wel dat een x-aantal bestanden niet gekopieerd worden.\r\n\r\nHoe kan ik ervoor zorgen dat ALLE bestanden worden gekopieerd?
Link naar reactie
ik heb dit ook gehad. Ik heb alles op de andere schijf gezet in kleine beetjes.\nSoms lukte een mapje niet, deed ik een ander mapje.\nDe volgende dag kan dat ene mapje weer wel.\nZodra de ene schijf leeg is zou ik even een schijfcontrole uitvoeren of formatteren.\nBij mij deed de schijf het toen weer perfect en ik gebruik heb nu nog steeds met vol op data er op.
Link naar reactie
Dank je.\r\n\r\nIn het begin heb ik genoteerd welke bestanden niet werden gekopieerd, maar op een gegeven moment merkte ik dat daar geen beginnen aan is, en heb ik \'overslaan\' gevinkt. Hij is nu nog bezig met kopiëren. Als hij straks klaar is kan ik beide externe schijven met elkaar vergelijken. Het enige dat ik dan weet is HOEVEEL bestanden er overgeslagen zijn, maar niet welke.\r\n\r\nKan ik niet beter knippen/plakken in plaats van \'kopiëren naar\'?
Link naar reactie
Precies.\r\nBovendien kan ik door de bestanden te bekijken die NIET zijn overgezet misschien ontdekken waar het aan ligt. Ik heb gelezen dat het kan liggen aan te lange bestandsnamen, maar dat kan in dit geval in elk geval niet de enige oorzaak zijn.\r\nWel irritant moet ik zeggen, als je niet echt weet wat de oorzaak is. Als ik het weet, kan ik er ook iets aan doen.
Link naar reactie
Ja, te lange bestandsnamen zou het kunnen zijn.\nAls je externe schijf FAT is dan...\nJa het zou handig zijn als je weet wat het is hé.\nIk denk dat je schijf beschadigd is of iets dergelijks.\nDus ik zou schijfcontrole doen of desnoods formatteren.\nLet wel op bij formatteren dat alles verwijderd wordt. Dus eerst alles overzetten :)
Link naar reactie
Ik weet niet hoe groot de bestanden zijn die naar die \"FAT\" schijf wilt kopiëren, maar die kan geen bestanden aan, die groter zijn dat 4Gb. Dus misschien de schijf eerst even NTFS formateren, voor je begint.\nEn 3MB is veel te langzaam. \nHet lijkt wel of je bron schijf beschadigd is.\n\nNiek
Link naar reactie
Dat verklaart misschien een en ander. Ik heb gisteravond besloten om niet te kopiëren maar om te VERPLAATSEN naar de gisteren gekochte FAT32-externe schijf (2TB). Dat ging sneller (12-13 MB per seconde). Waarom dat zo is, weet het weet mag het zeggen.\r\n\r\nOverigens, de reden dat ik een nieuwe externe schijf heb gekocht is dat de bronschijf storingen veroorzaakt. Ik zal binnenkort met schijfcontrole proberen de zaak te repareren.\r\nWie andere suggesties heeft om een storende externe schijf weer helemaal storingsvrij te krijgen, laat maar horen!\r\n\r\nAls ik weer tijd heb zal ik de bronschijf formatteren en schijfcontrole toepassen, ook sectoren repareren aanvinken.\r\nDaarna weer alles terugzetten op die bronschijf (kost uren) om vervolgens de doelschijf te kunnen converteren naar NTFS. Na wat googelen kwam ik hierover info tegen op [url]http://www.zdnet.be/help/73635/externe-harde-schijf-formatteren/[/url]. Wat daar staat is correct?\r\n\r\nWie een andere werkwijze beter vindt, dan bovenstaande, ik hoor het graag.\r\n\r\nDank voor de reacties tot dusver!
Link naar reactie
Converteren, zoals daar beschreven kan lang duren, vooral als de schijf erg vol is. Terwijl je toch voor de veiligheid beter van te voren een backup kunt maken. Als je die backup hebt kan je natuurlijk net zo goed dat FAT schijf formatteren in NTFS.\n\nMet betrekking tot \"repareren\" van harde schijven met controles ben ik kritisch. Repareren kan je ze namelijk niet. De beschadigde delen, komen in een soort bestand te staan en worden niet meer gebruikt, maar zijn er nog steeds. Normaal krijg je na verloop van tijd nog meer beschadigde clusters of sectoren en dan mis je ineens bestanden. De schijf zal het dan ook op enig moment opgeven. \n\nNiek
Link naar reactie
Oké.\r\nDan zal ik ervoor zorgen dat ik op die (mogelijk beschadigde) alleen mijn films laat staan. Dat zijn grote bestanden. En het is geen ramp als ik die ooit kwijt zou raken.\r\n\r\nOp de nieuwe schijf kan ik dan beter de back-up van mijn artikelen en foto\'s zetten, want die mag ik niet verliezen.
Link naar reactie
[QUOTE=webleyboy;616313]Is het niet mogelijk om een FAT schijf meteen om te zetten naar NTFS zonder formatteren?\nmisschien dat iemand dit beter weet, maar ik dacht met een commando zoals:\nconvert D: fat ntfs\ndan convert hij hem naar ntfs zonder bestanden te verwijderen..\nof heb ik het mis?[/QUOTE]\n\nJa dat kan. Open cmd en typ: CONVERT [drive letter]: /FS: NTFS. Deze methode is niet 100% safe, dus zorg voor een Back-up.
Link naar reactie
De externe schijf J: heb ik onderworpen aan een zeer tijdrovende foutcontrole (zie screenshot), nadat ik hem eerst had leeggemaakt en geformatteerd. \r\n[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/341/foutcontrole.png/][IMG]http://img341.imageshack.us/img341/8134/foutcontrole.png[/IMG][/URL]\r\nDe foutcontrole leverde de volgende mededeling (screenshot2) op:\r\n[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/545/schijfj.png/][IMG]http://img545.imageshack.us/img545/3853/schijfj.png[/IMG][/URL]\r\n\r\n2 VRAGEN:\r\nIk vind nergens de map \'Gevonden\' terug (ook niet nadat ik \'verborgen mappen weergeven\' heb aangevinkt). Wie weet hoe je die map kunt vinden?\r\nHoe voer je precies dat commando uit? Is hetF: /CHKDSK/F Wie weet de exacte schrijfwijze? En zet je dat in Uitvoeren of achter de Dos-prompt? \r\n\r\nAlvast bedankt.
Link naar reactie
Als de hd van te voren is geformatteerd, zal je ook geen \"normale\" bestanden terug vinden, want de schijf is leeg. Hooguit een systemvolume bestand, wat zichtbaar zou kunnen worden als je de systeembestanden zichtbaar zet. \nMaar de melding over \"gevonden bestanden\" is standaard na zo\'n controle.\nNiet standaard is het volgende:\nHet programma adviseert je een chkdsk /f te doen, om beschadigingen te repareren.\nEn de \"volume bitmap\" is onjuist.\nDie laatste melding ken ik niet. (heb nog niet gegoogled) , maar een grondige controle van de schijf met HDTune lijkt me zinvol.\n\nNiek
Link naar reactie
Alle bestanden op de externe schijf J heb ik verwijderd, daarna de schijf geformatteerd, toen zeer tijdrovende foutcontrole (zie screenshot 1).\r\n \r\n[URL=http://img102.imagevenue.com/img.php?image=341495684_Foutcontrole_jpg_122_408lo.jpg][IMG]http://img102.imagevenue.com/loc408/th_341495684_Foutcontrole_jpg_122_408lo.jpg[/IMG][/URL] \r\n \r\nToen dat klaar was, verscheen de volgende melding:\r\n\r\n[URL=http://img257.imagevenue.com/img.php?image=341611257_SchijfJ_jpg_122_347lo.jpg][IMG]http://img257.imagevenue.com/loc347/th_341611257_SchijfJ_jpg_122_347lo.jpg[/IMG][/URL] \r\n \r\nVRAGEN:\r\nIk kan map \'Gevonden\' niet vinden (ook niet als eventueel \'verborgen map\'). Wie weet raad?\r\nHoe voer ik chkdsk/f precies? Wie weet het precieze commando? En zet je dat in Uitvoeren of achter de Dos-prompt?\r\n\r\nWie kan me helpen?
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...