Ga naar inhoud

Iso naar mkv (of ander ondersteunend formaa)


Anoniem2

Aanbevolen berichten

Momenteel beschik ik over een Samsung d5000 led tv en hierin zit een ingebouwde mediaplayer. Deze plateren ondersteunt best veel formaten, zoals mkv, vob, avi, mpeg, etc. Echter wat deze player niet ondersteunt is een iso of video_ts folder.\r\n\r\nHeeft iemand enig idee hoe ik dit alsnog voor elkaar krijg of naar welke extensie ik het beste die iso of video_ts folder moet zetten? Dacht zelf aan een mkv maken van die iso. Hoop respons te krijgen. Welk programma zou dan het beste zijn? Iso naar mkv?\r\n\r\nIk sluit overigens een externe 2,5 Western digital harde schijf met USB aan de televisie.\r\n\r\nHoop wat te horen.
Link naar reactie
Wat betreft die ISO is het afhankelijk van welk formaat daarin opgeslagen ligt. Die zou je eerst kunnen mounten met b.v. [URL=\"http://www.daemon-tools.cc/eng/products/dtLite\"]Daemon Tools Lite[/URL]\n\nDe DVD\'s (VOB\'s, IFO\'s) kun je converteren naar MKV met [URL=\"http://makemkv.com/download/\"]MakeMKV[/URL]\n\nBeide genoemde tools zijn gratis.\nAls je MakeMKV voor Blu-Rays wilt gebruiken is deze echter niet gratis.\n\n*Botsing met falstring * ;-)
Link naar reactie
[QUOTE=stroke33;584189]Met [URL=\"http://www.7-zip.org/download.html\"]7Zip[/URL] kun je een iso file zo uitpakken en dan de video.ts op een DVD branden of [URL=\"http://www.convertts.net/ts_to_mkv_converter.htm\"]omzetten naar mkv[/URL][/QUOTE]een iso kun je rechtstreeks branden en afspelen , maar daar heeft de TS niks aan hij wil het vanaf de externeschijf afspelen via de mediaplayer.\nin de video_ts map staan trouwens vob bestanden en die waren afspeelbaar toch.?
Link naar reactie
In de VIDEO_TS map staan vaak meerdere .vob-bestanden. Of je die zonder de bijbehorende IFO-bestanden lekker achtermekaar in de juiste volgorde kan afspelen, weet ik niet maar je kan het allicht proberen.\nDe extensie .vob kan je ook veranderen in .mpg, kan soms van pas komen.\n\nAls je een ISO hebt gemount in zo\'n virtuele CD/DVD-speler als Deamontools lite kan je de DVD ook inlezen en converteren naar MKV met Freemake\n[url]http://www.computeridee.nl/workshops/video-omzetten-met-freemake[/url]\n[url]http://computertotaal.nl/software/22173-freemake-video-converter-2-0-1-2.html[/url]\n[url]http://www.freemake.com/free_video_converter/[/url]\n\nMaar misschien werkt MakeMKV beter? Als je toch aan het testen bent..., we horen hier graag de resultaten....
Link naar reactie
Bedankt voor de vele reacties!\r\n\r\nIk heb even Handbrake getest. Dit werkt goed! Hij zet een dvd iso bestand om naar een mkv bestand. Deze wordt afgespeeld in mijn Samsung led D5000 serie. Enige is dat ik even moet kijken welke instellingen ik het beste kan nemen. Een iso van 4,5 GB zet hij om naar een mkv van 1,6 GB. Moet overigens zeggen dat de kwaliteit er nog wel goed uit ziet..
Link naar reactie
[QUOTE=tjoekse;584193]een iso kun je rechtstreeks branden en afspelen , maar daar heeft de TS niks aan hij wil het vanaf de externeschijf afspelen via de mediaplayer.\r\nin de video_ts map staan trouwens vob bestanden en die waren afspeelbaar toch.?[/QUOTE]\r\n\r\nHij kan de uit uitgepakte iso file, de video.ts gewoon naar zijn mediaspeler zetten en dan ook afspelen, dit kan zelfs mijn Iomega mediaspeler de meer modernere mediaspelers kunnen dat dacht ik toch wel allemaal.
Link naar reactie
[QUOTE=stroke33;584267]Hij kan de uit uitgepakte iso file, de video.ts gewoon naar zijn mediaspeler zetten en dan ook afspelen, dit kan zelfs mijn Iomega mediaspeler de meer modernere mediaspelers kunnen dat dacht ik toch wel allemaal.[/QUOTE]\n\nDat is afhankelijk van de speler maar mijn AC Ryan doet dat inderdaad ook.
Link naar reactie
Het klopt dat losse media spelers het kunnen, echter is dit een ingebouwde media speler van Samsung.\r\n\r\nHeeft iemand overigens een idee hoe ik de ondertiteling zichtbaar krijg? In de mkv zit een Engelse en Nederlandse ondertiteling. Als ik deze Mkv in een popcorn hour zet, dan Jan ik met de subtitle knop wisselen van ondertiteling. Echter als ik de mkv op de externe hd zet en deze in de tv plug, dan pakt hij wel de mkv, maar als ik dan op de subtitle knop druk, zegt die: niet beschikbaar.
Link naar reactie
[QUOTE=wear;584288]Het klopt dat losse media spelers het kunnen, echter is dit een ingebouwde media speler van Samsung.\r\n\r\nHeeft iemand overigens een idee hoe ik de ondertiteling zichtbaar krijg? In de mkv zit een Engelse en Nederlandse ondertiteling. Als ik deze Mkv in een popcorn hour zet, dan Jan ik met de subtitle knop wisselen van ondertiteling. Echter als ik de mkv op de externe hd zet en deze in de tv plug, dan pakt hij wel de mkv, maar als ik dan op de subtitle knop druk, zegt die: niet beschikbaar.[/QUOTE]\r\n\r\nJe moet tijdens het omzetten de ondertitels er in bakken er is een instelling voor in handbrake.\r\n\r\nEerst de iso kiezen dan de subs erbij zoeken staat in de helpfile hoe het precies moet. ik heb wel even handbrake geïnstalleerd maar heb geen iso meer op de pc staan dus kan even niet voordoen hoe het moet maar bij output settings staat een tab subtitles en daar kun je die dus toevoegen.
Link naar reactie
[QUOTE=wear;584298]Heb de optie inderdaad gezien in handbrake. Is er geen manier om de losse subtitle te kunnen weergeven? Dus mkv en .srt file in 1 map? Dan zelf aan of uitzetten via de afstandsbediening. Heb eens gehoord dat zoiets kan, echter is het mij nog niet gelukt..[/QUOTE]\n\nDat kan inderdaad ook maar je moet er dan wel voor zorgen dat het MKV bestand en het SRT bestand precies dezelfde naam hebben.
Link naar reactie
Ga ik dat proberen!\r\n\r\nDit betekent overigens dat je maar 1 ondertiteling kunt gebruiken of niet? \r\n\r\nJe hebt dus bijvoorbeeld een map:\r\nThe Hangover\r\n- The Hangover.mkv\r\n- The Hangover.srt\r\n\r\nAls ik het zo doe, dan moet het lukken?\r\n\r\nWat dus niet lukt volgens jou is:\r\nThe Hangover\r\n- The Hangover.mkv\r\n- The Hangover NL.srt\r\n- The Hangover EN.srt\r\n\r\nIn het 2de geval betekent het dus dat je alleen 1 ondertiteling kunt gebruiken. Wat opzich niet erg is natuurlijk.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...