Ga naar inhoud

mobiele telefoon met navigatie / Samsung Gio?


Anoniem2

Aanbevolen berichten

[QUOTE=Obelix71;580296]\n\"Google maps werkt gewoon goed maar ik heb toch het navigon navigatie pakket gekocht omdat Google maps navigatie de kaarten van internet moet afhalen en omdat ik maar een 250mb internet bundel heb tikt dat een beetje snel door als je naar bijv. Frankrijk moet rijden.\" --> hieruit leid ik af dat het dus (inderdaad) mogelijk is om zonder internet te navigeren.[/QUOTE]\nDat lees ik ook, dat er een basis functionaliteit in Google Maps 5 zit, maar dat er dan wel kaarten in de cache moeten staan van het gebied waar je het ding nodig denkt te hebben. \nHet is daardoor niet betrouwbaar om te denken om, waar je ook bent, de weg terug te gaan zoeken via (offline) GPS als je niet eerst die kaart hebt geladen. De cache van zo\'n apparaat is gewoon te klein om al te veel te bevatten.
Link naar reactie
  • Reacties 77
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

[QUOTE=Obelix71;580296]\n \nHeb ook al wel gekeken op fora als vergelijk.nl en zo. Wat ik wel veel lees is klacht over accuduur. Volgens specificatie Samsung (max) 460 uur, volgens veel gebruikers (maximaal) 2 dagen. Ik ben niet zo\'n held in rekeningen, maar 2 dagen = +/- 46 uur. Zou dat komen omdat die 460 gebaseerd is op een situatie waarbij alle gebruik tot minimum is beperkt (geen apps, geen wifi, geen bleutooth, geen gps, etc.)?\n \n[/QUOTE]\n \nDie 460 uur zal wel een vergissing zijn ,want dat haalt geen enkele smartfoon ,zelfs een simpele gsm kan dat niet.\nDe meeste smartfoons zitten op 2 dagen en bij de meeste gebruikers is het nog minder.
Link naar reactie
Heb nog een hele serie vraag/antwoorden/reacties gevonden: [url]http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1457001/5[/url] Meningen zijn verdeeld, maar uit wat ik ook daar begrijp is dat navigatie zonder internetverbinding werkt. Al geeft 1 iemand aan dat je er dan 20 km. naast zou zitten. :s een ander heeft het over 3 meter.. :)
Link naar reactie
Off-topic mode on.\r\n[quote]Die 460 uur zal wel een vergissing zijn ,want dat haalt geen enkele smartfoon ,zelfs een simpele gsm kan dat niet.[/quote]\r\nNee da\'s geen vergissing. Er zijn meerdere telefoons waarbij enkele honderden uren standby tijd gegeven worden door de fabrikant.\r\nIk heb een gsm gehad die hoefde ik maar 1x per week op te laden als ik hem niet gebruikte.\r\nMijn Samsung Wave heeft officieel een standby tijd van 600 uur. Omgerekend zou dat 25 dagen zijn. Volgens mij geven de fabrikanten dat gewoon veel te hoog op.\r\nMaar zo gauw hij gebruikt gaat worden daalt de overgebleven tijd met enorme sprongen.\r\nIn mijn geval wordt bijv. een spreektijd van 15 uur opgegeven. Maar zelfs dat haalt hij bij fysieke tests niet.\r\nHoe dan ook, er worden bij meerdere merken telefoons standby tijden van meerdere honderden uren aangegeven. Geen vergissing dus, maar wel een onwaarheid want geen enkele die dat haalt inderdaad.\r\nOff topic mode off.\r\n\r\n[quote]geeft 1 iemand aan dat je er dan 20 km. naast zou zitten. een ander heeft het over 3 meter[/quote]\r\nDa\'s onzin. Met navigatie kun je er hooguit de nodige meters naast zitten maar nooit kilometers, of je nu online of offline navigatie gebruikt.\r\nImmers... de satellieten bepalen waar je zit en de software genereert daaruit een kruispeiling die je perfekt op je plaats kan zetten.\r\nOf je nu online of offline werkt maakt daarbij niet uit, die werking is hetzelfde, dus het 20km verhaal kan gewoon niet.
Link naar reactie
[QUOTE=Obelix71;580346]Zeg ook niet dat ik het verhaal van 20 km geloofwaardig vind. Citeer alleen opmerking die ik tegen kwam. ;-)\n \nGa er gewoon 1 online bestellen en dan maar proberen.[/QUOTE]\n \nBij de meeste is de navigatie zo nauwkeurig dat er ook een betrouwbare snelheidsmeting aan gekoppeld is.\n \n \nPlaatsbepaling zit er alleen naast als je buiten het zicht van satelieten bent en dan wordt de plaats bepaald met behulp van gsm netwerken.
Link naar reactie
Ik heb het iets grotere broertje van de Gio, de Ace, zelfde spec\'s, alleen wat groter, en wat betere fotocamera. \n\nOver de accutijd kan ik simpel zijn, bij veel gebruik van de telefoon (continu mp3, veel internetten, gebruik gps) is de accu snel leeg. Ik gebruik een app die de 3G verbinding killed zodra het scherm gelocked wordt, en dan eens in de zoveel tijd even de verbinding op zet, om mail op te kunnen checken. En dat scheelt best wel, qua verbruik. \nBij normaal gebruik haal ik 2 dagen, maar ik laad hem gewoon elke nacht op. Zo weet ik zeker dat ik altijd voldoende power heb. \nDie 400+ uur kan je halen, door hem aan te zetten, alle data verkeer te disablen, en daarna niet meer aan te komen. \n\nGoogle maps gebruikt meerdere methodes voor plaatsbepaling. ook met gps uit heeft hij wel enig idee waar ik ben, al is dat lang niet zo nauwkeurig als met gps aan. Ik denk dat daar die klacht van die twintig kilometer ernaast zitten van komt. \nIk zit nu thuis, maar google maps denkt met gps uit dat ik +/-300 meter hier vandaan zit. Maar ik heb ook wel eens opgemerkt dat hij er veel verder naast zit. Met de gps aan, kan ik bijna zien in welke kamer de telefoon ligt ;).
Link naar reactie
  • 4 weken later...
Helaas niets meer van Marc gehoord.\n\nEen update om dit topic \'af te sluiten\': heb uiteindelijk gekozen voor de GIO. \nMet behulp van Mobile Atlas Creator op de pc de kaarten van het wandelgebied (op meest gedetailleerde niveau) gedownload. Met Samsung-KIES op de GIO gezet. Maverick als app geïnstalleerd. GPS ingeschakeld. Vinden van positie duurt erg lang. Werkt daarna prima en heeft me al meerdere keren behoud voor fout lopen. Op een kruising twijfel welke kant op; je loopt een klein stuk en je ziet welk pad je volgt (en dus of je goed/fout loopt). Een wandelkaart biedt (mij) op zo\'n moment geen/onvoldoende uitkomst. \nGIO viel af en toe wel terug naar standby scherm (1x met foutmelding over netwerk). Maverick opnieuw opstarten en positie werd toen vrij snel weer gevonden. \nGPS \'vreet\' (zoals aangegeven) wel batterijverbruik. Na een wandeling van zo\'n 2 uur was de batterij volgens display nog voor iets meer dan 50% vol. Maar telkens volledig (in menu) uitschakelen/inschakelen lijkt me geen optie, gezien de lange tijd die nodig is voor positiebepaling.\nGa nog wel de minder gedetailleerde kaarten downloaden, zodat ik ook kan uitzoomen om een groter gebied te zien.\n\nAllen bedankt voor het meedenken.
Link naar reactie
Dat het vinden van een gps fix lang duurt is gebruikelijk. Een paar minuten is niet vreemd, al helemaal als je in beweging bent en in de buurt van hoge obstakels.\n\nDe meeste telefoons (en ook de tomtom) hebben daarom iets dat \"assisted gps\" wordt genoemd, waarbij de locatie van de telefoonmasten en wifi-verbindingen wordt gebruikt om snel een schatting te maken van je positie. Tijdens het wandelen heb je geen wifi en misschien heb je 3G uitgeschakeld (om batterij te sparen) en dan gaat positiebepaling met behulp van telefoonmasten ook niet door geloof ik (of je hebt maar één mast binnen je bereik en dan gaat trianguleren ook niet door).\nDus dat is wel gebruikelijk.\n\nHet scherm zelf vreet natuurlijk ook stroom. Hou dat zo veel mogelijk uitgeschakeld als je niet hoeft te kijken, terwijl je de app wel gewoon actief laat.
Link naar reactie
[QUOTE=FooBar;582552]Dat het vinden van een gps fix lang duurt is gebruikelijk. Een paar minuten is niet vreemd, al helemaal als je in beweging bent en in de buurt van hoge obstakels.[/QUOTE]\nEen flink bladerdak geeft ook problemen, ook als de fix er al is.\nOok als er een open plek in de begroeiing is kan nog de begroeiing aan de horizon om je heen een fix verhinderen; je zou dan beter in de top van een boom kunnen klimmen :mrgreen:\n\nKan je met dit apparaat nu dus wel off-line navigeren ?\nEn is het gebied van de te laden kaart groot genoeg voor een hele vakantie of moet je onderweg nieuwe kaarten laden ?\n\nHeeft dit accu of batterijen ?\n[QUOTE=Obelix71;582550]Maar telkens volledig (in menu) uitschakelen/inschakelen lijkt me geen optie, gezien de lange tijd die nodig is voor positiebepaling.[/QUOTE]\nUiteindelijk zal je dat wel moeten doen, tenzij je elke twee minuten positie moet bepalen. De \'fix\' zelf kost niet meer stroom.
Link naar reactie
[QUOTE=erikdenhouter;582559]\nKan je met dit apparaat nu dus wel off-line navigeren ?[/QUOTE]\nJe kunt idd met alleen GPS (dus offline/zonder wifi/....) navigeren :)\n\n[QUOTE=erikdenhouter;582559]\nEn is het gebied van de te laden kaart groot genoeg voor een hele vakantie of moet je onderweg nieuwe kaarten laden ?[/QUOTE]\nHeb een vakantiehuisje in het buitenland en wil in die omgeving gaan wandelen. Met Mobile Atlas Creator kun je zelf het gebied en gedetailleerde niveau(s) aangeven waarvan je de kaart wilt hebben. Deze heb ik op de meegeleverde sd-card gezet; ik hoef niet te wisselen/nieuwe kaarten te laden. De grootte van die card is eigenlijk je enige belemmering. \n\n[QUOTE=erikdenhouter;582559]\nHeeft dit accu of batterijen ?\n[/QUOTE]\nAccu --> het is een mobiele telefoon (smartphone?).\n\n[QUOTE=erikdenhouter;582559]\nUiteindelijk zal je dat wel moeten doen, tenzij je elke twee minuten positie moet bepalen. De \'fix\' zelf kost niet meer stroom.[/QUOTE]\nNiet elke twee minuten, maar omdat ik in de omgeving niet bekend ben en er de nodige wandelwegen zijn, toch met enige regelmaat.\n\nps zowel Maverick als Mobile Atlas Creator zijn freeware.
Link naar reactie
Ik zit dit nu even snel te lezen. Maar hier heeft nog niemand aan gedacht.\nOm een lader op je fiets te maken voor je telefoon / navie\n\nEr heeft volgen mij ook ooit een artiekel in CID. gestaan. Dit was een stukje van iemand die zelf een lader heeft gemaakt voor op de fiets.\nZe zijn nu dus ook kant en klaar te koop.\n\n[url]http://fietsoplader.nl/[/url]
Link naar reactie
Op de site van fietsoplader staat dat het ook werkt op moderne fietsen met naafdynamo.\nZie video: [url]http://www.youtube.com/watch?v=9HC3762OgdM[/url]\n\nHeb net wel gezien dat ze niet goedkoop zijn. \nNokia verkoopt dit ook voor hun telefoons. En wel een stuk voordeliger.\nHeb er verder geen ervaring mee dus kan je niet vertellen wat en welke het beste is. En als je een beetje handig bent met electronica han je het ook zelf maken.\n\n@dutch-online\nZo hard hoef je nou niet te fietsen. Het zou al vanaf 6 Km/h moetten werken.\nDat gaat nog wel lukken toch.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...