Ga naar inhoud

mobiele telefoon met navigatie / Samsung Gio?


Anoniem2

Aanbevolen berichten

[QUOTE=Obelix71;580011]\nHeb mijn oog nu laten vallen op Samsung Galaxy Gio en Samsung Galaxy mini. \n\nKan ik op een van beide (of beide) toestellen navigatie gebruiken zonder verbinding te maken met internet (dus met GPS)?[/QUOTE]\nIk ben bang van niet:\n[url=http://www.samsung.com/hk_en/consumer/mobile/mobile-phones/smartphone/GT-S5660DSATGY/index.idx?pagetype=prd_detail]\n\"GPS/AGPS connection is subject to local network and data services and network providers may charge additional service fees. Additionally, connection times can be affected by external factors, such as surrounding environment, weather, etc\"[/url]\n\nEn dit komt uit de manual: [url=http://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201103/20110325170036476/GT-S5660_UM_EU_Eng_Rev.1.0_110222.pdf]\n\"Navigate to your destination:\nLearn to use the GPS navigation system to find and show\nyour destination with voice guidance.\nThis feature may be unavailable depending on your\nregion or service provider.\"[/url]\n\n\nIk moet wel zeggen, als ik de manual verder lees, dan is er toch een beetje twijfel als ik dit zie:\n[ATTACH]16165[/ATTACH]\n\nBlijkbaar kan er wel \'iets\' via satelieten plaats bepalen, maar er is werkelijk niets te lezen hoe dat dan zou moeten.\nMisschien alleen als coördinaten bij foto\'s en films ?
Link naar reactie
  • Reacties 77
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Dank Erik en Animal.\nLees in de handleiding ook \"to receive better GPS, avoid using your device in the following conditions\" (en dan wat tips). Staat ook iets in over Google Maps. Dan zou het toch wel moeten kunnen? Of kan Google Maps alleen met internet? Er zijn toch ook smartphones waarbij de kaarten voorgeinstalleerd zijn? Is daar geen app (?) voor. Ben nog niet zo thuis in die wereld.
Link naar reactie
Je hebt sowieso GPS nodig voor navigatie. Voor de kaarten heb je dan internet nodig als je bijv. Google maps gebruikt.\r\nDe truuk is dus om een (liefst gratis) navigatie app te vinden, gps zit immers op je telefoon, net zoals Animal ook al aangaf.\r\nHet probleem is alleen dat die navi software niet altijd voor elke smartphone gratis te vinden is en de bijgeleverde software gebruikt moet worden die via internet aangesproken dient te worden voor de kaarten.
Link naar reactie
[QUOTE=BlackTiger;580043]...en de bijgeleverde software gebruikt moet worden die via internet aangesproken dient te worden voor de kaarten.[/QUOTE]\r\n\r\nDit deel van je antwoord kan ik even niet volgen. Met \"bijgeleverde software\" bedoel je software die meegeleverd wordt bij aanschaf van de telefoon of wat anders? Beide telefoons hebben wifi; thuis kan ik daarmee probleemloos/kosteloos op internet om apps/kaarten te downloaden. Of denk ik dan te simpel?
Link naar reactie
Zoiets ?\r\n[url=http://www.megamobilecontent.com/freeware/Samsung-Galaxy+Gio/gpsticker-demo-i65266/]\r\n\"You can use the app to search locations and calculate routes, then download the maps and information you need. That way, your maps and routes stay with you if you go outside of cell and WiFi range.\"[/url]\r\n\r\n\r\nIk vond deze met de zoektermen\r\nSamsung Galaxy Gio gps \"offline navigation\"
Link naar reactie
Dat heb jij even nodig, iemand die zo\'n ding heeft, want ik zoek ook maar wat op de naam zonder dat ik weet wat er allemaal op zit. Maar laat het dan iemand zijn die ook dat GPS offline gebruikt heeft, al zullen dat er nog niet veel zijn.\r\n\r\nWat ik al zo niet weet is wanneer zulke software geschikt is voor zo\'n specifiek stuk hardware als een Samsung Galaxy Gio \'telefoon\'. Heet dat een \'[I]Android[/I]\' ? De info daarover wordt weer een wereld apart.\r\n\r\n\r\nJa ja, ik had eerder nog niet door dat je natuurlijk software kan laden die gebruik maakt van de basic aanwezige GPS hardware... Het spul is duidelijk iets meer modulair opgebouwd dan ik in eerste instantie dacht :p
Link naar reactie
Ik heb ook al de nodige zoekopdrachten ingegeven bij Google en me laten voorlichten bij diverse zaken. Merk alleen dat de kennis/informatie lang niet altijd duidelijk is en met enige regelmaat zelfs tegenstrijdig :(\n\nWat ik begrepen heb is dat Android het besturingssysteem (heet dat op een telefoon ook zo?) op Samsung telefoons/smartphones zou zijn. Zo schijnen er nog een paar besturingssystemen te zijn (afhankelijk van het merk). Android is dan weer van Google.\n\nVoor de rest is het mij ook nog lang niet allemaal duidelijk. Normaal zou ik al blij zijn met een telefoon die gemakkelijk is om te bellen/sms-en. Zullen ook mijn belangrijkste bezigheden zijn. Maar na een paar keer hopeloos de weg kwijt te zijn geraakt (wandelend/met de fiets) lijkt zo\'n navigatie me wel een ideaal hulpmiddel.
Link naar reactie
[quote]Beide telefoons hebben wifi; thuis kan ik daarmee probleemloos/kosteloos op internet om apps/kaarten te downloaden. Of denk ik dan te simpel? [/quote]\r\nEven heel kort, want ik ben ook geen specialist.\r\nEr zijn dus telefoons waarbij je internet moet hebben om te kunnen navigeren.\r\nDaar zit dan ook software op om te gebruiken, bijv. Google maps, die moet je via internet aanspreken.\r\n\r\nEchter navigeren doe je niet met internet, betreffende telefoons moeten dus van GPS voorzien zijn. Indien je het dus klaar krijgt om een app MET kaarten op je telefoon te krijgen, waarbij die app (de software dus) de GPS van je telefoon kan aanspreken, hoef je geen internet meer te hebben om te kunnen navigeren.\r\n\r\nJe denkt dus niet te simpel, alleen is het niet altijd bij alle telefoons mogelijk om dit te doen. Soms moet je ze daarvoor hacken. En dat is weer niet bij alle toestellen mogelijk.\r\nAls ik naar reply #47 van Erik kijk, en naar dat wat je zelf gevonden hebt, lijkt het me in jouw geval wel degelijk mogelijk.\r\n\r\nMaar zoals gezegd, heb geen ervaring met de toestellen wat jij hebt. Ben al geërgerd genoeg dat ik niet genoeg opgelet heb en nu opgezadeld zit met een prachtige nieuwe Samsung Wave waarop ik geen Whatsapp kan draaien.:(\r\n\r\nAndroid is een besturingssysteem ontwikkeld door Google, zit op de meeste smartphones.\r\nDan heb je nog bijv. iets van mobile windows, een mobile linux en sinds de Samsung Wave ook Bada OS van Samsung zelf.\r\nMet Android kun je zowat alles wat je wilt, daar worden ook de meeste apps voor gemaakt.
Link naar reactie
Betaald: als het besturingssysteem Android heet.... heb je hier dus een fabrikant (Navigon, een [I]Garmin [/I]merk, een grote op de markt van navigatie) die voor € 49,95 (met eerst een 30 dagen [I]onbeperkte[/I] trial voor één land) denk ik levert wat jij wilt:\r\n\r\n[url]http://www.navigon.com/portal/int/uebernavigon/presse/artikel/100215_MWC_MN_Android.html[/url]\r\n\r\nHier een meer recente pagina:\r\n[url]https://market.android.com/details?id=com.navigon.navigator_checkout_eu40[/url]\r\n\r\n(met op die pagina ook wat links naar gratis navigatie-software)\r\n\r\nMaar het merk [I]Navigon [/I]is er wel eentje om in het oog te houden.
Link naar reactie
[QUOTE] Wat ik begrepen heb is dat Android het besturingssysteem ([B]heet dat op een telefoon ook zo?[/B]) [/QUOTE]\r\n[B]Samsung Galaxy Gio[/B] - [url]http://www.samsunggalaxygio.nl/[/url]\r\n[QUOTE]Het typenummer van de Samsung Galaxy Gio is S5560. Op de lijst met specificaties is onder andere een 3 megapixels camera, een 800 Mhz processor en [B]Android 2.2 als besturingssysteem[/B] te vinden. [/QUOTE]\r\n[B]Google kondigt Android 2.2 Froyo aan[/B] : [url]http://tweakers.net/nieuws/67433/google-kondigt-android-22-froyo-aan.html[/url]
Link naar reactie
Bedankt voor de tips, maar misschien toch iets beter lezen?;)\r\n\r\nIk schreef dat ik een Samsung Wave heb en ik schreef ook dat dit de eerste telefoon is die op het door Samsung ontwikkelde Bada OS draait.\r\nHet feit dat ik geen Whatsapp kan draaien ligt aan het feit dat de ontwikkelaars van Whatsapp geen versie geschreven hebben voor BadaOS. Alleen voor iPhone, Android en dat wat op Blackberry\'s draait.\r\nHet schijnt dat de ontwikkelaars voorlopig ook geen plannen hebben om whatsapp voor Bada te gaan schrijven.:(
Link naar reactie
Ja precies, ik dacht dat het niet uitmaakte omdat er ook vele apps op kunnen. Toen ik er achter kwam was het te laat, had ik beter een Samsung Galaxy S kunnen nemen. Maarja.\r\nIk ga eens zien of ik het ding geruild kan krijgen op marktplaats ofzo.\r\n\r\n@Obelix, sorry effe voor het off-topic zijn. Had je al iets geprobeerd m.b.t. die link wat je gevondne had?
Link naar reactie
BT geen probleem met off-topic. Levert (soms) best interessante info op.\nJe bedoelt de link in #48 naar Maverick? Erik heeft in #53 ook nog een aantal links geplaatst, waarbij de 2e nog het nodige aantal extra mogelijkheden oplevert.\n\nNee, niet getest. Heb het toestel nog niet aangeschaft. Kost toch een aardige euro en als het niet kan wat ik wil vind ik dat een beetje zonde. \n\nMaar als ik alle reacties zo lees, zou het in principe wel moeten kunnen. Misschien dan toch maar online bestellen; heb je in ieder geval nog een afkoelperiode/bedenktijd (A)\n\nAllen bedankt voor het meedenken.
Link naar reactie
Ja ik bedoelde inderdaad jouw link in #48 naar Maverick.\r\nLet op met die afkoelingsperiode/bedenktijd, als er een abo aan vast zit kan die ook met ingang van onmiddellijk afgelopen zijn zo gauw je de simkaart in gebruik neemt.\r\nSchijnt weer iets te zijn met uitzonderingen voor electronische diensten.\r\n\r\nZou erg handig zijn als er mensen met ervaring mee waren. Misschien op een smartphone forum ofzo nog eens navragen of bij Tweakers? Just to be sure?
Link naar reactie
Op [url]http://tweakers.net/pricewatch/reviews/282491/samsung-galaxy-gio-s5660-zwart.html[/url] staat de gio beschreven. ook daar staat in een review (careltjuh): \n\"Google maps werkt gewoon goed maar ik heb toch het navigon navigatie pakket gekocht omdat Google maps navigatie de kaarten van internet moet afhalen en omdat ik maar een 250mb internet bundel heb tikt dat een beetje snel door als je naar bijv. Frankrijk moet rijden.\" --> hieruit leid ik af dat het dus (inderdaad) mogelijk is om zonder internet te navigeren.\n\nHeb ook al wel gekeken op fora als vergelijk.nl en zo. Wat ik wel veel lees is klacht over accuduur. Volgens specificatie Samsung (max) 460 uur, volgens veel gebruikers (maximaal) 2 dagen. Ik ben niet zo\'n held in rekeningen, maar 2 dagen = +/- 46 uur. Zou dat komen omdat die 460 gebaseerd is op een situatie waarbij alle gebruik tot minimum is beperkt (geen apps, geen wifi, geen bleutooth, geen gps, etc.)?\n\n@ BT: Zoek het toestel simlockvrij; van een abo heb ik dus geen last.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...