Ga naar inhoud

Sap


Anoniem2

Aanbevolen berichten

Op mijn werk gaan we volgend jaar overschakelen op het programma SAP.\r\nSAP staat voor Systeme, Anwendungen, Produkte in der Datenverarbeitung.\r\n\r\nWe hebben al een demovoorstelling gekregen en ik heb de indruk dat alles gedigitaliseerd en geautomatiseerd wordt. \r\n\r\nHeeft er iemand van jullie ervaring met SAP en wat is jullie oordeel hierover?\r\nIk heb de indruk dat de doelstelling is om zo weinig mogelijk nog papier te gebruiken, maar dat is volgens mij nooit haalbaar.
Link naar reactie
SAPis een heel groot gebruikers onvriendelijk prg.\nMaar je zult er waarschijnlijk maar een klein gedeelte van te hoeven gebruiken ,dus als je de handelingen eenmaal kent die je voor jouw werk moet doen zal het allemaal wel meevallen.\nJe zult ook wel voldoende instructie\'s krijgen om hetgeen te doen wat jij moet (en mag)\nAfhankelijk van je account is er ook bepaald wat je mag doen.\nDe doelstelling is ook niet om minder papier te gebruiken ,maar om exact te weten wat er aan producten en halffabrikaten op voorraad is ,en wat er al afgewerkt is,of welke tussenstappen al gedaan zijn, en wat al verzonden is.
Link naar reactie
[QUOTE=dutch-online;516245Als je met het totaal pakket om kunt gaan , ben je heel goed bezig;)[/QUOTE]\r\n\r\nWat bedoel je hiermee?\r\nWe weten nog niet welke dingen we ervan gaan gebruiken. We zijn eerst bezig met het samenstellen van een eisenpakket om daarna na te gaan welke delen van het programma daar in aanmerking voor komen.\r\n\r\nHebben jullie hier ook de overgang van meegemaakt of begonnen jullie daar te werken als het programma al draaiende was?\r\n\r\nDe demovoorstelling die wij kregen, kwam heel verwarrend over en we hadden eigenlijk meer vragen hierover dan daarvoor.
Link naar reactie
Het programma draaide bij ons (philips) al heel erg lang ,maar sinds een paar jaar moet het op de productie vloer ook gebruikt worden. En dan voornamelijk om afgewerkte orders aan de hand van ordernummers af te boeken als ze klaar zijn . Er wordt dan vaak ook een bon door het prg uitgeprint die op de pallet producten wordt geplakt.\nOok halffabrikaten die over zijn en terug naar het magazijn moeten worden dan weer teruggeboekt.\nIn het begin kwam het ook allemaal heel verwarrend over ,en je wordt ook bang gemaakt omdat zoals ze dan zeggen ,je rechtstreeks met geld bezig bent.\nAls jij iets afboekt moet je dat ook alleen maar op je eigen account doen ,en niet een ander op jouw account iets laten doen ,want jij bent er verantwoordelijk voor.\nOok moet je bij ons vrij vaak je wachtwoord veranderen ,en niet zo maar een letter of cijfer veranderen ,maar 5 tekens moeten anders zijn.\nMaar als je er langer mee bezig bent gaat het steeds gemakkelijker.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...