Ga naar inhoud

Hulp gevraagd bij onderzoek t.b.v. studie


Anoniem2

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal!\r\n\r\nWij zijn een viertal informatiekunde studenten aan de Universiteit van Amsterdam. We doen een survey voor een onderzoek voor onze studie over het downloaden van muziek in Nederland. En daarvoor hebben we jullie hulp nodig! We kunnen jullie verzekeren dat de gegevens die uit dit onderzoek komen enkel voor dit onderzoek worden gebruikt. Persoonlijke gegevens zullen NOOIT aan derden geleverd worden en zullen vernietigd worden na het onderzoek.\r\n\r\nDe survey duurt ongeveer 5 minuten, en gaat over:\r\n- In hoeverre Nederlanders zich bewust zijn van de staat van de wetten met betrekking tot het downloaden van muziek, en of deze wet voldoet.\r\n- Welke redenen er zijn voor het downloaden van muziek.\r\n- Of het downloaden van muziek als \'stelen\' wordt gezien.\r\n\r\nDe link naar onze survey is: [url]http://www.surveygizmo.com/s/143567/vragenlijst[/url]\r\n\r\nAlvast bedankt!
Link naar reactie
Ik ben er eens naar gaan kijken, maar ik vindt niet dat het werk dat je doet of het netto inkomen wat je hebt van belang moet zijn voor zo\'n onderzoek.\nLeeftijd en geslacht kan wel interessant zijn.\nOf hetn u zo leuk is om te weten of iemand die 5.000 netto per maand heeft even veel download dan iemand met 1.200 euro is twijfelachtig.\n \nEr is echter geen optie \"wil niet zeggen\" bij genoemde mogelijkheden en daarom heb ik de lijst weer gesloten.\n \nDus voor mensen die mee willen helpen, hou er even rekening mee dat deze vragen erbij staan, scheelt je eventueel weer een paar muisklikken.:)
Link naar reactie
@Ricky1: Nee want lang niet iedereen leest de telegraaf.:)\nWel vreemd dat eerst een kamermeerderheid niets wenst te wijzigen en nu opeens weer een meerderheid van een kamercommissie dat wel wenst en zelfs een wetsontwerp wil gaan maken.\n \nLeuk voor ze, maar dan zullen ze toch eerst de Stichting Thuiskopie moeten opheffen. Want zolang je betaald voor lege media, net vanwege het feit dat mensen muziek en films downloaden, kun je het downloaden niet strafbaar stellen.\nJe kunt namelijk niet legaal betalen voor iets illegaals.:)\n \nDaarnaast is er dan nog het aparte.... men vindt dat downloaden dus diefstal. Oke, mij best. Raar genoeg pleegt de overheid zelf ook diefstal. Lang niet iedereen gebruikt die lege media namelijk om gedownloade muziek en/of films op te zetten. Er zijn ook mensen/bedrijven die ze gebruiken om eigen gemaakte producten op te zetten en ze voor backups gebruiken.\nToch moeten die de heffing betalen. Da\'s dus feitelijk ook diefstal. Maar dan komt al vlug de reden boven water van \"ja die kleine minderheid is te verwaarlozen\".\nYeah right.\n \nZo gaat het atlijd in dit pokkenland hier. Zo gauw er een paar in de regering jaloers worden omdat ze zelf iets niet kunnen of niet zelf op het idee gekomen zijn of als iets groter en populairder wordt etc., dan moet er belasting op of het moet verboden worden of wat dan ook.\nEn als ergens een minderheid van is, ach dan is die klaarblijkelijk altijd te verwaarlozen.\nLekker toch?
Link naar reactie
[QUOTE=BlackTiger;471044]En als ergens een minderheid van is, ach dan is die klaarblijkelijk altijd te verwaarlozen.[/QUOTE]\n\nAch, zijn we niet 1 grote minderheid? De Telegraaf-lezers, De CID-lezers, de Mac-gebruikers, de Vista-liefhebbers, voetbalhaters, Paul de Leeuw liefhebbers.... \nIedereen maakt wel deel uit van een minderheid :rolleyes:\n\nEn zo behoren betrouwbare politici ook tot een minderheid.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...