Ga naar inhoud

Jullie mening


Anoniem2

Aanbevolen berichten

  • Reacties 2,4k
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

  • Anoniem2

    2366

Iemand [I]Zembla[/I] op Nederland 2 gezien vanavond ?\n\nMochten jullie door de discussie over bezit en onbezit in de huizenmarkt geïnteresseerd zijn geworden in de eerlijkheid van de vermogende klasse in onze wereld, kijk dan eens bij \"[I]Uitzending gemist[/I]\" naar de [I][I]Zembla[/I][/I] uitzending van vanavond, \"[I]Nederland belastingparadijs[/I]\" (was dus vandaag, 18 oktober 2009 om 21:15 op Nederland 2 )\nDat gaat nu niet over de huizenmarkt, maar wel over wat Nederland belasting-technisch betekent voor een aantal allergrootste bedrijven ter wereld, zelfs Microsoft, al weet ik niet in hoeverre.\n\nIk denk dat er een gewone TV herhaling op dinsdag 20 oktober om 10:30 op Ned 2 komt, dus voor wie dinsdag tijd heeft, of zijn video of DVD recorder kan zetten.... de gemiste miljarden (um) vliegen je toch wel om de oren.
Link naar reactie
Je zégt het; speelt al lang... \"op het pluche\" (ver weg, achter de schermen) ::\r\nover ‘stelen’ \r\n\"wie is het ‘baasje; en wie altijd het haasje ?’ ; Wéét je nog wel, oudje? \r\n(2000) /http://tinyurl.com/yzqmeg7; en \r\n(2003): [url]http://tinyurl.com/yf5ez4f[/url] \r\nook toén hadden \'braaf belasting-betalende\' arbeiders er weinig benul van, \r\nen de \'stoelendans\' was / is nog het geijkte alternatief voor \'ontslag\' !
Link naar reactie
[QUOTE=pappaharry;491674]\"wie is het ‘baasje; en wie altijd het haasje ?’ ; Wéét je nog wel, oudje? [/QUOTE]\nAan de onderkant....\n\nIk zag net \"[I]Op de bon[/I]\" op Nederland 1, waar in Lelystad (naar ik meen) onbetaalde simpele bonnen opgehaald werden (€ 50 - 250 of zo), en een ieder die niet direct kan betalen gearresteerd wordt, in de handboeien gaat, eventueel in de handboeien [I]geslagen[/I] wordt.\n\nZij die toevallig geld in huis hebben ontspringen \"de behandeling\".\nZij die toevallig bezoek van anderen hebben welke dat geld kunnen overleggen ontspringen \"de behandeling\".\nZij die toevallig een feestje hebben en ter plaatse een inzameling kunnen doen, ontspringen \"de behandeling\".\n\nMaar, zo zei een agent, \"[I]Het kan toch niet zo zijn omdat iemand toevallig niet kan betalen deze de dans ontspringt ?[/I]\".....\n\nDus.... \nZij die toevallig helemaal arm en alleen waren, werden geboeid afgevoerd..... Onder druk van lichamelijke bedreigingen.\n\nEn dat terwijl diegene die dus geld in huis hadden, of op een andere manier ter beschikking hadden ... wel HADDEN kunnen betalen, [B]maar niet deden[/B], de dans pas ECHT ontspringen. :o\n\nBeestjes zijn soms nog eerlijker.
Link naar reactie
[QUOTE=erikdenhouter;492040]Aan de onderkant....\r\n\r\nIk zag net \"[I]Op de bon[/I]\" op Nederland 1, waar in Lelystad (naar ik meen) onbetaalde simpele bonnen opgehaald werden (€ 50 - 250 of zo), en een ieder die niet direct kan betalen gearresteerd wordt, in de handboeien gaat, eventueel in de handboeien [I]geslagen[/I] wordt.\r\n\r\nZij die toevallig geld in huis hebben ontspringen \"de behandeling\".\r\nZij die toevallig bezoek van anderen hebben welke dat geld kunnen overleggen ontspringen \"de behandeling\".\r\nZij die toevallig een feestje hebben en ter plaatse een inzameling kunnen doen, ontspringen \"de behandeling\".\r\n\r\nMaar, zo zei een agent, \"[I]Het kan toch niet zo zijn omdat iemand toevallig niet kan betalen deze de dans ontspringt ?[/I]\".....\r\n\r\nDus.... \r\nZij die toevallig helemaal arm en alleen waren, werden geboeid afgevoerd..... Onder druk van lichamelijke bedreigingen.\r\n\r\nEn dat terwijl diegene die dus geld in huis hadden, of op een andere manier ter beschikking hadden ... wel HADDEN kunnen betalen, [B]maar niet deden[/B], de dans pas ECHT ontspringen. :o\r\n\r\nBeestjes zijn soms nog eerlijker.[/QUOTE]\r\n\r\nDie \'anderen\' komen ook aan de beurt hoor, er is al een heel lang traject aan vooraf gegaan en soms worden er dan \'executie\' dagen gehouden, waarbij een heleboel adressen afgegaan worden om de mensen de laatste kans van betaling te geven. Let wel, al deze bekeuringen zijn al ONHERROEPELIJK, dus hebben die mensen al vele, vele mogelijkheden gehad om te betalen, iets te regelen of beroep aan te tekenen.\r\nZe ontspringen de dans dus niet, ze worden waarschijnlijk op een later tijdstip aangehouden bij een volgende \'executie\' dag of als ze worden staande gehouden bij een toevallige (verkeers)controle.\r\nIk heb zelf aan deze \'executies\' vaak in Amsterdam meegedaan.\r\nZe ontspringen de dans dus echt niet, die wordt alleen maar uitgesteld.
Link naar reactie
Ik kan mij herinneren dat de politie ook zo\'n actie hield bij het begin en tijdens het laatste WK voetbal, vooral als NL speelde. De motivatie hierachter was dat veel mensen thuis voor de buis zaten, het vakantiegeld recent was uitgekeerd, en als je dus niet betaalde je mee moest en de wedstrijd miste. De politie \'scoorde\' goed bleek achteraf.
Link naar reactie
[QUOTE=Anacho;492069]Ik kan mij herinneren dat de politie ook zo\'n actie hield bij het begin en tijdens het laatste WK voetbal, vooral als NL speelde. De motivatie hierachter was dat veel mensen thuis voor de buis zaten, het vakantiegeld recent was uitgekeerd, en als je dus niet betaalde je mee moest en de wedstrijd miste. De politie \'scoorde\' goed bleek achteraf.[/QUOTE]\r\n\r\nKlopt..... Men kiest voor de grotere acties altijd momenten waar de \'pakkans\' het hoogst is. Verder worden dit soort dingen trouwens altijd uitgevoerd hoor, dus niet alleen tijdens acties of zo.\r\nVroeger namen we (rijkspolitie) ook gewoon tijdens een normale dienst een stapeltje OH\'s en NOH\'s mee om deze tijdens die dienst te laten betekenen of in het geval van OH\'s te innen of aan te houden. We controleerden \'s nachts ook de hotels, keken de registers daar door of er toevallig iemand ingeschreven stond waar nog aktie op genomen moest worden.\r\nIn Amsterdam deed men dat allemaal niet (tenminste niet in mijn tijd), daar deed de parketpolitie dit soort taken, waarbij \'normale\' dienders soms assisteerden.
Link naar reactie
[QUOTE=qpc;492066]Ze ontspringen de dans dus niet, ze worden waarschijnlijk op een later tijdstip aangehouden bij een volgende \'executie\' dag of als ze worden staande gehouden bij een toevallige (verkeers)controle.\r\n[/QUOTE]\r\nIk weet niet wie je bedoelt maar er waren maar twee uitkomsten...\r\n1) je kon ter plaatse geld te voorschijn halen, op wat voor manier dan ook, en je was 100% van het probleem af.\r\n2) je kon ter plaatse [I]geen[/I] geld te voorschijn halen, en dan werd je gearresteerd (geboeid) om een gevangenisstraf uit te zitten.\r\n\r\n[QUOTE=qpc;492066]....er is al een heel lang traject aan vooraf gegaan en soms worden er dan \'executie\' dagen gehouden, waarbij een heleboel adressen afgegaan worden om de mensen de laatste kans van betaling te geven. Let wel, al deze bekeuringen zijn al ONHERROEPELIJK, dus hebben die mensen al vele, vele mogelijkheden gehad om te betalen, iets te regelen of beroep aan te tekenen.[/QUOTE]\r\nIk heb dit heel anders meegemaakt....één bekeuring, één herinnering (aanmaning), en dan \"de beuk er in\"....(helaas, zo mag ik het in mijn ervaring toch wel noemen.... :( ). \r\nMisschien is er inmiddels wat veranderd, maar zoals jij het voorstelt was het (hier) twintig jaar geleden in ieder geval echt niet.
Link naar reactie
Poilite.... Je beste vriend en die pet past je allemaal... :-x ik word er soms helemaal niet goed van...\n\nErvaring..:\nJonge knul had een examen fuif... teveel gedronken en broer en vrienden nemen hem mee naar huis. Lukt niet echt... knul is gewoon errug dronken ... Komt een politiebusje langs en de agenten vragen of de jongens het redden zo... \"Ja hoor\"... ze redden het wel. Een poosje later rijdt het busje weer langs en de jongens zijn nog niet echt veel verder gekomen. (Geen agressief gedrag hoor... de stemming is feestelijk). De agenten zeggen dat ze de jongen wel thuis brengen, maar in plaats daarvan gooien ze hem een nachtje in de cel. De knul raakt zo in paniek... heeft zijn pols gebroken toen hij op de deur sloeg omdat hij niet wist waar ie was....\n\n\nErvaring:\nZag laatst iets op Marktplaats wat echt niet door de beugel kan; volstrekt verboden zelfs. Heb de politie gebeld en het verhaal toegelicht. IK moest maar contact opnemen met Marktplaats...\nNou echt niet hoor..., ze zoeken het maar uit...
Link naar reactie
[QUOTE]Ik weet niet wie je bedoelt maar er waren maar twee uitkomsten...\r\n1) je kon ter plaatse geld te voorschijn halen, op wat voor manier dan ook, en je was 100% van het probleem af.\r\n2) je kon ter plaatse [I]geen[/I] geld te voorschijn halen, en dan werd je gearresteerd (geboeid) om een gevangenisstraf uit te zitten.[/QUOTE]\r\n\r\nNiet helemaal waar. als je niet ter plekke kan betalen, dan wordt je aangehouden en ingesloten. Mocht er dan alsnog een kennis of een familielid komen betalen aan het bureau, dan wordt de detentie ook meteen opgeheven.\r\nHet feit blijft dat de mensen die aanghouden worden al lang weten dat ze \'gezocht\' worden vanwege openstaande bekeuringen, dus hebben ze al lange tijd de gelegenheid gehad om maatregelen te treffen.\r\nDe mensen die ter plekke kunnen betalen hebben dat dus waarschijnlijk wel al geregeld.\r\nNiks oneerlijks aan, men heeft een overtreding begaan en moet betalen. Heb je geld, prima, dan koop je het af, zo niet, pech, dan wordt je aangehouden. Beide personen worden dus voor de geljike feiten gelijk behandeld....\r\n\r\n[QUOTE]Ik heb dit heel anders meegemaakt....één bekeuring, één herinnering (aanmaning), en dan \"de beuk er in\"....(helaas, zo mag ik het in mijn ervaring toch wel noemen.... :( ). [/QUOTE]\r\n\r\nIk weet niet wat jij precies onder \'de beuk er in\' bedoelt, maar het is niet mogelijk dat je zoals jij aangeeft na 1 aanmaning alleen aangehouden wordt.\r\nNadat je een herinnering hebt gehad en je daar niet op gereageerd hebt, dan wordt dit omgezet in een \'niet onherroepelijk\' vonnis. Dit vonnis zal ten aller tijde betekend moeten worden, dus moet je daar vanaf weten. In dat NOH-vonnis staat dan ook vermeld dat je een paar weken de tijd hebt om in beroep te gaan. Pas als je dat voorbij laat gaan of als er tijdens dat beroep door een rechter een onherroepelijk vonnis geveld wordt, dan is het pas mogelijk om tot \'executie\' over te gaan als je niet binnen een bepaalde tijd reageert.\r\nEen onherroepelijk vonnis wordt trouwens ook ten aller tijde eerst door een gerechtsdeurwaarder aan de betrokke uitgereikt.\r\nAls 1 van de stappen hierboven niet is gevolg, dan is het dus niet mogelijk om aangehouden te worden.\r\nVoor een [B]niet [/B]onherroepelijk vonnis, je kan bij een controle alleen meegenomen worden naar een door de politie te bepalen plaats (bv politieburo) om dat vonnis aan je te laten betekenen. Daarna ben je gewoon meteen weer vrij om te gaan en staan waar je wilt.\r\n\r\n[QUOTE]Misschien is er inmiddels wat veranderd, maar zoals jij het voorstelt was het (hier) twintig jaar geleden in ieder geval echt niet.[/QUOTE]\r\n\r\nIk spreek vanuit mijn \'ervaring\' vanaf 1980 tot op de dag van heden.\r\nVoor dit tijd was het ook al zo en tot op de dag is strafvordering niet gewijzigd op dit gebied.
Link naar reactie
[QUOTE]Poilite.... Je beste vriend en die pet past je allemaal... :-x ik word er soms helemaal niet goed van...\r\n\r\nErvaring..:\r\nJonge knul had een examen fuif... teveel gedronken en broer en vrienden nemen hem mee naar huis. Lukt niet echt... knul is gewoon errug dronken ... Komt een politiebusje langs en de agenten vragen of de jongens het redden zo... \"Ja hoor\"... ze redden het wel. Een poosje later rijdt het busje weer langs en de jongens zijn nog niet echt veel verder gekomen. (Geen agressief gedrag hoor... de stemming is feestelijk). De agenten zeggen dat ze de jongen wel thuis brengen, maar in plaats daarvan gooien ze hem een nachtje in de cel. De knul raakt zo in paniek... heeft zijn pols gebroken toen hij op de deur sloeg omdat hij niet wist waar ie was....[/QUOTE]\r\n\r\nWazig verhaal..... Het enige dat ik me in dit soort situaties kan voorstellen is dat de politie bij de ouderlijke woning geen gehoor kregen en dan mogen ze hem daar niet achter laten.\r\nIk kan me totaal niet voorstellen dat het anders gegaan is, want als ze hem ter ontnuchtering in zouden willen sluiten, dan halen ze alleen maar meer werk op hun eigen hals en hadden ze ook gewoon tegen die vrienden kunnen zeggen dat ze hem voor openbare dronkenschap aan zouden houden.\r\nAangezien er volgens jou verhaal vrienden bij waren, zou het normaal zijn om tegen die vrienden te zeggen dat ze een taxi moeten nemen en hem thuis af zouden moeten zetten.\r\nZouden de vrienden dat niet doen, dan kan ik me voorstellen dat de politie na een half uur die dronken figuur een half uur later meenemen en ter ontnuchtering insluiten.\r\n\r\nZeg nou zelf, broer en vrienden (dus minimaal 3 man) zijn er bij en krijgen het na een half uur nog steeds niet voor elkaar om die dronken vent thuis af te zetten?\r\nVaag verhaal......\r\n\r\n[QUOTE]Ervaring:\r\nZag laatst iets op Marktplaats wat echt niet door de beugel kan; volstrekt verboden zelfs. Heb de politie gebeld en het verhaal toegelicht. IK moest maar contact opnemen met Marktplaats...\r\nNou echt niet hoor..., ze zoeken het maar uit...[/QUOTE]\r\n\r\nEven er van uitgaande dat jij daar iets zag dat daadwerkelijk volgens een wettelijke basis niet aangeboden had mogen worden (ben wel erg benieuwd wat je precies zag), dan klinkt dit verhaal mij (helaas) wel wat meer bekend in de oren......\r\nHet vervelende is namelijk dat je vaak eerst in het service-centrum van de politie beland. De medewerkers aldaar zijn behoorlijk enthousiast en doen hun best, maar helaas, vaak zijn het maar BOA\'s en uit mijn eigen ervaring kan ik zeggen dat er heel vaak veel aan hun kennis schort..... Vaak weten ze niet eens of iets wel of niet strafbaar is.\r\nIn dit geval denk ik dan ook dat (indien het daadwerkelijk strafbaar was wat je zag op marktplaats) jij iemand van het service-centrum aan de lijn hebt gekregen die niet geheel op de hoogte was van het echte \'politiewerk\'.\r\n\r\nNogmaals, voor mij HEEL herkenbaar in de regio waar ik heb gewerkt en ik heb daardoor zeker geen hoge pet op van 0900-8844....... Ik kan er boeken vol over schrijven.....
Link naar reactie
Ja qpc, mooie theorie, en zo wordt het dagelijks uitgelegd hoe het zou moeten werken....\n\nAlleen alle verhalen die je zo neerschrijft passen qua tijd niet in een heleboel scenario\'s. Dingen gaan te snel.\n\nIk heb (of had ?) geen verleden als wanbetaler of problemen met politie.\nTwee bekeuringen (daarvoor twee in mijn hele leven). De eerste betaald, en bereid om de tweede te betalen, maar zit zonder geld.\n\nOp een ochtend wakker gebeld worden, je laat beleefd de politie binnen, en nog geen 90 seconden later lig je op de grond, bedolven door twee agenten, te worstelen om een vreemd stuk staal wat op één of andere manier pijnlijk om je pols terecht gekomen is te verwijderen, en een halve minuut later hoor je meerdere sirenes en wordt aan twee kanten je straat met een aantal politieauto\'s afgezet, stormen er nog tien agenten je kamer binnen (\"[I]verzet bij arrestatie[/I]\") De dames beginnen beledigend je woning en één paar vuile sokken op de grond af te kraken, en door de heren wordt je even \"weggestompt\" en vervolgens midden in de winter op blote voeten (ik was nog niet gekleed, alleen een hemd en broek) aan je haren beetgepakt, en terwijl ze met een vuist je haren beethouden drie verdiepingen met trappen in je rug een smalle trap afgevoerd, en ter overstaan van tientallen net uit school komende kinderen er in een cirkel omheen grof de auto in geslingerd, en een halve dag in een koude cel opgesloten.\nOm 50 gulden bekeuring....\n\nDe handboeien zaten zo strak dat er een zenuw afgeknepen en beschadigd is, en ik drie maanden lang (en heel af en toe nog steeds, meer dan twintig jaar later) geen gevoel meer in de huid van mijn duim heb gehad.\n\n\n\nIk help je hopen dat het heden ten dagen anders is, maar vertel niet dat \"[I]het niet kan[/I]\". Hoe het moet en hoe het gaat verschillen gewoon te veel.
Link naar reactie
[QUOTE=reintje;492248]....De knul raakt zo in paniek... heeft zijn pols gebroken toen hij op de deur sloeg omdat hij niet wist waar ie was....[/QUOTE]\nDat is de Kafkaiaanse realiteit... Die geeft geen resultaat, alleen maar angst, pijn en/of beschadiging.\n\nVoor hem was dat een poging om de cel uit te komen waar hij onbewust in terecht gekomen was, bij mij was het een intuïtieve poging om de handboei om een pols los te krijgen nadat de agent deze [I]zonder dat ik het zag en zonder waarschuwing[/I] (onbewust) om mijn pols sloeg, terwijl mijn handen een boekje vasthielden wat ik doorbladerde..
Link naar reactie
[QUOTE=erikdenhouter;492285]Ja qpc, mooie theorie, en zo wordt het dagelijks uitgelegd hoe het zou moeten werken....\r\n\r\nAlleen alle verhalen die je zo neerschrijft passen qua tijd niet in een heleboel scenario\'s. Dingen gaan te snel.\r\n\r\nIk heb (of had ?) geen verleden als wanbetaler of problemen met politie.\r\nTwee bekeuringen (daarvoor twee in mijn hele leven). De eerste betaald, en bereid om de tweede te betalen, maar zit zonder geld.\r\n\r\nOp een ochtend wakker gebeld worden, je laat beleefd de politie binnen, en nog geen 90 seconden later lig je op de grond, bedolven door twee agenten, te worstelen om een vreemd stuk staal wat op één of andere manier pijnlijk om je pols terecht gekomen is te verwijderen, en een halve minuut later hoor je meerdere sirenes en wordt aan twee kanten je straat met een aantal politieauto\'s afgezet, stormen er nog tien agenten je kamer binnen (\"[I]verzet bij arrestatie[/I]\") De dames beginnen beledigend je woning en één paar vuile sokken op de grond af te kraken, en door de heren wordt je even \"weggestompt\" en vervolgens midden in de winter op blote voeten (ik was nog niet gekleed, alleen een hemd en broek) aan je haren beetgepakt, en terwijl ze met een vuist je haren beethouden drie verdiepingen met trappen in je rug een smalle trap afgevoerd, en ter overstaan van tientallen net uit school komende kinderen er in een cirkel omheen grof de auto in geslingerd, en een halve dag in een koude cel opgesloten.\r\nOm 50 gulden bekeuring....\r\n\r\nDe handboeien zaten zo strak dat er een zenuw afgeknepen en beschadigd is, en ik drie maanden lang (en heel af en toe nog steeds, meer dan twintig jaar later) geen gevoel meer in de huid van mijn duim heb gehad.\r\n\r\n\r\n\r\nIk help je hopen dat het heden ten dagen anders is, maar vertel niet dat \"[I]het niet kan[/I]\". Hoe het moet en hoe het gaat verschillen gewoon te veel.[/QUOTE]\r\n\r\nJe zal wel gelijk hebben, maar zoiets heb ik nog nooit gehoord en/of meegemaakt voor 1 openstaande bekeuring die nog niet eens onherroepelijk was...... Uiteraard mag ik aannemen dat je dit voor de recht hebt uitgelegd en als het zo is zoals jij zegt, dan heb je ook uiteraard vrijspraak gehoord in die zaakl en een schadevergoeding ontvangen.\r\nWant hoe je het ook wend of keert, elke advocaat maakt korte metten met zo\'n geval als jij omschrijft, daar dit geheel onrechtmatig was.\r\nOf was het verhaal toch iets anders?
Link naar reactie
[QUOTE=qpc;492290]Je zal wel gelijk hebben, maar zoiets heb ik nog nooit gehoord en/of meegemaakt voor 1 openstaande bekeuring die nog niet eens onherroepelijk was...... [/QUOTE]\r\nJuist, zo\'n vermoeden had ik al aan je nogal theoretische uitleg te horen, dus ik dacht... laat ik nu maar eens zwart op wit een ervaring laten horen.\r\n\r\n[QUOTE=qpc;492290]....hoe je het ook wend of keert, elke advocaat maakt korte metten met zo\'n geval als jij omschrijft, daar dit geheel onrechtmatig was.\r\n[/QUOTE]\r\nHoud jouw scenario ook rekening met het feit dat iemand wel eens geen advocaat of rechter kan bereiken ? (om welke rede dan ook)\r\nIk heb de volgende dag bij [I]hetzelfde bureau[/I] een klacht in gediend en de lichamelijke beschadigingen zijn door een politiearts bekeken en [I]gearchiveerd[/I]...\r\nVerder was ik eigenlijk te alleen om niet bang te zijn.\r\nDat is dus die Kafkaiaanse realiteit... \r\n\r\n[QUOTE=qpc;492290]....Of was het verhaal toch iets anders?[/QUOTE]\r\nDe mens heeft een mechanisme dat dit soort realiteiten graag en stelselmatig ontkent. Zo overbelasten zij hun geest niet zo....
Link naar reactie
[QUOTE]Juist, zo\'n vermoeden had ik al aan je nogal theoretische uitleg te horen, dus ik dacht... laat ik nu maar eens zwart op wit een ervaring laten horen.[/QUOTE]\r\n\r\nIs geen theorie hoor, gewoon bijna 25 jaren praktijk ervaring...\r\n\r\n[QUOTE]Houd jouw scenario ook rekening met het feit dat iemand wel eens geen advocaat of rechter kan bereiken ? (om welke rede dan ook)[/QUOTE]\r\n\r\nNee... want lukt dat niet dezelfde dag, dan kan dat altijd nog een dag, een week of een jaar later. Ook als je geen geld hebt, heb je altijd recht op verdediging.\r\nVerder zal je ook ten aller tijde voorgeleid worden aan een HOvJ die de rechtmatigheid van de aanhouding toetst en dat ook in een verbaal optekend.\r\n\r\n[QUOTE]Ik heb de volgende dag bij [I]hetzelfde bureau[/I] een klacht in gediend en de lichamelijke beschadigingen zijn door een politiearts bekeken en [I]gearchiveerd[/I]...[/QUOTE]\r\n\r\nKlasse, dan heb je iets op papier. En hoe is dat verder gegaan? Ik kan me namelijk niet voorstellen dat je een kacht indient, dat het gedocumenteerd wordt en dat er dan verder (door jou of door justitie) niets mee gedaan wordt.\r\n\r\n[QUOTE]Verder was ik eigenlijk te alleen om niet bang te zijn.\r\nDat is dus die Kafkaiaanse realiteit... [/QUOTE]\r\n\r\nAls het echt zo is gegaan zoals jij schrijft, heeft de ene fout zich op de andere gestapeld\r\nMet andere woorden, dit zou een van de grootste blunders van justitie zijn die voor zoiets onbenulligs als jij verteld gemaakt zijn in alle jaren die ik bij de politie heb gezeten.\r\nIk kan me daarom ook op geen enkele manier voorstellen dat of jij, of justitie zelf daar niets mee gedaan heeft en ik kan me al helemaal niet voorstellen dat jij daarvoor niet in je gelijk gesteld bent.\r\n\r\nWil je eens uitleggen wat voor een bekeuring het hier betrof, waarom je aangehouden bent en waarom je dan de volgende dag weer vrijgelaten bent of wat de strafmaat is geweest?\r\n\r\n[QUOTE]De mens heeft een mechanisme dat dit soort realiteiten graag en stelselmatig ontkent. Zo overbelasten zij hun geest niet zo....[/QUOTE]\r\n\r\nBegrijp ik niet helemaal... Bedoel je hiermee te zeggen dat je zelf dit gebeuren \'ontkent\' om het te vergeten of bedoel je dat ik de realiteit niet wil zien?\r\n\r\nIn het laatste geval kan ik je vertellen dat ik echt niet ontken dat er fouten gemaakt worden, maar in het geval van jou \'ontbreekt\' er voor mij gewoon voldoende informatie om te kunnen geloven dat er niet meer is.... Het ten laste gelegde, de reden tot aanhouding, de reden voor insluiting, het vervolg van de insluiting, de uitkomst van het onderzoek en de afhandeling van de zaak (zowel waarvoor je aangehouden bent, als ook de afhandeling van jouw klacht).\r\nMijn \'ervaring\' is namelijk dat mensen die zoiets overkomt, vaak cruciale informatie \'vergeten\' te vertellen, waardoor het verhaal een heel ander beeld geeft dan de werkelijkheid.\r\n\r\nZelf meegemaakt dat iemand klappen van de politie kreeg, daardoor ook verwondingen op zijn gezicht had opgelopen en dit groots in de krant liet vermelden. Dader werd dus slachtoffer en de politie de dader.....\r\n\r\nHet deel dat \'vergeten\' werd in de krant te vermelden, was dat deze dader op heterdaad betrapt werd bij een inbraak in een bejaardenwoning, daarbij stijf onder de druks zat en niet reageerde op de bevelen van de politie. Toen de agenten de man probeerden vast te pakken om hem aan te houden, verzette deze zich zo hevig en sloeg met een stoel om zich heen, dat er 4 agenten nodig waren om hem tegen de grond te krijgen. Hij voelde (waarschijnlijk door de drugs) geen pijn en bleef zich zodanig verzetten, waardoor er 2 agenten diezelfde nacht nog naar de eerste hulp moesten voor hun verwondingen..... Al die agenten hadden zwaardere verwondingen dan de dader, maar dat werd \'gemakshalve\' even vergeten te vermelden in die krant.\r\nVoor de buitenwereld leek het dus of de ideale schoonzoon \'zomaar\' in elkaar geslagen werd door een paar agenten, terwijl hij (uiteraard) zelf niets had gedaan....\r\nIk bedoel dus te zeggen dat dit soort verhalen vaak \'gekleurd\' zijn omdat er belangrijke informatie niet vermeld wordt....
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...