Ga naar inhoud

uitleg kretologie moederbord


Aanbevolen berichten

Ik probeer iets bij te leren, maar weet niet waar ik op moet letten en hoe ik de informatie kan vinden die ik zoek.\nBijvoorbeeld. Een kant en klaar systeem. Er zit in een \"NVDIA NForce 430 tot 319 MB videokaart\".\nDan neem ik aan dat het gaat over het Moederbord en de Chipset [IMG]http://tweakers.net/ext/i.dsp/1130490428.jpg[/IMG] want dat vond ik door te Googlen, maar welke type videokaart zit er dan op? Hoe kan ik dat vinden?\nOf kent iemand een site waar ik een boel over dit soort zaken kan opsteken in beginnerstaal? (Dus niet Tweakers.... :mrgreen: )
Link naar reactie
De Nforce 430 chipset is er eentje met onboard video. Dus je hebt geen aparte videokaart nodig. Een dergelijke oplossing maakt gebruik van het systeemgeheugen. De hoeveelheid kun je zelf instellen. Weet niet hoe ze aan 319MB komen, maar dan nog, het is weinig zinvol. 64 of 128 is meestal wel genoeg. Op dergelijke borden zit meestal een 6150 videogedeelte. Voldoende voor dagelijkse werkzaamheden, te licht voor games.\n\nWellicht word je hier ook iets wijzer: [url]http://www.nvidia.com/page/gpu_mobo.html[/url]
Link naar reactie
[quote]Op dergelijke borden zit meestal een 6150 videogedeelte. Voldoende voor dagelijkse werkzaamheden, te licht voor games.[/quote]Lastige vragen hoor.... (je hebt ongetwijfeld gelijk, maar ik wil iets bijleren)\n[quote]zit meestal een 6150 videogedeelte.[/quote]hoe weet je dat? waar haal jij die info vandaan? en 6150 wat wil dat zeggen?\n\n[quote]Voldoende voor dagelijkse werkzaamheden, te licht voor games[/quote]Als je het vermogen van de PC weet en de eisen van de game, is dat de conclusie?\n\n[quote]wellicht word je hier ook iets wijzer: [URL]http://www.nvidia.com/page/gpu_mobo.html[/URL][/quote]Ik zoek een meer algemene site met de basis info over hardware in het algemeen, niet zo specialistisch.
Link naar reactie
6150 is gewoon een serienummer net als alle Geforce videokaarten (Geforce 6600GT, 8800gts etc.\nAls het een laag nummer heeft zoals x150 of x200 dan is het meestal onboard, zelfde geldt voor Radeon Videokaarten (Radeon 1150) 2300 etc.\n\nBij de vereisten van games zetten ze er meestal nooit de chipsets (zie hierboven) bij, terwijl die videokaarten nou juist essentieel zijn om de snelheid voor dat spel te bepalen.\n\nDe nforce 430 is dus de chipset op het moederbord (northbridge), met de videokaart(chipset) Geforce 6150.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...