Ga naar inhoud

Stroom eraf


Anoniem2

Aanbevolen berichten

Zo\'n (standaard) stekkerblok met schakelaar betekent niet automatisch dat je pc spanningsloos is.\r\nDie schakelaar onderbreekt maar 1 van de 2 stroomdraden. Afhankelijk van hoe je de stekker in het stopcontact hebt geduwd, is de fasedraad (waar stroom op staat) of de nuldraad (waar geen stroom op staat) onderbroken.\r\n\r\nAls de fasedraad onderbroken is, is je pc inderdaad volledig spanningsloos.\r\nAls de nuldraad onderbroken is, is er nog steeds een directe verbinding tussen je pc en het spanningsnet. Mocht de bliksem inslaan op het stroomnet, is je pc nog steeds de sigaar.\r\nAls dus de fasedraad onderbroken is, is er geen verbinding met het stroomnet, en is je pc alleen nog maar geaard via (hopelijk) de aarddraad, en in ieder geval via de nuldraad (welke in principe ook een aarddraad is, de nuldraad gaat echter door de aardlekschakelaar, en de aarddraad buitenom).
Link naar reactie
Da\'s geen accu, maar een batterijtje. Klein detail, maar een accu kun je opladen, een batterij niet.\n\nVerder heb je natuurlijk helemaal gelijk, die zal sneller leeg raken. Maar die is gemakkelijk te vervangen en kost een paar euro, wat je op stroomkosten waarschijnlijk al lang en breed terugverdiend had omdat je PC niet altijd aan blijft staan.
Link naar reactie
[quote]Da\'s geen accu, maar een batterijtje. Klein detail, maar een accu kun je opladen, een batterij niet.[/quote]\r\nKlopt zijn inderdaad batterijtjes, knoopcelbatterijen in de meeste gevallen.\r\n\r\nAlhoewel ik er ook gezien heb echt met accutje, liever gezegd oplaadbare batterijtjes, was wel een oudere p2, normaal heb je inderdaad zo\'n knoopcelbatterij en ooit heb ik er eens eentje gezien die de bios in een eeprom opsloeg, geen batterij nodig dus, best grappig, maar da\'s lang geleden.:)\r\n\r\nJe hebt er ook gelijk in dat een knoopcel batterijtje goedkoper is dan stroom die je voor de uit-stand altijd nog gebruikt, althans bij de nieuwere systemen (p3 en hoger over het algemeen).
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...