Ga naar inhoud

hoe kan ik dingen op de achtergrond verwijderen van een foto met adobe photoshop


Aanbevolen berichten

De beste oplossing is ook erg afhankelijk van de foto.\nOp de ene foto werk je iets snel weg met het kloongereedschap, op een andere foto kun je beter het object selecteren en verwijderen en de lege plek opvullen met iets dat ook al als achtergond op die foto staat.\n \nOf prullenbak wegzetten en opnieuw een foto maken....:mrgreen:
Link naar reactie
  • 4 jaren later...
Ik heb zelf een webshop in tassen en zat met het zelfde probleem. Kon veel doen met een tover stafje maar vaak komen de randen er dan toch nog slecht uit te zien. Vooral als je een donkere achtergrond kleur heb. Heb het nu uitbesteed aan [url]www.nopix.nl[/url]. Ze snijden elke foto handmatig uit door hem over te trekken in photoshop volgens mij. Naar mijn weten is er nog geen goed programma die elke foto netjes kan bewerken?
Link naar reactie
[QUOTE=chrisdevries;552863]Naar mijn weten is er nog geen goed programma die elke foto netjes kan bewerken?[/QUOTE]Met een beetje fotobewerkingsprogramma kun je iedere foto netjes bewerken. Dus ook met Photoshop. Je moet alleen niet verwachten dat je met een paar minuten klaar bent en dat het fotobewerkingsprogramma al het werk voor je doet.\r\n\r\nIets als een toverstaf of magnetisch lasso is een hulpmiddel om een grove selectie te maken. Daarna werk je die selectie handmatig bij.
Link naar reactie
Hier nog iets....:\r\n[url]http://forum.computeridee.nl/showthread.php?p=475341[/url]\r\n\r\nReactie #10 laat simpel knip/plak resultaat zien.\r\n\r\nHet is echt niet een kwestie alleen van selecteren, je hebt b.v. ook controle nodig over helderheid en contrast van de verschillende knipsels nadat je ze plakt.\r\nEigenlijk komen alle standaard gereedschappen er bij kijken.\r\nDoen dus, de enige manier om er ervaring in te krijgen.\r\n\r\nEn die keer dat het helemaal niet lukt moet je vergeten. Een dag later kijk je ineens met een ander oog en gevoeligheid waardoor het ineens een stuk beter gaat.
Link naar reactie
[quote=chrisdevries;552863]Ik heb zelf een webshop in tassen en zat met het zelfde probleem. Kon veel doen met een tover stafje maar vaak komen de randen er dan toch nog slecht uit te zien. Vooral als je een donkere achtergrond kleur heb. Heb het nu uitbesteed aan [URL=\"http://www.nopix.nl\"]www.nopix.nl[/URL]. Ze snijden elke foto handmatig uit door hem over te trekken in photoshop volgens mij. Naar mijn weten is er nog geen goed programma die elke foto netjes kan bewerken?[/quote]\n\nDe technieken zijn t.o.v. 2006 zoveel verbeterd!\n\nKoop een [URL=\"http://www.google.com/images?q=fototent&oe=utf-8&rls=org.mozilla:nl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=WOkRTafoIoSg8QOs9oWFBw&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=2&ved=0CDEQsAQwAQ&biw=1440&bih=696\"]fototent - klik[/URL] \n\nAfhankelijk van je kleur tas kun je een gekleurde achter/ondergrond kiezen (wordt meegeleverd met de tent). Meestal rood/wit/blauw/zwart\nBen je nog niet tevreden dan heeft Photoshop CS5 de Mask en Content Arware optie; kijk maar eens naar dit filmpje op You Tube en dan vooral naar de tip met het paard....\n\n[url]http://www.youtube.com/watch?v=imEZ4Y9eTRk&feature=channel[/url]
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...