Ga naar inhoud

Hulp bij Betamax: hoe overzetten naar PC?


Aanbevolen berichten

Wie kan mij helpen;\r\n\r\nIk wil oude BETAMAX banden overzetten naar de computer. Ik heb een betamaxspeler maar er zit maar 1 kabel bij, de stroomkabel.\r\n\r\nWie kan mij helpen; wat heb ik nodig/wat moet ik doen om het apparaat op de computer aan te sluiten? Ik heb ook een pinnacle box waar ik ook de VHS speler op aan kan sluiten, dus dat lijkt me ook voor de Betamax speler handig.\r\n\r\nAlvast bedankt voor reacties!\r\n\r\nTim\r\n\r\n[email]reffe068@planet.nl[/email]
Link naar reactie
Wat je moet hebben is een kabel die aan de ene kant op de betamaxspeler past, en aan de andere kant op je pinnacle box.\r\n\r\nVoor de pinnacle box kant zullen dit waarschijnlijk tulpstekkers zijn.\r\nVoor de betamaxspeler kant zul je even de achterkant van de betamaxspeler moeten raadplegen: ga op zoek naar de video-out en audio-out aansluitingen, en kijk wat voor een stekker daar in hoort.\r\n\r\nMocht er geen specifieke kabels bestaan die tussen beide apparaten passen, hou dan in gedachten dat je ook verloopstekkers kunt kopen.\r\n\r\nAls je de afbeelding van [url=http://www.oaktreeent.com/web_photos/Video/Sony_SL-HFR30_Hi-Fi_Betamax_VCR_collage.jpg]deze[/url] betamaxrecorder bekijkt, dan zie je op het plaatje van de achterkant dat je 1 tulpstekker voor composiet video kunt aansluiten, en 1 tulpstekker voor audio. In dit geval kun je via een standaard composiet videokabel het videosignaal aansluiten op de pinnacle box. Voor audio heb je alleen mono-geluid beschikbaar, en sluit je aan op de WITTE audio-aansluiting van de pinnacle box.
Link naar reactie
Het audio-gedeelte is niet zo moeilijk. Da\'s een tulpstekker (of [b]RCA-connector[/b]) zoals we die nu ook nog kennen. Aansluiten zoals beschreven in mijn vorige post.\r\n\r\nHet video-gedeelte wordt wat lastiger. Niet zozeer om te bepalen om wat voor type aansluiting het gaat, maar meer om aan de juiste kabel te komen.\r\nHet type aansluiting betreft een [b]BNC-connector[/b]. Op [url=http://www.bluejeanscable.com/pages/technicaldocs/connectortypes.htm]deze site[/url] vind je een plaatje van hoe een BNC-kabel er uit moet zien.\r\n\r\nJe kunt het beste je foto uitprinten, eventueel samen met de foto\'s van genoemde site en meenemen naar een gespecialiseerde elektronicazaak. Je kunt daar dan laten zien wat je moet hebben, dat praat wat makkelijker.\r\n\r\nWat je moet hebben:\r\n- Een standaard tulp/cinch/RCA audio kabel, twee keer male aansluiting.\r\n- Een BNC* naar (male) tulp video kabel.\r\n\r\n* Wat betreft die BNC-aansluiting weet ik niet welke kant ze male en welke kant ze female noemen.
Link naar reactie
TarUnited schreef:\r\n[quote]Wat betreft die BNC-aansluiting weet ik niet welke kant ze male en welke kant ze female noemen.[/quote]\r\n[quote]The female connector, usually mounted on the equipment, appears as a cylinder with a hollow pin in the middle.[/quote] Oftewel de plug op de videorecorder is het \"vrouwtje\".Die op de kabel het \"mannetje\" Dat is misschien toch wel handig als je dat weet in de winkel.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...