Ga naar inhoud

aansluitmogelijkheden oude radio


Anoniem2

Aanbevolen berichten

ik ben sinds vorige week in het bezit van een philips 551 hifi i.c.m. philips 532 electronic boxen. ik heb deze set gekregen van een famililid en die vertelde dat het spul wel 25 jaar of ouder kon zijn. dus niet echt nieuw meer laten we maar zeggen. maar ik was wel benieuwd naar het geluid dus heb hem thuis netjes aangesloten, ik was best wel verbaasd toen er zo\'n goed en hard geluid uitkwam. ik heb dus besloten om hem te houden. hier even foto van de versterker en de tuner.\r\n[URL=http://img155.imageshack.us/my.php?image=foto01883pv.jpg]complete set[/URL]\r\n\r\nhet enige minpuntje is dat er voor zover ik weet geen cd-speler op aangesloten kan worden, maar misschien dat 1 van jullie hier wel ervaring mee hebben of een oplossing weten. ik zal even een paar foto\'s posten.\r\n[URL=http://img310.imageshack.us/my.php?image=foto01847ir.jpg]achterzijde tuner[/URL]\r\n[URL=http://img182.imageshack.us/my.php?image=foto01864lh.jpg]achterzijde versterker[/URL]\r\n[URL=http://img155.imageshack.us/my.php?image=foto0187verduidelijkt4jh.jpg]stekker verduidelijkt[/URL]\r\n\r\nik heb even foto\'s gemaakt (kwaliteit is niet super, maar hoop dat het een beetje te zien is) van de achterkant en de stekkers die alles verbinden, er is maar 1 soort stekker en dat is degene op de foto, ik heb met rood even aangegeven waar die pinnetjes zitten en waar die uitsparing aan de zijkant zit.\r\n\r\nmijn vraag is dus of iemand weet hoe ik andere apparaten op deze set kan aansluiten.
Link naar reactie
het is de aloude en bekende din aansluitingen (de voorganger van de tulp)\r\n\r\nde luidspreker is een dunne pen met een platte. op de dunne staat het + signaal van de luidspreker\r\n\r\nde andere is en 5 polige din aansluiting\r\n\r\nalleen heb ik een probleem met de orginele volgorde\r\n\r\n(weet dus niet zeker)\r\n\r\n1 + recht uit\r\n2 + links uit\r\n3 -\r\n4 + links in\r\n5 + rechts in\r\nring -
Link naar reactie
denk dus wel om welke je moet hebben\r\n\r\nvoor geluid naar de versterker of geluid van de versterker\r\n\r\nhier is dus een verschil met welke pennen het verbonden is\r\n\r\nje kan ook een s.g. dubbel slag maken\r\n\r\nvan din naar tulp en van tulp naar 3,5 jack (stereo)\r\n\r\nik moet die verloop kabels nog ergens hebben liggen (ben van de oude stal en heb de verandering met de verlopen nog meegemaakt)
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...