Ga naar inhoud

VHS omzetten naar DVD


Aanbevolen berichten

[url=http://www.divxworld.nl/]alles over het omzetten van divx etc[/url]\r\n[url=http://members.home.nl/2frank.kim/divx%20naar%20vcd.htm]Divx (.avi) omzetten met ondertitels][/url]\r\n[url=http://www.extradvd.nl/html/divx2dvd.htm]Divx naar DVD[/url]\r\n[url=http://www.nlondertitels.com/]ondertitels[/url]\r\n[url=http://www.weethet.nl/dutch/video_ripdvdtodisk.php]alles over encoderen[/url]\r\n[url=http://www.divx.com/]originele Divx site[/url]\r\n[url=http://mozartlaan.vze.com/]mozartlaan, alle informatie voor het maken van een video DVD[/url]\r\n[url=http://www.free-codecs.com/Real_Alternative_download.htm]free codecs, wees voorzichtig download niet te veel codecs[/url]\r\n[url=http://www.ondertitels.info/help_view.php?id=48]ondertitels maken met behoudt van menu\'s[/url]\r\n ;-) Hiermee moet het lukken. (B)
Link naar reactie
vbr is variabele bitrate (cbr is constante) \r\nis het aantal bits (gegevens) die per seconde moeten omgezet worden\r\n15 minuten voor een mpeg 765 mb\r\n5 kwartiers dan heb je een mpeg 3825 mb (genoeg voor een dvd)\r\nje kan zelfs bitrate hoger zetten (voor goede kwaliteit rond 6000 kb/s)\r\n\r\nuiteraard moet je ook rekening houden met de bitrate van je audio\r\nen duur van je film\r\n\r\ner zijn genoeg bitratecalculators waarbij je de duur van je film moet invullen en bitrate van je audio en ze rekenen de bitrate voor je videofile uit voor een volledige dvd\r\n\r\ndus 3825 mb mpeg bestaat een gedeelte uit video en een gedeelte uit audio\r\n\r\nbij pinnacle zal dus een standaard bitrate ingesteld staan, ik weet niet\r\nof je hogere of lagere waarden kan invullen\r\n\r\n\r\nmoest je in de toekomst een mpeg maken die te groot is ,zet hem maar om naar dvd\r\nbestand (video_ts map) en laad hem in dvdshrink en maakt hem passend voor een single layer dvd.\r\n\r\nwat doet dvdshrink bv in feite? de bitrate verlagen
Link naar reactie
Bitrate kan tot 8000 ,dan heb je de hoogste kwaliteit.\r\nEr kan dan maar 1 uur op een normale dvd.\r\nEen vhs band is toch al niet zo\'n super kwaliteit ,dus kun je de bitrate gerust op 6000 zetten .\r\nEr zal dan ongeveer 1,5 uur op een dvd gaan.\r\nMet lager zetten ,gewoon experimenteren ,tot dat je nog tevreden bent met het resultaat.
Link naar reactie
  • 2 weken later...
Uit ervaring kan ik zeggen dat je 2 uur VHS en andere media kan overzetten zonder kwaliteitsverlies.\r\n\r\nAlleen Mini-DV kan niet lager dan 1 uur video. Mocht je langer willen dan zul je CCE passes moeten uitvoeren.\r\n\r\nIn Pinnacle 9 kun je gewoon aangeven dat je 2 uur film op dvd laat overzetten.\r\n\r\n[color=white]www.vidvd.nl[/color]
Link naar reactie
Inderdaat ,eerst capturen in dv-avi.\r\nDeze file kun je dan eventueel bewerken.\r\nEn als de film naar je zin is ,zet je hem pas over naar de gewenste mpg file ,waar je dan een dvd van kunt maken.\r\n\r\nAls je veel vhs banden wilt overzetten ,en je hoeft er niets aan te monteren ,is de aanschaf van een dvd-recorder mischien wel aan te bevelen. Betere kwaliteit en werkt veel handiger. Zijn er al voor minder dan 200 euro.
Link naar reactie
  • 1 maand later...
Hee goedemorgen iedereen!\r\nSorrie dat ik dit topic weer levendig maak,\r\nmaar toen ik de zoekfunctie gebruikte, zag ik dat er al een onderwerp was waarover ik een vraag heb..\r\n\r\nIk wil dus VHS overzetten naar mijn pc.\r\nIk doe dat via een S-VIDEO kabel van mijn videorecorder naar de pc.\r\n\r\nKlopt het dat ik dan NIET het geluid van de VHS opsla op de pc?\r\nEn zoja, hoe krijg ik het geluid er wel bij? Want ik krijg het beeld wel, maar geen geluid 8o| \r\n\r\nIk begrijp dat ik het moet opslaan als MPEG2 om het over te zetten naar een DVD-VIDEO?\r\n\r\nen last but not least..Welk programma kan ik hiervoor het beste gebruiken? Voldoet Windows Movie Maker? Of is er wat anders aan te raden?\r\n\r\nBedankt allemaal!
Link naar reactie
Voor het geluid moet je ook een verbinding van je videorecorder naar je geluidskaart van je pc maken.\r\nVoor dvd heb je inderdaat mpg2 nodig.\r\nOf moviemaker daar nu zo geschikt voor is ,betwijfel ik.\r\nEr zijn volop betere prg\'s in omloop van Ullead ,Pinnacle of Magix.\r\nOpnemen en metteen opslaan in mpg2 kan wel met sommige prg\'s ,maar dan heb je wel een snelle pc nodig.\r\nNormaal is het beste om op te nemen in Avi (geen divx) en deze later met je bewerkings prg om te zetten naar de geschikte mpg file.\r\nZelfs met de uitgebreide versie van NeroVisionExpres ,kun je video opnemen ,bewerken en branden.
Link naar reactie
ik heb een supernieuwe pc, HP pc, 3.4ghz, 1gb ram 250gb schijf, dvd dual+lightscribe en \"honderden\" aansluitingen, dat is het punt niet.\r\n\r\nGoed, ga ik maar eens even programma\'s downloaden.\r\nDus als ik jou goed volg Animal: S-video kan gewoon, maar moet wel even het geluid op me geluidkaart aansluiten?\r\n\r\nNeem dan aan dat de programma\'s het beeld en geluid zelf weer samen voegen en gaan opslaan?\r\n\r\nBedankt! (Y)
Link naar reactie
ik neem op met S-video of composiet, extra kabeltje voor het geluid, Pinnacle voor opnemen, sla op in AVI, gebruik dan TMPGenc voor omzetten naar mpeg-2 en dan TMPG-dvdautor om DVD indeling te maken en Nero om te branden.\r\nWerkt bij mij als een trein.\r\nMet Pinnacle opslaan in mpeg lukt me vaak niet, duurt eeerg lang of de computer slaat vast. Ik ben zelf helemaal weg van TMPG-enc\r\n\r\nsucces\r\nJannie
Link naar reactie
hee khydra,\r\n\r\nhoe doe jij dat dan als je opneemt met S-video, welke instellingen heb je dan bij pinnacle ( en welk progje van pinnacle gebruik je? ) want mij wilt ie bij pinnacle niks doen, moet dan importeren met windows-movie maker, maar dat is dus niet alles....\r\n\r\ndus als je me nog wat opweg kunt helpen? graag!\r\n\r\nm.v.g.r riooldokter
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...