Ga naar inhoud

Jullie mening


Anoniem2

Aanbevolen berichten

  • Reacties 19,1k
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

  • Anoniem2

    19117

[QUOTE=tjoekse;432742]er zijn dacht ik meerdere plekken op Urk waar ze je dat kunnen vertellen .;)[/QUOTE]\r\n\r\nHaha ja daar heb je zeker gelijk in tjoekse! \r\nHet gaat er mij een beetje om dat het steeds gekker wordt, wie heeft de mooiste kerstboom, wie het heerlijkste en meest luxe kerstdiner, wie de meest opgeschmukte tuin en ga zo maar door.
Link naar reactie
[quote=hj1;432729]Kerst en commercie, wat een combinatie of niet dan? :rolleyes:\nWeet iemand ook nog toevallig wat kerst nou eigenlijk inhoud?[/quote]\n \n[URL]http://nl.wikipedia.org/wiki/Kerstmis[/URL]\n \n[QUOTE] \nHet gaat er mij een beetje om dat het steeds gekker wordt, wie heeft de mooiste kerstboom, wie het heerlijkste en meest luxe kerstdiner, wie de meest opgeschmukte tuin en ga zo maar door.\n[/QUOTE]\n \nWat dacht je dan van de zogenaamde \"kerstbestanden\" ? Leggen ze voor twee dagen een oorlog stil....... ^o)\n \nKunnen ze niet beter 363 dagen in een jaar aardig zijn voor elkaar en dan twee dagen..... :rolleyes:
Link naar reactie
[quote=hj1;432729]Kerst en commercie, wat een combinatie of niet dan? :rolleyes:\nWeet iemand ook nog toevallig wat kerst nou eigenlijk inhoud?[/quote]\n\nZonder een discussie aan te willen zwengelen over religie... \nIk weet wat Kerst volgens de Christenen inhoudt; er zijn ook mensen die hun eigen invulling geven aan de Kerstgedachte.... \n\"Oordeelt niet opdat gij niet geoordeeld wordt....\" Ik bedoel maar ...
Link naar reactie
[QUOTE=reintje;432852]Zonder een discussie aan te willen zwengelen over religie... \r\nIk weet wat Kerst volgens de Christenen inhoudt; er zijn ook mensen die hun eigen invulling geven aan de Kerstgedachte.... \r\n\"Oordeelt niet opdat gij niet geoordeeld wordt....\" Ik bedoel maar ...[/QUOTE]\r\n\r\nOh nee, ik oordeel niet hoor maar het gaat mij erom dat het zo wordt overdreven soms...\r\nPs. toch bijbelkennis zie ik? ;)
Link naar reactie
[quote=hj1;432937]..\nPs. toch bijbelkennis zie ik? ;)[/quote]\nHoort toch bij je algemene ontwikkeling, vind ik. Ook al heb ik verder niets met de kerk, het is een deel van de Nederlandse en Westerse cultuur.\nDit geld trouwens ook voor de Islam, en in enige mate voor alle Godsdiensten, je kan er niet over oordelen, en ervoor of tegen zijn, zonder er iets van te weten. Ook denk ik dat het bijdraagt aan een beter begrip.\n\n\nP.S.\nWat een mooie gedachten toch allemaal zo vlak voor de kerst:mrgreen:
Link naar reactie
[quote=hj1;432937]Oh nee, ik oordeel niet hoor maar het gaat mij erom dat het zo wordt overdreven soms...\nPs. toch bijbelkennis zie ik? ;)[/quote]\n\n:D... Met de Bijbel groot geworden hoor... iedere week op maandag een psalm opzeggen (die dan op zondag geleerd werd natuurlijk... :cool:). Daar is overigens op zich ook helemaal niks mis mee hoor, vind ik....
Link naar reactie
[quote=reintje;432949]:D... Met de Bijbel groot geworden hoor... iedere week op maandag een psalm opzeggen (die dan op zondag geleerd werd natuurlijk... :cool:). Daar is overigens op zich ook helemaal niks mis mee hoor, vind ik....[/quote]\nIk was RK in een protestantse omgeving. Als het kon elke dag naar de kerk, werd op school bijgehouden! Op zondag natuurlijk ook, en soms, voor straf, naar het lof, wat \'s middags was.\nToen ik een jaar of 12, 13 was heb ik mijn kont tegen de krib gegooid en ben niet meer naar de kerk gegaan.\nSinds een jaar of 5 vier ik weer Kerst met een boom, eerst een piepkleintje, nu een grotere, en sinds vorig jaar met een Kerststalletje.\nAch ja, je wordt een daggie ouwer en dan breekt de nostalgie uit, hè.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...