Ga naar inhoud

Jullie mening


Anoniem2

Aanbevolen berichten

  • Reacties 19,1k
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

  • Anoniem2

    19117

[QUOTE=pappaharry;430959]Dát zegt niks...Jaren \'70 : \"DAF-jes; die zijn pas écht snel; ze rijden altijd vóóraan in de file\" ... ... ...[/QUOTE]\r\n\r\nhierover gesproken\r\n\r\nmijn 2 zussen en ik kochten ook een daf 66 (dit behoort de snelste te zijn van de 3)\r\ntoen we hem kregen reed ie max en met pijn en moeite 60 km uur\r\nna 2 jaar deden we hem weg ivm met technische problemen reed ie reeds 130 km uur en wilde nog wel sneller
Link naar reactie
Als service-monteur reed ik al rond 1960 ruim 80.000 Km op jaarbasis; kris-kras door Nederland; \r\nen denk dat ik, ruim 50 jaar schadevrij, genoeg wéét van opschieten (én van ‘DE WEG DELEN’).... \r\nEen ‘trage’ Daf 66 (later Volvo)’ kende ik nooit (óf ‘regelden’ je ouders iets met de verkoper ?)\r\nZelfs de 55 was met z’n kleine Renault 1100 cc.-motor ‘af showroom’ al goed voor ± 140 Km/u.!
Link naar reactie
[QUOTE]Ach, het verkeer en de daarbij horende files zijn altijd een hot issue....\r\nPs. nog even een feitje: Maar 3% van het complete verkeersaanbod bestaat uit vrachtwagens dus dat díe de files zouden veroorzaken is toch écht een fabel [/QUOTE]\r\n\r\n\r\nVind er niks aan aan files...\r\n\r\nsnap ook niet dat er mensen voor in de rij gaan staan...
Link naar reactie
[QUOTE=De moeder;431096]Mijn grootste probleem is eigenlijk het achteruit rijden.\r\nIk ben de tel kwijt van de botsingkjes die ik daardoor al heb gehad.:-$\r\n\r\nIk ben nogal impulsief als ik naar achter wil denk ik.[/QUOTE]\r\n\r\nHet sleutelwoord is: [U]KIJKEN[/U] en altijd [U]rustig[/U] achteruit rijden.\r\nAls je niet zeker weet of iets kan mag je gerust uitstappen om even te kijken, dat doet zelfs de meest ervaren chauffeur wel eens.....;)
Link naar reactie
[quote=De moeder;431096]Mijn grootste probleem is eigenlijk het achteruit rijden.\nIk ben de tel kwijt van de botsingkjes die ik daardoor al heb gehad.:-$\n\nIk ben nogal impulsief als ik naar achter wil denk ik.[/quote]\n\nHebben veel mensen hoor. Ik had het geluk dat we thuis een auto kregen toen ik een jaar of 14 was. Mocht ik de garage in- en uitzetten. Ging ik er stiekum mee rijden achter het huis over een pad naar een boomgaard. Helaas kon je de auto niet draaien, dus moest ik ook het hele stuk weer achteruit. \nMaar de doktersassistente bakt er ook niks van: parkeert achteruit op 2 plaatsen met de achterkant, echt waar want gemeten, 2 meter uit de muur, dus half op het rijgedeelte! Toen ik vroeg waarom ze dat deed zei ze dat ze bang was tegen de muur te rijden! 2 meter!
Link naar reactie
[quote=Albert-79;431129]Langzaam de koppeling loslaten is ook een vereiste skill bij het achteruitrijden ;)[/quote]\n\nJa, en dan héél langzaam achteruit rijden met de motor draaiend op 6000 toeren! [IMG]http://forum.computeridee.nl/images/icons/icon11.gif[/IMG] Je zult zo\'n auto kopen: \"Altijd van een oud vrouwtje geweest, meneer!\" En het klopt ook nog! [IMG]http://forum.computeridee.nl/images/icons/icon10.gif[/IMG]
Link naar reactie
Nog effies; over \"altijd sjok-sjok gereden, en dáárom lui\" : Weet dan dat een motor héél wat toeren moest draaien (kwestie van \'koppel\' - daar komt die ouwe sleutelaar om de hoek kijken- ) om een \'Variomatic-mobiel\' van z\'n plek te krijgen. Hooguit zal de gaskabel \'wat te slap hebben gehangen\'... Mooi verhaal, overigens ! :
Link naar reactie
[quote=sjouwer;431246]achteruit rijden bij een automaat is eigenlijk nog makkelijker dan met een schakel\n \nlangzaam de rem los laten en kijken wat ie doet\n \nveel achteruit rijden gebeurt vaak bij mij in de stationair en met de voet dicht bij de rem\n \nbij de schakel moet je iets gas bijgeven en dan gaat het meestal fout[/quote]\n \nAls de motor soepel loopt (goed is afgesteld dus) maakt het helemaal niks uit of je vooruit of achteruit rijd. Alleen het sturen is bij achteruit rijden wat onhandiger . En dat geld zowel voor een automaat of versnellings auto. Probleem bij oudere mensen is vaak dat ze geen gevoel hebben over het toerental van de motor ,of ze zijn half doof en horen het daarom niet ,of ze hebben een te moderne auto die je helemaal niet meer hoort ,en daardoor geven ze veel te veel gas.\n(maar sommige kunnen natuurlijk echt niet rijden);)
Link naar reactie
Ik kan vlot een hele weg achteruit rijden, ik kijk dan in mijn spiegels want dan zie ik meer dan als ik mijn nek verdraai.\r\nMijn probleem is gewoon, dat ik soms reageer op een situatie door snel achteruit te rijden. Tja en als je dan achter mij zit....\r\nIk heb al wat mensen leren kennen op deze manier. ;)\r\nEn ik laat ook altijd netjes een briefje met exuses en een tel. nr achter onder de ruitenwissen van een lege auto.\r\n\r\nAls ik niet zeker ben of ik ruimte heb, dan zijn er altijd wel behulpzame mensen, mannen, die wat tekens geven waar ik op vertrouw.:cool:
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...