Ga naar inhoud

Jullie mening


Anoniem2

Aanbevolen berichten

  • Reacties 19,1k
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

  • Anoniem2

    19117

Met dit weer in de schemering, of overdag, rondrijden met alleen stadslicht: meestal ouderen en vrouwen.\n\nBij linksafslaan de binnenbocht pakken als er een tegenligger (ik dus) aankomt: vrouwen.\n\nKeihard scheuren door een 30km-zone: jongeren en jonge heren in een overhemd-met-stropdas.\n\nLaat je even wat ruimte vrij om een vrachtwagen met oplegger de ruimte te geven dan gauw de auto in die ruimte zetten: vrouwen en oudere mensen.\n\nVrachtwagen met oplegger die naar rechts wil en even erg ver naar links gaat om de bocht te kunnen halen en dan de auto daar rechts van manoeuvreren: vrouwen (heb ook de gevolgen gezien).\n\nZijn vrouwen nou slechte chauffeurs? Lang niet altijd, maar de meeste hebben weinig of geen \"feeling\" voor het verkeer en weinig tot geen ruimtelijk inzicht.\n\nGelukkig hou ik er rekening mee, anders kon ik bijna elke week wel met schade naar de plaatwerker!
Link naar reactie
Ik ken er ook nog een paar over vrachtwagens,\nOp de snelweg knipperlicht aan doen drie keer knipperen en dan een baan opschuiven ongeacht of er nog wat naast de vrachtwagen rijd. (zelf al een paar keer meegemaakt op de motor)\nVrachtwagen die zo kort op elkar rjden dat er geen motor/ auto tussen kan om de afrit op te gaan.\nMet drie vrachtwagens naast elkaar rijden en met 2 km per uur inhalen (komt vaak voor op de a16 bij de moerdijk brug.
Link naar reactie
Wat een ergenissen op de vroege morgen...:rolleyes:\r\n\r\nIk persoonlijk schrik me vaak rot op de snelweg van die kerels die met 140 rechts inhalen.\r\nJe krijgt de kans nog niet om met 120 terug te gaan naar de rechterrijbaan.\r\nEn van die vrouwen die ALTIJD de middelste rijbaan nemen en dan niet harder gaan dan 100.\r\n\r\nVerder vind ik het in de stad erg meevallen. Ik geef voorrang, maar ik krijg het ook. De meesten zijn best attent.;):D
Link naar reactie
[ATTACH]13512[/ATTACH]\nOudedijk, Rotterdam.\nZeer drukke winkelstraat met twee trambanen, en veel fietsers en voetgangers en auto\'s.\n\nZo je auto parkeren (bijna een Hummer zo groot, je kent ze wel) met twee jonge kinderen er in achterlatend, en vervolgens een winkel binnenglippen om wat te kopen....\n\nIk moest oversteken via het Zebrapad. Vond ze gek dat ik haar tot in de winkel achtervolgde :D
Link naar reactie
[QUOTE=rajo;430556]Ik ken er ook nog een paar over vrachtwagens,\r\nOp de snelweg knipperlicht aan doen drie keer knipperen en dan een baan opschuiven ongeacht of er nog wat naast de vrachtwagen rijd. (zelf al een paar keer meegemaakt op de motor)\r\nVrachtwagen die zo kort op elkar rjden dat er geen motor/ auto tussen kan om de afrit op te gaan.\r\nMet drie vrachtwagens naast elkaar rijden en met 2 km per uur inhalen (komt vaak voor op de a16 bij de moerdijk brug.[/QUOTE]\r\n\r\nPunt 1 : Motorrijders die met 80km tussen een file doorrijden en dan moet ik maar om de 2seconden in mijn spiegel kijken of ik wel ver genoeg naar rechts rij...\r\n\r\nPunt 2 : Dit wordt veroorzaakt door het inhaalverbod voor trucks en door automobilisten die er op het laatste moment achter komen dat ze de afrit moeten hebben en dan nog ff van de derde baan af naar links denken te zwaaien...\r\n\r\nPunt 3 : Kom dagelijks over de moerdijkbrug maar heb nog nooit meegemaakt dat alle 3 banen door vrachtwagens werden bezet...wel komt er net vóór de brug de a17 bij en dan gaat er wel eens een vrachtwagen naar de middelste baan om een collega de a16 op te laten komen...\r\n\r\nKortom: samen delen samen spelen;)
Link naar reactie
[quote=Animal;430578]maar het zijn toch vooral de jongeren die zich van de regels niks aantrekken.[/quote]Zolang je dat vooral er maar in houdt is het goed :p. Ik vindt nu dat je toch echt te snel de conclusie trekt dat jongeren voor een groot gedeelte de overtreders zijn. En jullie volwassenen dan, dronken achter het stuur, 200 ... hè?
Link naar reactie
[QUOTE=hj1;430713]----\r\nPunt 2 : Dit wordt veroorzaakt door het inhaalverbod voor trucks en door automobilisten die er op het laatste moment achter komen dat ze de afrit moeten hebben en dan nog ff van de derde baan af naar links denken te zwaaien...\r\n\r\n......\r\nKortom: samen delen samen spelen;)[/QUOTE]\r\n\r\n..... van de derde ban af naar rechts denken te zwaaien\r\n\r\nnaar links ga je de vangrail in\r\n\r\nik schrik me ook elke keer weer rot als iemand dit doet\r\nzit ook nog te denken als er nu ook een snelle wagen je rechts passeerd\r\nalle 2 zien elkaar niet\r\nklaboem!!!!
Link naar reactie
[quote=hj1;430713]Punt 1 : Motorrijders die met 80km tussen een file doorrijden en dan moet ik maar om de 2seconden in mijn spiegel kijken of ik wel ver genoeg naar rechts rij...\nPunt 3 : Kom dagelijks over de moerdijkbrug maar heb nog nooit meegemaakt dat alle 3 banen door vrachtwagens werden bezet...wel komt er net vóór de brug de a17 bij en dan gaat er wel eens een vrachtwagen naar de middelste baan om een collega de a16 op te laten komen...\n \nKortom: samen delen samen spelen;)[/quote]\n \nMet punt 1 ben ik het schreeuwend eens, ik rijd zelf motor en alleen maar motor en als ik tussen de file doorga rijden doen ik dat alleen als de file minder dan 40 km/u rijd en dan nog heel voorzichtig. Deze voorzichtigheid is echt nodig omdat auto mobilisten je inderdaad de tijd moet geven om te anticiperen. (overgens gaat het in de zomer beter dan in de winter)\n \nMet punt 3 ik weet iet hoe laat je over de moerdijk rijd maar ik heb het nu al 4 keer meegemaakt, het komt inderdaad als de a 17 erbij komt de ene vrachtwagen is al aan het inhalen er komt er eentje bij alles schijft 1 baan op en je heb3 vrachtwagens naast elkaar.\nDat vind ik op zich niet eens zoeen probleem maar het drie keer knipperen en dan een baan opschuiven vind ik wel een probleem ik heb al een paar keer een rare zwaaier moeten maken m niet onder zoeen groot ding te komen.\n \nMaar zoals al door diverse mensen aan gegeven is leven en laten leven, ik rijd ook niet perfect.;)
Link naar reactie
[quote=hj1;430713]\n\nPunt 2 : Dit wordt veroorzaakt door het inhaalverbod voor trucks en door automobilisten die er op het laatste moment achter komen dat ze de afrit moeten hebben en dan nog ff van de derde baan af naar links denken te zwaaien...\n\n[/quote]\n\nIk beschouw mezelf als een goede chauffeur..., maar moet tot mijn schande erkennen dat ik iets dergelijks wel eens heb geflikt...\nZat op de rechterbaan... een vrachtwagen wil invoegen en tegelijkertijd zie ik dat de afrit in het verlengde van de oprit zit en zwenk vóór de vrachtwagen naar rechts... Die schrikt zich natuurlijk een ongeluk en toetert boos...\nHet was op een snelweg waar ik de plaatselijke situatie niet kende en toen ik het gedaan had, kon ik mezelf wel voor de kop slaan...\nZoiets zou ik nu ook nooit meer doen... dan rij ik wel een afrit verder en zoek dan even de weg.. Dat is ook een voordeel van ouder worden... Je hebt alles al een keer meegemaakt en raakt niet zo snel meer in paniek als het even anders loopt....
Link naar reactie
[QUOTE=reintje;430767]Ik beschouw mezelf als een goede chauffeur...,[/QUOTE]\nDat is het probleem bij ons allen... Wij beschouwen ons als goede chauffeur omdat we zo gladjes kikken op het feit dat we al die strak gebouwde techniek zo feilloos onder onze vingers bedienen, met de precisie van een ware expert... Geweldig gevoel.\nWe houden er volgens mij allemaal van (ik spreek voor mezelf....) om tijdens het rijden zo af en toe naar ons zelf te kijken en te denken: \"[I]Kijk hoe geweldig soepel....[/I]\".\n\nMaar een fout is maar een kwestie van een[I] fractie[/I] van een seconde de verkeerde beslissing nemen, tegenover vele vele uren/dagen foutloos rijden.\n\n(B.t.w. heb al [I]vele[/I] jaren niet meer \"mogen\" rijden wegens het ontbreken van een auto)
Link naar reactie
[quote=Linkforsoad;430720]Zolang je dat vooral er maar in houdt is het goed :p. Ik vindt nu dat je toch echt te snel de conclusie trekt dat jongeren voor een groot gedeelte de overtreders zijn. En jullie volwassenen dan, dronken achter het stuur, 200 ... hè?[/quote]\n \nWacht maar tot je zelf oud genoeg bent om te rijden ,,en kijk dan eens goed om je heen hoe de meeste jongeren zich in het verkeer gedragen.\nOok met te veel op achter het stuur zijn ook vaak juist de jongeren.\nVeel jongeren zien het verkeer als een spelletje ,en dat is het dus echt niet.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...