Ga naar inhoud

Jullie mening


Anoniem2

Aanbevolen berichten

  • Reacties 19,1k
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

  • Anoniem2

    19117

[quote]\r\nNou Hellolo....?, waar blijf je nou? Valt je niks tegen h�?\r\n[/quote]\r\n\r\nIk zit normaal 24/7 naar deze thread te kijken, waarom ik dat nu niet heb gedaan ^o) :mrgreen: \r\n\r\nHet klopt ook nog trouwens :-) \r\n\r\nLeuke sommetjes dat :-) \r\n\r\nIk zoek er nog een paar op :-P:\r\n\r\n[b]Deze is wel leuk:[/b]\r\nEen kabelbaan stijgt van 1000 m naar 1500 m.\r\nDe kabel van de baan is strakgetrokken.\r\nDe lengte van de kabel is 1000 m.\r\n\r\nHoeveel graden is de stijgingshoek?\r\n \r\n[b] Hier moet je niet intrappen[/b]\r\nEen kaart is getekend op een schaal van 1 : 500 000.\r\nDe afstand op de kaart tussen de plaatsen A en B is 3,2 cm.\r\n\r\nHoe groot is de afstand tussen de plaatsen A en B in werkelijkheid?\r\nGeef je antwoord in hele km nauwkeurig. \r\n\r\n[b]En nog 1 voor de lol :mrgreen: [/b]\r\n\r\nDe doorvaarthoogte onder een brug is om 16.00 uur 3 meter en 10 cm.\r\n3 uur later is het water gestegen met 13 cm.\r\n\r\nWat is dan de doorvaarthoogte onder de brug?
Link naar reactie
[quote=hellolo][quote]\r\nNou Hellolo....?, waar blijf je nou? Valt je niks tegen h�?\r\n[/quote]\r\n\r\nIk zit normaal 24/7 naar deze thread te kijken, waarom ik dat nu niet heb gedaan ^o) :mrgreen: \r\n\r\nHet klopt ook nog trouwens :-) \r\n\r\n\r\n\r\nLeuke sommetjes dat :-) \r\n\r\nIk zoek er nog een paar op :-P:\r\n\r\n[b]Deze is wel leuk:[/b]\r\nEen kabelbaan stijgt van 1000 m naar 1500 m.\r\nDe kabel van de baan is strakgetrokken.\r\nDe lengte van de kabel is 1000 m.\r\n\r\nHoeveel graden is de stijgingshoek?\r\n \r\n[b] Hier moet je niet intrappen[/b]\r\nEen kaart is getekend op een schaal van 1 : 500 000.\r\nDe afstand op de kaart tussen de plaatsen A en B is 3,2 cm.\r\n\r\nHoe groot is de afstand tussen de plaatsen A en B in werkelijkheid?\r\nGeef je antwoord in hele km nauwkeurig. \r\n\r\n[b]En nog 1 voor de lol :mrgreen: [/b]\r\n\r\nDe doorvaarthoogte onder een brug is om 16.00 uur 3 meter en 10 cm.\r\n3 uur later is het water gestegen met 13 cm.\r\n\r\nWat is dan de doorvaarthoogte onder de brug?[/quote]\r\n\r\n\r\nZitten wij nu je huiswerk te doen? (proud) (proud) (proud)
Link naar reactie
[quote=hellolo][b] Hier moet je niet intrappen[/b]\r\nEen kaart is getekend op een schaal van 1 : 500 000.\r\nDe afstand op de kaart tussen de plaatsen A en B is 3,2 cm.\r\n\r\nHoe groot is de afstand tussen de plaatsen A en B in werkelijkheid?\r\nGeef je antwoord in hele km nauwkeurig. [/quote]\r\n\r\nZal er wel zijn ingetrapt :-S, maar is het 16 km? (Nee zeker...)\r\n\r\nMaar hoe komen jullie nou aan dat andere antwoord van die reeks afmaken (leer ik ook nog wat :-p)???
Link naar reactie
Lijkt me sterk, hellolo is aan\'t oefenen voor examens\r\n\r\nOK nu ff een opgaven Havo 5 wiskunde B1,2:\r\n\r\nFunctie: h(x)=ln(16+12x−x3)\r\nOp de grafiek van h ligt een punt B.\r\nIn dit punt B is de richtingscoëfficiënt van de\r\nraaklijn aan de grafiek van h gelijk aan 2.\r\n[img]http://speelkorfbal.beerthuisfilm.com/misc/grafiek.GIF[/img]\r\nBereken met behulp van differentiëren van h\r\nde x-coördinaat van B.\r\nRond je antwoord af op twee decimalen.\r\n\r\nDit vind ik zeg maar het moeilijkste gedeelte van heel het wiskunde.
Link naar reactie
[quote=redder_in_nood]\r\n\r\n\r\nMaar hoe komen jullie nou aan dat andere antwoord van die reeks afmaken (leer ik ook nog wat :-p)???[/quote]\r\n\r\nZal ik dan maar? Ik kan het niet wiskundig benaderen, wel logisch... :lol: \r\nTussen ieder getal zit een oneven vermenigvuldiging van de tafel van 3 en die tel je bij het laatste getal op...\r\ndus:\r\n4 + (3 x 3) = 13\r\n13 + (5 x 3) = 28\r\n28 + (7 x 3) = 49\r\n49 + (9 x 3) = 76
Link naar reactie
[quote=reintje]\r\nZitten wij nu je huiswerk te doen? (proud) (proud) (proud)[/quote]\r\n\r\n :-$ , heb al 3 weken vakantie :mrgreen: \r\n\r\n[quote]\r\nmaar is het 16 km?\r\n[/quote]\r\n\r\nUhhuh\r\n\r\nKlopt, Ik zei je moet er niet intrappen omdat je bij dit soort opgaven vaak dingen vergeet, bvb geef je antwoord in KM daar lees je dan overheen en dan baal je (liar) \r\n\r\n[quote]\r\nMaar hoe komen jullie nou aan dat andere antwoord van die reeks afmaken (leer ik ook nog wat :-p)???\r\n[/quote]\r\n\r\nEigenlijk vrij simpel :-)\r\n\r\n4 13 28 49 76 13-4=[b]9[/b]28-13=[b]15[/b] 49-28=[b]21[/b]\r\n\r\n9,15 en 21 Je ziet dat het verschil tussen de 2 getallen steeds 6 hoger word :-)\r\n\r\n@ thijs\r\n\r\nDat is iets te moeilijk voor mij :^) , blij dat ik op het examen als onderwerp meetkunde en algebra krijg :mrgreen: \r\n\r\nEn nu de computer uit en een dvd erin want het word hier stikheet, hele dag al benauwd, tabee :-P
Link naar reactie
[quote=Thijs]Lijkt me sterk, hellolo is aan\'t oefenen voor examens\r\n\r\nOK nu ff een opgaven Havo 5 wiskunde B1,2:\r\n\r\nFunctie: h(x)=ln(16+12x−x3)\r\nOp de grafiek van h ligt een punt B.\r\nIn dit punt B is de richtingscoëfficiënt van de\r\nraaklijn aan de grafiek van h gelijk aan 2.\r\n[img]http://speelkorfbal.beerthuisfilm.com/misc/grafiek.GIF[/img]\r\nBereken met behulp van differentiëren van h\r\nde x-coördinaat van B.\r\nRond je antwoord af op twee decimalen.\r\n\r\nDit vind ik zeg maar het moeilijkste gedeelte van heel het wiskunde.[/quote]\r\n\r\nHeb het even geprobeerd. De afgeleide van ln x is toch e^x of niet?\r\n\r\nHoe dan ook. Ik heb net 10 uur en 15 minuten gewerkt. Ik ben nu iets te moe :-P \r\n\r\nTot morgen.\r\n\r\nOhw nee... Tot vandaag (proud)
Link naar reactie
Nja, toch maar ns proberen.:)\r\n[quote]Deze is wel leuk: \r\nEen kabelbaan stijgt van 1000 m naar 1500 m. \r\nDe kabel van de baan is strakgetrokken. \r\nDe lengte van de kabel is 1000 m.\r\nHoeveel graden is de stijgingshoek?[/quote]\r\nOp welk punt gemeten? Dat schrijf je er niet bij daarom is het zo niet berekenbaar, het kan zelfs 90 graden zijn. Als de kabel 1000m lang is en de kabel staat van 1000-2000m (hij is immers 1000m lang) dan ook kun je klimmen naar 1500m want dat is maar een afstand van 500m.\r\nHet kan dus vanalles zijn tussen 90 graden en het aantal graden dat je qua hellingraad niet meer redt met de lengte van de kabel.\r\nTenzij je aangeeft dat je de hoogte van 1500m moet nemen ter berekening van de hellingshoek.:)\r\n\r\n[quote]Een kaart is getekend op een schaal van 1 : 500 000. \r\nDe afstand op de kaart tussen de plaatsen A en B is 3,2 cm. \r\nHoe groot is de afstand tussen de plaatsen A en B in werkelijkheid? \r\nGeef je antwoord in hele km nauwkeurig. [/quote]\r\n16 km.\r\n\r\n[quote]De doorvaarthoogte onder een brug is om 16.00 uur 3 meter en 10 cm. \r\n3 uur later is het water gestegen met 13 cm.\r\nWat is dan de doorvaarthoogte onder de brug? [/quote]\r\nEuh... even denken. Doorvaarthoogte onder een brug word normaliter berekend aan de hand van in de buurt aanwezig zijnde meters.\r\nDan zou je haast zeggen dat het antwoord 2.97m zou zijn, maar er zal wel weer een addertje onder het gras zitten.:)
Link naar reactie
Goedemorgen allemaal.Leuk spelletje hoor!\r\nHier is nog een leuke voor alle jongetjes én meisjes die er van gedroomd hebben brandweerman/meid te worden:\r\n[url]http://clients.wmteam.de/draeger/firefighter_en/index_fmx.php?link=http://www.draeger.com/ST/internet/MH/en/Industries/Fire/fire_es.jsp[/url]
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...