Ga naar inhoud

Consumentenbond 4200 klachten ontvangen over Windows Vista


anoniem

Aanbevolen berichten

  • Reacties 43
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

[quote:2348c92d39="jolo"]... Die UAC in Vista kan zonder problemen worden uitgeschakeld. Zolang de gebruiker maar wel een beperkte rechten account aanmaakt. Waarbij zowel de Administrator en de beperkte rechten account een sterk wachtwoord hebben. [/quote:2348c92d39] of je gebruikt een tool zoals 'tweak Vista' ... [quote:2348c92d39] Het doel daarvan is dat een applicatie niet zonder toestemming van de gebruiker, een systeembeheer taak kan uitvoeren. ..[/quote:2348c92d39] Leg mij dan eens uit waarom dat dan ook tijdens een setup gebeurd ? Een setup draait namelijk in principe altijd met 'elevated userrights' om bepaalde systeem-taken uit te mogen voeren. Dan hoef je toch niet nog eens gevraagd te worden of je aub toestemming wilt geven om feature x te installeren ? Om maar te zwijgen over het feit dat slechts een enkeling zal weten of dat programma dat dan wel 'mag', waardoor men blindelings toestemming gaat geven of helemaal in paniek raakt want het programma doet 'vreemd'. En dan zijn er die overdreven dubbele vragen. Waarom beperkt windows zich niet tot 1 vraag als je het control-panel opent ? Op dat punt was Ubuntu/Linux beter opgezet. Daar wordt tenminste zo'n vraag maar 1 keer gesteld en dan zie je het niet meer tot je klaar bent. Bij Vista lijkt het soms alsof je voor elk klein dingetje dat je aan je instellingen wijzigt al 'gevaarlijk' bezig bent dat om je uitdrukkelijke toestemming wordt gevraagd zelfs al is het Windows zelf die je verteld dat je dat bepaalde item moet wijzigen om verder te kunnen en je de vraag net al beantwoord hebt. Ik zie mijzelf niet als een 'beginnend' computeraar, maar bij sommige vragen voor toestemming vraag ik mij echt af welke applicatie nu weer die vraag stelt en wat die in op mijn systeem uberhaupt uitspookt. Dus echte beginners zullen al helemaal niet snappen wat er gevraagd wordt.
Link naar reactie
[quote:0210cca050="Japie III"]Oke, maar dan nu een vraag, Wanneer word windows xp niet meer ondersteund? Want dan heb je wel een probleem.[/quote:0210cca050]Zou iedereen dat t.z.t. als een probleem ervaren? Lijkt me sterk, gezien het nagenoeg probleemloos gebruik van b.v. Windows 95 door heel veel particulieren en bedrijven nog jarenlang na het stoppen van ondersteuning.
Link naar reactie
[quote:3df9e68217="J. de Boer"][quote:3df9e68217="Japie III"]Oke, maar dan nu een vraag, Wanneer word windows xp niet meer ondersteund? Want dan heb je wel een probleem.[/quote:3df9e68217]Zou iedereen dat t.z.t. als een probleem ervaren? Lijkt me sterk, gezien het nagenoeg probleemloos gebruik van b.v. Windows 95 door heel veel particulieren en bedrijven nog jarenlang na het stoppen van ondersteuning.[/quote:3df9e68217] Inderdaad ... zolang je geen nieuwe hardware koopt kun je nog eeuwen vooruit zonder die ondersteuning. En zelfs dat kan nog lang duren. Bij software heb je nog langer geluk, omdat Win98 zelfs *nu* nog wordt ondersteund. Het is echt pas sinds kort dat spellen minimaal Win2k/XP begonnen te eisen en zelfs dat was in een aantal gevallen slechts een loze eis.
Link naar reactie
[quote:7fd9dc2a5b="JaFO"][quote:7fd9dc2a5b] Het doel daarvan is dat een applicatie niet zonder toestemming van de gebruiker, een systeembeheer taak kan uitvoeren. [/quote:7fd9dc2a5b] Leg mij dan eens uit waarom dat dan ook tijdens een setup gebeurd ? Een setup draait namelijk in principe altijd met 'elevated userrights' om bepaalde systeem-taken uit te mogen voeren. Dan hoef je toch niet nog eens gevraagd te worden of je aub toestemming wilt geven om feature x te installeren ? [/quote:7fd9dc2a5b] Dat zal dan wel afhankelijk zijn van de applicatie. Maar waarschijnlijk werd er dan in die setup een andere installatieroutine gestart. Was dat dan niet het geval als je zo een applicatie wilde installeren onder Windows XP ingelogd met een beperkte rechten account. Om vervolgens de setup.exe te starten via Run As Administrator. [quote:7fd9dc2a5b="JaFO"]En dan zijn er die overdreven dubbele vragen. Waarom beperkt windows zich niet tot 1 vraag als je het control-panel opent ? [/quote:7fd9dc2a5b] Dat zal wel een bewuste keuze zijn van Microsoft. Elk onderdeel van control-panel waarvoor beheerders rechten vereist zijn, moet je inderdaad opnieuw (beheerders) toestemming geven.
Link naar reactie
Ik heb sinds kort de 64 bit versie van windows vista. En om eerlijk te zijn; hij loopt gewoon lekker! Nog geen enkel probleem gehad. Kortom ben er gewoon tevreden mee. Natuurlijk is het voor iedereen wel lastig om over te schakelen van XP naar windows Vista. Het overstappen van windows 2000 naar xp was ook voor velen een grote stap. :wink:
Link naar reactie
[quote:30fb9976d1="JaFO"][quote:30fb9976d1="J. de Boer"][quote:30fb9976d1="Japie III"]Oke, maar dan nu een vraag, Wanneer word windows xp niet meer ondersteund? Want dan heb je wel een probleem.[/quote:30fb9976d1]Zou iedereen dat t.z.t. als een probleem ervaren? Lijkt me sterk, gezien het nagenoeg probleemloos gebruik van b.v. Windows 95 door heel veel particulieren en bedrijven nog jarenlang na het stoppen van ondersteuning.[/quote:30fb9976d1] Inderdaad ... zolang je geen nieuwe hardware koopt kun je nog eeuwen vooruit zonder die ondersteuning. En zelfs dat kan nog lang duren. Bij software heb je nog langer geluk, omdat Win98 zelfs *nu* nog wordt ondersteund. Het is echt pas sinds kort dat spellen minimaal Win2k/XP begonnen te eisen en zelfs dat was in een aantal gevallen slechts een loze eis.[/quote:30fb9976d1] Oke dan weet ik genoeg...
Link naar reactie
[quote:27f1f7c79a="jolo"]Vista is vooral veiliger geworden dan XP voor het surfen over het internet via IE7. Dat staat onder andere uitgelegd in dit artikel http://www.microsoft.com/netherlands/ondernemers/howto/vista/beveiliging.aspx Natuurlijk heeft Vista net zoals XP nog steeds een Antivirus/Firewall/AntiSpyware suite nodig.[/quote:27f1f7c79a] Maar IE 7 heb je ook al voor XP ... bovendien is er een nog veilgere manier van surfen : (a) je gebruikt FireFox of Opera ... minder bekend dan IE dus minder gevoelig voor de aanvallen (b) je pakt een virtuele pc (zelfs MS levert die gratis) en gebruikt dat om te surfen. Als je dan nog een virus binnenhengelt maak je het wel heel erg bont. Geen enkel OS van Microsoft zal ooit 'veilig' zijn. Daarvoor is het gewoon een veel te groot en aantrekkelijk doelwit. En daarnaast is de gemiddelde gebruiker gewoon te stom. Ik durf zelfs te wedden dat je met een 'Belgisch virus'(*) nog behoorlijk wat schade kunt aanrichten. (*) dit werkt als volgt : Hoi Sukkels, stuur naar iedereen in je adresboek een mailtje met de volgende tekst : stuur naar iedereen in je adresboek een mailtje met deze tekst. start daarna het volgende commando : 'format c:\'.
Link naar reactie
Helaas hebben degenen die eerst alleen Windows en IE bestookten met gemene zaken nu ook FireFox ontdekt. Juist omdat velen deze gingen gebruiken i.p.v. IE en ze vinden het zo leuk om zo veel mogelijk mensen te grazen te nemen. Lees het volgende bericht van de Nederlandse Overheid, op deze mail ben ik geabonneerd en krijg zodoende tijdig info, meestal net even eerder dan o.a. de Microsoft maandelijkse update. http://www.waarschuwingsdienst.nl/render.html?it=1659
Link naar reactie
[quote:8e9084199a="JaFO"]Maar IE 7 heb je ook al voor XP[/quote:8e9084199a] Maar ik doelde op de "protected mode" die IE7 alleen heeft onder Vista. Daarin draait alleen IE7 zelfs onder de Administrator account met beperkte rechten. Onder XP werkt Windows Update alleen onder de Administrator account via IE. Dit werkt niet onder een beperkte rechten account via "Run As" Administrator. Vista kan dus wel Windows Update gebruiken onder een beperkte rechten account. Via UAC na het typen van de Administrator wachtwoord. [quote:8e9084199a="JaFO"]Geen enkel OS van Microsoft zal ooit 'veilig' zijn.[/quote:8e9084199a] Zelfs als een PC achter een router met hardware-firewall en op de Vista PC een internet securuty applicatie, lopen de anti-virus/spyware definities altijd achter de feiten aan. Zodat de veiligheid deels inderdaad ook afhankelijk is van de PC gebruiker.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...