Ga naar inhoud

Auto verzekering praat


anoniem

Aanbevolen berichten

Dagwaarde krijg je terug als er aan bepaalde voorwaarden is voldaan, zoals niet gedronken hebben en geen risicovol gedrag vertoond hebbend. Dagwaarde is in de praktijk vaak minder dan eenzelfde automobieltje in dezelfde staat terugkopen. Eigenlijk kun je daar geen eenvoudige schatting van geven. Was de auto al in een krasserige, onverzorgde staat met wat meer kilometers dan de norm voor z'n leeftijd, dan ben je met de dagwaarde beter af dan dat de auto je troetelkind was, piekfijn verzorgd en met een matig aantal kilometers. Tevens, afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij, krijg je diverse goederen wel/niet vergoed, zoals een navigatiesysteem, duurdere radio, accessoires etc. Dagwaardevergoeding gaat op basis van de kale catalogusprijs. Niet op basis van wat je later (zelf of via de dealer voor de aflevering) hebt bijgeplaatst. E.e.a. kan flink oplopen met elektronika, leuke velgjes, nieuwe banden etc. Twee op de drie lui die hun wagentje kapot hebben zien gereden geworden heb ik niet blij zien kijken met de uitgekeerde dagwaarde. En dan moet je ook nog wel de centen hebben om voor een vervangende wagen bij te kunnen lappen. Altijd aan te raden de polis er even bij te pakken. Afhankelijk van de maatschappij en soort polis (standaard/extra/super) mag je er niet vanuit gaan dat een total lossbakkie de dagwaarde oplevert. Daar zijn nogal eens + en - percentages voor in gebruik. En om een antwoord op je vraag te geven :wink: : nieuwwaarde = € 25.000, via standaardafschrijving ZOU de wagen nu € 17.000 waard moeten zijn. Heb je grote kans niet meer dan € 14.500 terug te krijgen. Nog exclusief je gemolde duurdere accessoires. Uitzondering (meestal) is als de wagen niet ouder dan 1 of 2 jaar is. Dan krijg je meestal een nieuwe wagen af dealer aangeboden. Verzekering betaalt de dealer dan vaak rechtstreeks.
Link naar reactie
en reken daarbij ook op problemen als het niet de 'echte' bestuurder/eigenaar van de auto is die de ellende veroorzaakt. Ik verwacht namelijk dat de verzekeringmaatschappij dat ondanks je "all-risk" zal aangrijpen als reden om vooral niet (zo veel) uit te keren als puntje bij paaltje komt. Misschien beter zelf een tweedehands karretje te kopen om mee op vakantie te gaan ? Pa zal er zeker blijer van worden ...
Link naar reactie
Zoals JaFO zegt, koop een oud karretje en verkoop hem na de vakantie. Zeker als je een beetje kunt knutselen is het gewoon leuk om met zo'n auto weg te gaan. Ik heb wel eens gehoord dat het in het buitenland wel eens lastig kan zijn als de eigenaar van de auto niet rijdt, of er niet bij is. alvast een goede vakantie gewenst.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...