Ga naar inhoud

Groningen Europa in!


anoniem

Aanbevolen berichten

[quote:8a4bd7188a="PS"]Een huldiging omdat je je als laatste (7e) ploeg kwalificeert voor europees voetbal. :o De playoffs zijn al het zielige toetje waar bijna geen voetbalsupporter op zit te wachten, maar schijnbaar zien sommigen het zelfs als een hoofsprijs.[/quote:8a4bd7188a] Je moet het maar zo zien, 2 seizoenen geleden werd er hier al zo ongeveer gehuldigd als we niet degradeerden ;)
Link naar reactie
Ach, het gaat hier al net zo als met baseball in de VS. De rijkere clubs kopen de goede spelers op, en winnen vrijwel alles. En de rest mag een beetje figurant spelen. Ze verdienen er een leuke boterham mee, maar eigenlijk is het seizoen al goeddeels gespeeld, als het begint. En daarmee krijgt het ook steeds meer van die andere amerikaanse "sport" , het showworstelen van de WWF.
Link naar reactie
Dat hoeft niet perse, een echt goede club kan zichzelf ook wel naar de top spelen. Kijk maar naar AZ, dat stelde nog niet zo heel lang geleden ook niets voor. En het tegengestelde daarvan heb je ook nog in de vorm van Feyenoord dat nu niet meer tot de top van nederland behoord maar gewoon een subtopper is geworden.
Link naar reactie
Voor AZ is een Dick Scheringa die al jaren een hoop geld in de club investeert anders heel belangrijk. Veel van de goede spelers zijn in het verleden weggekocht bij minder kapitaalkrachtige clubs (Adriaanse nam bijvoorbeeld alle goede spelers van WillemII mee, waarna die club gelijk niks meer was). Hetzelfde zie je ook internationaal, waarbij Ajax dadelijk met Sneijder z'n beste speler moet inruilen voor het grote geld uit Spanje. De neergang van Feyenoord heeft ook veel met geld te maken. Er was begin dit seizoen geen geld voor echte toppers om Kuyt en Kaloe te vervangen, en nu blijken de betaalbare aankopen als Charisteas en Buijs toch niet goed genoeg voor een club die voor het kampioenschap mee wilt doen.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...