Ga naar inhoud

sony camcorder aansluiten op pc


Aanbevolen berichten

Hoi allemaal, Heb sinds kort een camcorder aangeschaft (Sony DCR-53E). Hier zit een USB kabel bij, maar het lukt mij niet om de filmpjes te uploaden naar mijn pc. Heb de sofware geinstalleerd, pc op nieuw opgestart. Camcorder aangesloten met USB kabel. Pc zegt nieuwe hardware gevonden, maar gaat vervolgens weer zoeken naar software en installeer het nog een keer. Pc zegt nu hardware is klaar voor gebruik. Ik kan vervolgens niet een schijf vinden, zoals je dat bij een usb stick kan zien. Heb de camera gewoon op play modus staan, zoals beschreven. Hoop dat iemand mij kan helpen. Kan ook een Ilink kopen, maar weet niet of mijn pc die aansluiten heeft en als hij hem heeft of hij op het moederbord is aangesloten. Alvast bedankt :wink:
Link naar reactie
[quote:a5012c8895="cihe1980"]hoe kan ik zien of ik een firewire aansluiting (die werkt) op mijn pc heb?? :( voordat ik een kabel koop waar ik niets mee kan :lol:[/quote:a5012c8895] Aansluiting ziet er zo uit: http://nl.wikipedia.org/wiki/FireWire Als je die niet hebt kan je een los PCI kaartje kopen. Bijvoorbeeld zoiets http://www.azerty.nl/producten/product_detail/192/4105/firewire-interface-card.html Kijk ook eens in de handleiding en zoek info over hoe je film materiaal moet overbrengen op de PC. Firewire wordt ook wel Ilink of DV genoemd.
Link naar reactie
[quote:60b7a1c1db="cihe1980"]bedankt ga thuis ff kijken of ik een firewire aansluiting op de pc heb, zoja ga ik ff een kabeltje kopen. Hoe kan je zien of de firewire (als je die hebt op je pc) is aangesloten (op je moederbord) kan je dat ergens checken?[/quote:60b7a1c1db] Als eerste moet er een aansluiting opzitten zoals je kan vinden op de link naar Wikipedia. Als die er op zit kan je ook nog even checken met SIW of er een Firewire (IEEE 1394) aansluiting op je moederbord zit. http://www.gtopala.com/ Je kan ook op de website kijken van de fabrikant van het moederbord en daar naar de spec's kijken.
Link naar reactie
hoe bedoel je kijk eens in schijfbeheer? ik denk dat ik een firewire kaart moet kopen en een firewire kabel.... is het moelijk om een firewire kaart aan te sluiten en waar moet ik op letten bij de aanschaf en moet ik een 4 of 6 pins kabel hebben??? TIP ERG WELKOM, voordat ik het verkeerde aanschaf JULLIE ZIJN DE EXPERTS :lol:
Link naar reactie
het kan zijn dat je computer maar een bepaald aantal schijfen accepteert. check dat eens. -als het zo is, moet je dat veranderen(duhh) -Zijn je schijfen vol of kan je computer zelf geen extra schijfen toewijzen aan een apparaat, kan je Daemon Tools gebruiken, daarmee kan je niet alleen virtuele schijven mounten, maar daar kan je ook extra schijven mee maken. Ik hoop dat het lukt, veel succes!
Link naar reactie
[quote:b1070ad22d="cihe1980"]hoe bedoel je kijk eens in schijfbeheer? [/quote:b1070ad22d] Of daar de USB schijf wel staat maar zonder schijfletter. Door diskmgmt.msc in uitvoeren te gebruiken. [url]http://download.microsoft.com/download/f/c/a/fca6767b-9ed9-45a6-b352-839afb2a2679/TweakUiPowertoySetup.exe[/url] Hiermee kun je de eventuele niet weergeven schijfletters vrijgeven. Waar gaat die aantal FireWire pinnen over? :? [url]http://nl.wikipedia.org/wiki/FireWire[/url]
Link naar reactie
[quote:eb807ca3be="cihe1980"]is het moelijk om een firewire kaart aan te sluiten en waar moet ik op letten bij de aanschaf en moet ik een 4 of 6 pins kabel hebben??? [/quote:eb807ca3be] Check eerst eens het bovenstaande van het niet toekennen van een schijfletter. Een Firewire kaart installeren is niet moeilijk, je moet één vrij PCI slot in je computer hebben. Daar kan je hem inschuiven. Mischien moet je nog een driver installeren. CD's zullen bij het pakketje geleverd worden. Als je het zelf niet aandurft kan je het laten doen door de PC boer. De kabel die je nodig hebt is meestal een 4 naar 6 pins kabel. Op je videocamera zit een 4 pins aansluiting en op de Firewirekaart zal een 6 pins zitten. http://www.azerty.nl/producten/product_detail/192/4105/firewire-interface-card.html http://www.azerty.nl/producten/product_detail/236/11655/kabel.html
Link naar reactie
heb het gecheckt maar staat helemaal niet in de lijst :( heb een firewirekaart (+extra USB aansluitingen) + kabel 4-6pins besteld :wink: : http://www.cdrwinkel.com/shop/flypage/category/Kabels/Firewire+kabels/product/1044/FireWire_ILink_IEEE1394_Kabel_4-6_pin.html http://www.cdrwinkel.com/shop/flypage/category/Hardware/USB/product/2470/PCI_Combo_Card_8-poort.html laat wel ff weten of het dan wel lukt, bedankt voor de info, denk wel dat het inbouwen moet lukken dan, heb ook eens een nieuwe videokaart geinstalleerd
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...