Ga naar inhoud

Mijn D8 aansluiten op pc, hoe??


Aanbevolen berichten

Hoi, Ik heb een videocamera (sony D8 trv-145E) overgekocht van een kennis. Er zit een DV-out op en ws. ook een i.link uit. Ik wil de camera aansluiten op mijn pc (heb nog geen i.link comtroller of een dv-kaart) Ik wil graag zo nu en dan wat video overspelen op pc en plaatjes (wil het ook als fotocamera gebruiken voor wat ebay-plaatjes) wat is de goedkoopste oplossoing voor mij? een i.link controller of een dv-kaart? Ik heb echt nul verstand van dv etc Dit zal mijn eerste stap zijn op video gebied en raak nu al in de war van de verschillende standaarden. Wat kan ik het beste doen?
Link naar reactie
TIPS http://www.avnet.kuleuven.be/toledo/index2.php?id=17 http://www.microsoft.com/netherlands/windowsxp/moviemaker/digitalecameraaansluiten.aspx http://www.microsoft.com/belux/nl/windowsxp/experiences/wmm/dvpassthrough.mspx http://groups.google.be/groups?q=aansluiten+dv+camera&hl=nl&lr=lang_nl&sa=X&oi=groups&ct=title
Link naar reactie
[quote:a194b16392="aardbeikwark"]Hoi, Ik heb een videocamera (sony D8 trv-145E) overgekocht van een kennis. Er zit een DV-out op en ws. ook een i.link uit. Ik wil de camera aansluiten op mijn pc (heb nog geen i.link comtroller of een dv-kaart) Ik wil graag zo nu en dan wat video overspelen op pc en plaatjes (wil het ook als fotocamera gebruiken voor wat ebay-plaatjes) wat is de goedkoopste oplossoing voor mij? een i.link controller of een dv-kaart? Ik heb echt nul verstand van dv etc Dit zal mijn eerste stap zijn op video gebied en raak nu al in de war van de verschillende standaarden. Wat kan ik het beste doen?[/quote:a194b16392] Volgens mijk kun je gewoon het best een dv kaart kopen met een IEE 1394 aansluiting, dat is hetzelfde als i link. Zo een heb je er al voor een paar tientjes.
Link naar reactie
Ter aanvulling: DV-link , I-link,firewire en ieee1394 zijn allevier hetzelfde. Er is niet echt een kwaliteitsverschil tussen de verschillende merken alhoewel kaartjes met een via chip wel eens problemen veroorzaken. ook voor de kwaliteit of snelheid van de video maakt het niet uit welk kaartje je neemt. DV cameras hebben vaak ook een usb aansluiting maar deze is overwegend bedoelt voor het naar de pc versturen van de digitale fotos(als het een dvcam met memorycard is) of van het versturen van de video maar dan in een lagere kwaliteit.
Link naar reactie
Yep. Om het volledig duidelijk te maken: I-link is een term van Sony en Firewire is een term van Apple. De enigste officiele en niet-partijdige benaming voor de norm is ieee-1394. Ze betekenen dus allemaal hetzelfde maar aangezien Apple de eerste was en min of meer de uitvinder er van is het zo gegroeid dat de meeste mensen spreken van "firewire", bij Sony heeft men het natuurlijk alleen maar over "I-link" Net zoals de meeste mensen spreken van een bako (Bahco) terwijl ze eigenlijk een "verstelbare moersleutel" bedoelen, Bahco is een merknaam en de uitvinder van het ding. En zoals ik al zei; er is niet echt veel kwaliteits verschil tussen de kaartjes maar je zou voor de zekerheid wel kunnen zorgen voor een kaartje welke expliciet "ieee 1394a OHCI compliant" vermeld bij de specificaties. Zoals hier de goedkoopste: http://tweakers.net/pricewatch/71368?Landfilter= En via de bovenste link zie je dan: http://www.icomputers.nl//product_detail.asp?A_ID=699&S_ID=457&SS_ID=824&SSS_ID=782 Daar staat vermeld: Technische informatie - 32-bit PCI bus - Lucent PCI to FireWire IEEE1394.A controller chip [color=red:534d335b79]- IEEE1394.A compliant OHCI specification VO.94 - 2 x IEEE1394.A externe poorten, 1 x IEEE1394.A interne poort[/color:534d335b79] - Datatransfersnelheden van 100, 200 en 400 Mbps Plug & play - Single 3.3V power supply - NEC chipset Verder zou je uit voorzorg kaartjes met een VIA chip kunnen vermijden aangezien daar wel eens wat narigheid mee is maar ook dat is vaak wat overdreven aangezien er een heeeeele hoop van die VIA kaartjes zijn en het merendeel werkt probleemloos. Verdere verwarring; er zijn ondertussen 2 ieee-1394 normen; de A en de B norm. A is van 100 tot 400 Megabit/sec en B is van 100 tot 800 Megabit/sec. De B kaartjes zijn schaars en er is nog steeds geen echte noodzaak voor want A is snel zat voor bijna alles wat je er op dit moment aan kan hangen van cameras tot harde schijven. Om je een idee te geven: een dv camera heeft "maar" 25 Megabit/sec nodig en er is dus absoluut geen reden om een B kaartjes te kopen, is zonde van je geld. wat niet zonde is: er zijn ook gecombineerde kaartjes. Bv: 3 of 4 USB2 poorten en 2 of 3 ieee-1394 poorten. Als je een wat oudere pc hebt kan het intressant zijn om zo'n kaartje te kopen aangezien die maar een beetje meer kosten en je hebt dan ook de snellere USB 2 poorten in je pc, USB2 heeft absoluut zin als je bv een externe harde schijf aan je pc wilt koppelen. Zoals deze: http://www.graficall.nl/Product~id~2524-Sweex-4-port-USB2.0-2-port-1394-PCI~menu~.aspx Dit kaartje heeft een aantal poorten aan de achterkant en 1 poort in de pc op het kaartje, das handig want dan kun je zonder kabels buiten om de pc het kaartje aansluiten op een evt aansluiting voor in je pc, je hoeft dan niet iedere keer achter je pc te klauteren om je cam aan te sluiten. Enfin; voldoende keus....
Link naar reactie
OK. dan á's nog es uitebreide en heldere informatie. Ik vrees dat ik die sweex i.link kaart ga mijden, omdat ik een sweex sata-controller heb die het alleen maar op pci-slot1 van mijn mobo het wilde doen. rare shit. maja bedankt voor de info. het is een hele leuke camera die ik nu heb, goed beeld en volgens mij kun je ook erg leuke fotos mee maken, gezien de belichting altijd wel okay is met dit ding. (sony trv145E)
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...