Ga naar inhoud

digitale camcorder Aldi


anoniem

Aanbevolen berichten

Of het iets voor je is hangt van twee dingen af: 1. Ben je bereid genoegen te nemen met matige kwaliteit 2. Hoe lang wil je hem kunnen gebruiken Er staat niet veel informatie, maar als ik zo naar de prijs kijk gok ik dat de kwaliteit maar matig zal zijn. Als je in DVD kwaliteit wil opnemen moet je minstens zo'n 800 euro uitgeven. Dit apparaat zal je hooguit SVCD kwaliteit geven. Ten tweede, mijn ervaring met Aldi elektronica (o.a. twee digitale camera's en een computer) is dat het er na een jaar of 2 mee ophoudt. De duurzaamheid is zeer laag. Het is dus zeker geen lange-termijn aankoop.
Link naar reactie
Ik zou 'm ook afraden, hoewel ik best goede ervaringen heb met Aldi apparatuur. De hoofdreden is dat het ding er wel goed uitziet, maar waarschijnlijk praktisch niet erg bruikbaar. Je kunt er 3MP foto's mee maken, maar uit de prijs alleen al weet je gewoon dat daar een hoop bijgefantaseerde pixels tussen zitten. Een 'echte' 3MP video camera kost momenteel nog meer dan duizend euro. Daarnaast werkt het ding geloof ik met SD kaartjes. Zelfs al zet je daar een 1GB kaartje in, dan is OF de opnameduur erg kort OF van abominabele kwaliteit. Goede kwaliteit video (zonder 'blokken' op een TV weergeven) vreet nou eenmaal bandbreedte en daarmee opslag capaciteit. Kortom, je geeft €129,- uit aan iets waar je eigenlijk geen serieuze filmpjes mee kunt maken. Tip; koop liever een kwaliteits merk FOTO camera waar je ook filmpjes mee kunt maken (van waarschijnlijk betere kwaliteit) of spaar door voor een fatsoenlijke video camera (idd rond de €700,- / 800,-).
Link naar reactie
[quote:09c1e69b98="Captain_Kansloos"]of spaar door voor een fatsoenlijke video camera (idd rond de €700,- / 800,-).[/quote:09c1e69b98]700-800 euro is tegenwoordig wat overdreven voor een videocamera voor de vakantie, familiefeestjes e.d., voor net geen 600 euro heb je al een Panasonic NV-GS75 (MiniDV) met de nodige accessoires te pakken (dan houd je nog mooi 200 euro over voor een digitale fotocamera ... :D). http://www.pixmania.nl/nl/nl/184001/art/panasonic/minidv-camcorder-nv-gs75.html?itag=5891 http://www.pixmania.nl/nl/nl/85767/art/nikon/coolpix-4600.html?itag=4577 Uitgerust met 3CCD-chip: http://www.panasonic.nl/Products_Info.asp?M=2952|656|653|652|4|1
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...