Ga naar inhoud

foutmelding virtual dub


anoniem

Aanbevolen berichten

Hallo, ik probeer een avi file en een srt file samen te voegen volgens een bekende procedure. srt file -> ssa file = ok subtitle.vdf geplaatst in virtual..\plugins enz. auxsetup gedraaid enz als ik vervolgens in virtualdub en avi file wil openen krijg ik de volgende melding: couldn't locate decompressor for format 'div3'(microsoft high-speed mpeg-4 v3 [hack:divx low-motion]) virtualdub requires a video for windows (VFW) compatible codec to decompress video. Directshow codecs, such as those used by windows media player, are not suitable. Wat moet ik hiermee???? Alvast bedankt voor de inspanningen JRom
Link naar reactie
[quote:3c0a186a6b="jrom"]Hallo, ik probeer een avi file en een srt file samen te voegen volgens een bekende procedure. srt file -> ssa file = ok subtitle.vdf geplaatst in virtual..\plugins enz. auxsetup gedraaid enz als ik vervolgens in virtualdub en avi file wil openen krijg ik de volgende melding: couldn't locate decompressor for format 'div3'(microsoft high-speed mpeg-4 v3 [hack:divx low-motion]) virtualdub requires a video for windows (VFW) compatible codec to decompress video. Directshow codecs, such as those used by windows media player, are not suitable. Wat moet ik hiermee???? Alvast bedankt voor de inspanningen JRom[/quote:3c0a186a6b] Ik heb hetzelfde probleem. Ik heb divx 3.11 alpha gedownload, maar als ik die wil installeren krijg ik de mededeling dat de software niet voldoet aan de eisen van de windows logo-test en dat het systeem onstabiel kan worden. Moet ik nu toch doorgaan of moet ik iets anders?
Link naar reactie
Geen alpha versie installeren, is nog niet uitgeteste versie. probeer deze http://www.free-codecs.com/download/DivX_Free.htm 3 DIVX (4.xx) en 5.xx video-codec DivX 5 is een compleet nieuwe versie van de MPEG4 encoder/decoder (simple profile en advanced simple profile) en heeft absoluut niets te maken met het gehackte Microsoft-product. Het gaat hier dus om een legaal commercieel product (http://www.divxnetworks.com en http://www.divx.com) Vaak zie ik ook nog de oudere versie 4 passeren, maar deze heeft totaal geen enkele functie meer (noch voor encoderen noch voor afspelen). De DivX 5-codec kan namelijk films die zijn geëncodeerd met DivX 3, 4 en 5 perfect afspelen. Van de Divx 5 - codec bestaan er 2 versies: een volledig gratis Basic-versie en een betalende Pro-versie. De Pro-versie kan je echter ook als een gratis versie downloaden, maar je krijgt dan op regelmatige basis reclameboodschappen te slikken; deze zogenaamde ad-ware kan je echter eenvoudig uitschakelen (zie onze FAQ). Voor het louter afspelen van een film volstaat de Basic-versie (speelt ook films geëncodeerd met de Pro af). Ga je echter films encoderen, dan raad ik iedereen aan de Pro-versie eens te gebruiken. Deze heeft een aantal opties aan boord die een betere beeldkwaliteit/kleinere files opleveren. Opgelet: Bij de installatie van DivX 5 wordt ook voorgesteld om een DivX player te installeren. Persoonlijk gebruik ik die niet vermits er veel betere alternatieven zijn (zoals bv BSplayer, Viplay)
Link naar reactie
[quote:07429d3d42="Pceetje"]Geen alpha versie installeren, is nog niet uitgeteste versie. probeer deze http://www.free-codecs.com/download/DivX_Free.htm 3 DIVX (4.xx) en 5.xx video-codec DivX 5 is een compleet nieuwe versie van de MPEG4 encoder/decoder (simple profile en advanced simple profile) en heeft absoluut niets te maken met het gehackte Microsoft-product. Het gaat hier dus om een legaal commercieel product (http://www.divxnetworks.com en http://www.divx.com) Vaak zie ik ook nog de oudere versie 4 passeren, maar deze heeft totaal geen enkele functie meer (noch voor encoderen noch voor afspelen). De DivX 5-codec kan namelijk films die zijn geëncodeerd met DivX 3, 4 en 5 perfect afspelen. Van de Divx 5 - codec bestaan er 2 versies: een volledig gratis Basic-versie en een betalende Pro-versie. De Pro-versie kan je echter ook als een gratis versie downloaden, maar je krijgt dan op regelmatige basis reclameboodschappen te slikken; deze zogenaamde ad-ware kan je echter eenvoudig uitschakelen (zie onze FAQ). Voor het louter afspelen van een film volstaat de Basic-versie (speelt ook films geëncodeerd met de Pro af). Ga je echter films encoderen, dan raad ik iedereen aan de Pro-versie eens te gebruiken. Deze heeft een aantal opties aan boord die een betere beeldkwaliteit/kleinere files opleveren. Opgelet: Bij de installatie van DivX 5 wordt ook voorgesteld om een DivX player te installeren. Persoonlijk gebruik ik die niet vermits er veel betere alternatieven zijn (zoals bv BSplayer, Viplay)[/quote:07429d3d42] Kan ik ook divx pro 6 downloaden en installeren? Krijg ik dan geen foutmelding meer in virtualdub als ik een avi-bestand open? Of moet ik een divx play bundle van de officiële site downloaden?
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...