Ga naar inhoud

In Premiere 'opslaan als DV-AVI' > kwaliteitsverlies??


anoniem

Aanbevolen berichten

'k Ben 2 weken geleden naar Denemarken geweest, en er ong 80 minuten video van. Nu heb ik deze video gecaptured met Scenalyzer, allemaal als aparte bestanden per scène. Alles gewoon opgeslagen als DV-AVI. Nu heb ik in Premiere vrij veel scènes achter elkaar gezet, voor een kort overzicht van de vakantie. Veel van die scènes zijn versneld (tussen de 120 - 450% ) D'r onder een muziekje van DJ Quicksilver - Ameno. Nu heb ik het geheel opgeslagen als DV-AVI. Maar tot mijn verbazing heb ik allerlei artefacten, alsof het opgeslagen is als een MPG met teveel compressie. Toch is het geheel nog steeds wel als DV. Weet iemand hoe dat komt? Misschien brakke DV-codec? of heeft Adobe zijn eigen DV-codec? krijg ff geen screenshots door beetje brakke powerdvd :(
Link naar reactie
Premiere gebruikt de standaart ms codec, als er tenminste niet een andere in het systeem aanwezig is met een hogere merit. Ik zou ff al je codecs/ en filters doorlopen of er niet een vreemde tussen zit.(bv met radlight filter manager) Screenshots kun je ook maken met virtualdub(ondersteund vanaf v1.6 ook DV) icm met een foto tool(bv irfanview). open video,ctrl+1, open fototool, control+v, save Hoe heb je de video versneld? , met een premiere functie?
Link naar reactie
Dank je voor het antwoord; ik heb m'n systeem ff nagelopen, en ontdekt dat er meerdere dv-codecs waren geïnstalleerd. Allemaal verwijderd, en de standaard DV-codec weer geïnstalleerd, en het is nu wel scherp. :D [quote:bf46303166="rwilligen"]Hoe heb je de video versneld? , met een premiere functie?[/quote:bf46303166] Ja gewoon met de standaard premiere functie (rechtermuisknop clip > speed) Nu heb ik nog een klein probleempje. Ik heb een paar hele en halve panorama's. Nu zijn deze ook een klein beetje versneld; anders wordt het te langdradig. Nu gaat dat in de eindvideo schokkerig, terwijl het origineel behoorlijk vloeiend gaat. Heb je daarvoor ook nog een verklaring? Is er iets aan te doen?
Link naar reactie
Versnellen van video met behoud van frame rate is eigenlijk niets anders dan een timelapse maken van je video.... Huh? :roll: , denk daar maar es over na.... :wink: Als je originele pano zeg 10 meter beschrijft en er per frame 10 centimeter wordt afgelegd dan zou je dus kunnen zeggen dat frame 1 van 0 tot 10 cm is en frame 2 van 10 tot 20 centimeter en frame 3 van 20 tot 30 cm. Jah? Als je nu 50 % gaat versnellen en het resultaat weer in 25 fps zet dan doe je eigenlijk niets anders dan om de frame er 1 verwijderen, dus je houd frame 1-3-5-7-9 enz wat beschrijft de video dan die je over houd?: van 0 tot 10 cm, dan van 20 tot 30 cm, dan van 40 tot 50 cm..... Je mist dus de stukken ertussen. Zie je het voor je? premiere doet het niet echt op deze manier maar het komt er min of meer toch wel op neer. Verder schokken kan voortkomen door sampling deel fouten als je versnellings of vertragings factoren insteld die niet een integraal deel zijn van de frame rate. Want welke frames worden er nou verwijdert als je x 1,22 insteld? Er worden dan dus op onregelmatige tijden frames verwijdert en dat versterkt op somige plekken het schokken terwijl op andere plekken het schokken minder wordt. Een beter methode is eerst de video upsampelen in framerate waarbij nieuwe frames geinterpoleerd worden en waarbij de nieuwe frame rate hoog genoeg is om op een regelmatig terugkomende-onregelmatige framesets te verwijderen, een beetje zoals inverse telecine. Dergelijke functies kun je wellicht beter doen met een gespecialiseerde tool zoals Dynapel Motion perfect, de resultaten daarvan zijn erg goed maar helaas kent het programma nog steeds behoorlijk wat bugs. Met dv-avi heb je van de meeste bugs overigens geen last.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...