Ga naar inhoud

KABELMODEM OVERKLOKKEN


anoniem

Aanbevolen berichten

quote:
Originally posted by Roppie: De com21 is een modem waarbij de begrenzing wel in de modem geregeld is. Of in ieder geval kan worden geregeld. Chello doet dit op deze manier. Daarom staan er bij bedrijven ook meestal com21 modems omdat die lokaal geregeld kunnen worden in tegenstelling tot een terrayon of een andere modem. Zelfde geld voor "bedrijfsmodems" Een kennis van mij heeft ook chello en had zijn com21 kapot. Hij kreeg een andere maar daar waren ze vergeten de begrenzer in te stellen. Hij heeft dus een hele tijd met gigantische downloadsnelheden kunnen werken.
:eek:

Wat jou maatje waarschijnlijk heeft gehad is een com21 modem die aangemaakt is (per ongeluk) als kennisnetmodem. Die modems heb ik al op T1 zien werken. En dat wordt echt niet door het modem geregeld maar dat is een instelling in de NMAPS server en die staat bij UPC !!

Zelfde soort instelling geld ook voor "bedrijfsmodems"

[This message has been edited by crazy J (edited 11-01-2002).]

Link naar reactie
De com21 is een modem waarbij de begrenzing wel in de modem geregeld is. Of in ieder geval kan worden geregeld. Chello doet dit op deze manier. Daarom staan er bij bedrijven ook meestal com21 modems omdat die lokaal geregeld kunnen worden in tegenstelling tot een terrayon of een andere modem.

Een kennis van mij heeft ook chello en had zijn com21 kapot. Hij kreeg een andere maar daar waren ze vergeten de begrenzer in te stellen. Hij heeft dus een hele tijd met gigantische downloadsnelheden kunnen werken.

Link naar reactie
  • 2 weken later...
  • 7 maanden later...
Unexplained Geplaatst: Vr Feb 01, 2002 12:45 pm Onderwerp: -------------------------------------------------------------------------------- Kabelmodems worden op ATM-niveau afgeknepen...het is dus niet mogelijk deze op te voeren, wat je ook probeert. Je kunt wel rommelen met de settings, maar die worden toch overruled door de comcontroller (in geval van com21 reactie : Kabel modems worden helemaal niet op atmniveau afgeknepen, dit gebeurt altijd door het al eerder genoemde nmaps waar aan het kabelmodem (aan de hand van macadres) een qos (quality of service) wordt toegekend. Het enige waar de comcontroller met atm te maken heeft is in de OC3 kaart (optical controller) daar gaan zogenaamde cells uit die nog niet eens volgens (EEE) echte atm cellen zijn (atm cellen zijn 52 blockscellen) maar die cellen zijn 61 blocks. Dus afknijpen gebeurt niet op atm niveau.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...