Ga naar inhoud

Webserver


anoniem

Aanbevolen berichten

[quote:37a8c47884]hoe bedoel je alles openstaan. ik heb de firewall in windows xp zelf uitgezet, en ZoneAlarm geinstalleerd en geconfigureerd zodat alleen mijn webserver te bereiken is. wat staat er dan open??? [/quote:37a8c47884] Interesting ports on node-c-6e07.a2000.nl (62.194.110.7): (The 1542 ports scanned but not shown below are in state: closed) Port State Service 80/tcp open http 135/tcp filtered loc-srv 137/tcp filtered netbios-ns 138/tcp filtered netbios-dgm 139/tcp filtered netbios-ssn 389/tcp open ldap 443/tcp open https 445/tcp filtered microsoft-ds 1002/tcp open unknown 1025/tcp open listen 3001/tcp open nessusd 3306/tcp open mysql Remote operating system guess: Windows XP Professional Release Candidate 1 or 2 Nmap run completed -- 1 IP address (1 host up) scanned in 29 seconds Behoorlijk aantal dus.
Link naar reactie
oh. dat wist ik nog niet. want met dit online programma [url]https://grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2[/url] geeft hij alleen aan dat de HTTPS poort 443 openstaat, meer niet. hoe kan ik al die andere poorten dan dichtkrijgen?? kan ik iets in zonealarm instellen? en met welk programma scan jij die ip adressen dan?
Link naar reactie
Kijk dat is eigenlijk het nadeel van grc welke alleen maar scant op een paar bekende poorten. Bijvoorbeeld je mysql poort staat open. Daar krijg ik ook geregeld een scan op. Wanneer ze zien dat die open staat gaan ze vanalles proberen om binnen te komen en dat kan erg lastig zijn. Ik scan vanuit linux met de poortscanner nmap, hiervoor is ook een versie voor NT (ik weet niet op ie ook onder XP werkt) beschikbaar op: http://www.eeye.com/html/Research/Tools/nmapNT.html Ook vind ik het vreemd dat je geen waarschuwingen hebt gehad tijdens mijn portscan. Over hoe je zonealarm in moet stellen kan ik je niet helpen misschien dat er hier mensen zijn die je dat precies uit kunnen leggen.
Link naar reactie
nou je het over een waarschuwing had. ik kreeg wel 38 waarschuwingen/alerts van ZoneAlarm, het ip adres weet ik niet meer. maar wel stond er volgens mij ook xs4all.adsl of alleen .adsl bij. andere mensen die mij kunnen helpen met het instellen van ZoneAlarm om deze poorten dicht te kunnen krijgen maar wel dat mijn webserver nog voor iedereen bereikbaar is.
Link naar reactie
  • 4 weken later...
[quote:a1c5a39678="Wiep Corbier"]'s Nachts kan ik mijn server in principe uitzetten, wat ik niet doe overigens. Maar ik vind een firewall overbodige luxe. Als je aangeeft in welke mappen je bestanden staan en voor de andere bestanden heb je een wachtwoord nodig....wat kan een firewall dan meer? Daarnaast, een firewall is ook maar software, dus waarom zouden ze die dan niet kraken?[/quote:a1c5a39678] Hmmm, hier klopt helemaal niets van maar goed. En wat doe je als je bent geinfecteerd door een worm zoals nimda? Het is precies deze lakse houding die ervoor zorgt dat duizenden computers wereldwijd worden gebombardeerd door aanvragen van dit soort wormen. :(
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...