Ga naar inhoud

Netwerk via internet via getweaked MXstream modem


anoniem

Aanbevolen berichten

ok... Ik wil graag met een vriend via het internet 2 thuisnetwerken op elkaar aansluiten.... Maar heb dus geen ideej hoe dat moet. We gebruiken allebei een getweaked MXstream modem met een switch. Het is uiteindelijk dus de bedoeling dat we bestanden met elkaar kunnen uitwisselen. Kan een van jullie ons misschien hierbij helpen door suggesties te geven hoe we dit voor elkaar kunnen krijgen, want wij hebben echt geen ideej :roll: ... Alvast bedankt
Link naar reactie
Neej, dat hebben we nie. We hebben gewoon allebei een thuisnetwerk die we aan elkaar willen koppelen. Nogmaals, het hele idee is om bestanden met elkaar ut te wisselen. Hoeft nog geeneens per se via netwerk te zijn. We hebben Remote PC geprobeerd, maar dat werkt ook niet voor ons. Heeft iemand nog andere suggesties plzzz.
Link naar reactie
Of gooi een ftp servertje op, let wel dat je op de modem via NAT dan poort 21 moet forwarden naar het ip adres van de computer die de server draait. In windows XP of 2000 zit IIS er standaard bijgeleverd. Start - Configuratiescherm - Software - Windows onderdelen toevoegen. Let wel dat IIS niet de meest veilige is, je dient eerst behoorlijk wat patches op te halen.
Link naar reactie
Ik weet niet of het werkt, maar je zou het kunnen proberen. Bij een getweaked modem kun je dmv NAT scripts poorten open zetten, en naar je default server (interne ip) laten verwijzen. Als je het voor elkaar krijgt om hier ook het source adres in te geven, dus het vaste ip adres van de pc waarmee je dit netwerk(je) op wilt zetten, dan kun je vrijwel alle poorten open zetten. Je krijgt dan iets in de trant van : "als source ip = x then allow * ......" en "als source ip = y the block * ....". Dit zou moeten werken mits je provider deze porrten niet blocked natuurlijk. Bij een "goede" NAT/PAT fire wall kun je dit aangeven, je zou even moeten uitzoeken of dit bij je adsl router/modem ook kan. Pas wel op!, als je geen source ip kunt aangeven, zou ik er niet aan beginnen.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...