Ga naar inhoud

Lanparty


Aanbevolen berichten

Er lag afgelopen maand een tijdschrift in de winkel, ik geloof dat het "tips en trucs" heet of zo. Daarin wordt uitgebreid besproken hoe je een lanparty op moet zetten en waar je rekening mee moet houden. Maar er zijn vast nog andere forumleden die tips voor je hebben. Zijn er mensen die ideeen hebben over een goedkope functionele lokatie?
Link naar reactie
haha hier heb ik ervaring mee. maar dan doen we het voor 5-6 personen. gewoon hubje, comptertjes, netwerkje, drinken, eten, cafeine, vrij van werk/school, veel spellen, TCP/IP protocol ;), ga maar door.. [url]http://www.greenass.host.sk/images/5.JPG[/url] deze meeting was van 08.00 tot 23.00, in een garage [url]http://www.greenass.host.sk/images/32.jpg[/url] deze duurde van 11.00 tot de volgende dag 10.00.. twas bij iemand in de woonkamer twas heel gezellig. en stel maar vragen als je die wilt :)[/url]
Link naar reactie
Gewoon met wat vrienden bij iemand thuis gaan zitten, doen wij ook wel is en dat is echt geweldig :) Paar 100mbit switches en enkele tientallen meters UTP, wat tuinmeubelen en ander meubilair en je bent klaar. (buiten het nr van de shoarma boer en wat andere versnaperingen). Gewoon je vrienden vragen spullen mee te nemen (tis beetje onzin om thuis 3 switches te hebben liggen) Op gameparty.net vind je veel info over lanparty's http://www.gameparty.net/bezoekers/
Link naar reactie
Inderdaad in Tips&Trucs nummer 11 staat uitgebreid beschreven waar je allemaal aan moet denken. Zowel qua eten en drinken maar zeker ook het netwerkdeel (liever geen hubjes!) en regels die je met elkaar kunt afspreken enzo. Vergis je niet, boven de 4 man is het al snel een heel geregel en mij valt het telkens tegen hoeveel tijd je nodig hebt alvorens je echt kunt gaan gamen. Maar daarna, zelfs voor aan anti-gamer als ik is het dan echt leuk om te doen. Als je het nummer niet hebt, volgens mij kun je het via redactie@tipwereld.nl wel een nummer nabestellen. mvrgroet Edmond
Link naar reactie
Zelf zet ik samen met een andere jongen tweemaal per jaar een LAN op voor ongeveer 8 personen (worden ieder jaar meer :) ) We gebruiken een 8 poorts 10/100 switch. (€ 59) Ping en bandbreedte zijn goed genoeg. Problemen waar je tegenaan loopt zijn de volgende: 1) Onstabiele computers. Er is bijna altijd wel een oelewapper wiens pc ieder half uur vastloopt. Hoogst irritant tijdens een spelletje WarIII :evil: Onze remedie is het maken van een (klein) lijstje met spellen die we willen spelen, waarna we net zolang bij de anderen gaan zeuren totdat ze die ook geïnstalleerd en gespeeld hebben. Wat vaak voorkomt zijn driverproblemen die zich alleen manifesteren bij bepaalde spellen. Bedenk: Als iedere pc eenmaal per uur vastloopt, dan lopen 6 pc's al iedere 10 minuten vast... 2) Netwerkproblemen. Zo ongeveer alles wat je je kunt voorstellen... :evil: Beste remedie is om zoveel mogelijk pc's al een dagje vooraf neer te zetten en verscheidene netwerkspellen te testen. Dat werkt ook goed voor het opsporen van onstabiele pc's. De nacht voor de LAN kun je de pc's mooi 3DMark laten loopen... 3) Het vinden van een datum waarop iedereen tijd heeft. Dat is vooral lastig omdat je vrij precies wilt inschatten hoeveel mensen komen. Te weinig en bepaalde spellen zijn niet leuk meer, teveel en je kunt ze niet meer kwijt.
Link naar reactie
[quote:5b224bf7ea]Wat vaak voorkomt zijn driverproblemen die zich alleen manifesteren bij bepaalde spellen[/quote:5b224bf7ea] Het is handig op een machine, b.v. de server een directory te hebben waarop alle files staan, dus patches voor de games, videodrivers, etc. [quote:5b224bf7ea]De nacht voor de LAN kun je de pc's mooi 3DMark laten loopen... [/quote:5b224bf7ea] Hiermee spoor je toch geen netwerkproblemen op? Je ziet alleen wie de bottleneck is in de snelheid.
Link naar reactie
[quote:591ff52b3d]Hiermee spoor je toch geen netwerkproblemen op? Je ziet alleen wie de bottleneck is in de snelheid.[/quote:591ff52b3d] Het gaat niet om netwerkproblemen, en als je een infinite loop doet krijg je zelfs geen score. Een hele nacht loopen van 3DMark is een redelijk goede test om stabiliteitsproblemen te vinden en zoals gezegd is er altijd wel een oelewapper wiens pc onstabiel is zonder dat hij dat zelf doorheeft. Denk eraan dat sommige spellen wel een uur duren. Als een pc gemiddeld eenmaal per zestien uur vastloopt heb je met acht van dergelijke pc's 50% kans dat iemand uit het spel valt, dus dat je opnieuw moet beginnen of verder spelen met éen minder.
Link naar reactie
Zelfde met Serious Sam in CO-OP mode ... erg frustrerend als de server er ineens uit ligt :) Gelukkig hebben we bij ons weinig last van hangende systemen (opleiding systeembeheer is nog ergens goed voor ;)). Van die patches is inderdaad erg handig, doen wij ook. Gewoon van elk spel wat je denkt te spelen de laatste updates downloaden en op cd/hdd zetten. Anders blijf je met versie conflicten zitten en kan de helft nog niet mee spelen :)
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...