Ga naar inhoud

Hoe Red Alert op een home netwerkje spelen


Aanbevolen berichten

Als beginnende gamers op een home netwerkje zitten we met het volgende probleem: We willen Red Alert 2 gaan spelen. Hoe krijgen we dit spel actief op 2 computers. We zagen al dat er een IPX/SPX protocol nodig was op de netwerkkaarten>dus geinstalleerd. Maar dan....? Op een computer draait Red Alert in de CD-rom moeten we iets bij het spel invullen zodat de andere computer ook mee kan doen? Moet RedAlert ook op de andere computer geinstalleerd worden?
Link naar reactie
[quote:0b6b511184] Op 03-02-2002 18:33, schreef docart: bedankt voor de reacties. Maar hoe "joint" je de andere computer op de server? [/quote:0b6b511184] op de ene computer zet je een server op, en die zou dan op de andere computer in een lijstje moeten verschijnen, ik geloof dat dat het "local" of "lan" lijstje heet ofzo, daar heeft het iig mee te maken. je klikt op de naam en dan op "join", of hoe dat knoppie ook heet.
Link naar reactie
Dit is ongeveer wat je moet doen (kan je niet precies helpen, want RedAlert2 is van m'n PC's). Zet eerst op beide PC's het IPX/SPX-protocol. (zo te horen is dit gelukt). Instaleer ook op beide PC's RedAlert2 (dit heb je waarschijnlijk nu ook gedaan). Kies nu bij de in-game netwerkopties bij verbinding voor de IPX/SPX protocollen. Zet nu op de snelste PC (PC1) een multiplayer (in dit geval LAN) op en verzin een leuke naam en kies een map die je wilt spelen. Druk dan op startgame. Op PC2 start je ook het spel, als je nu naar multiplayer(LAN) gaat dan zal je zien dat er bij multiplayer(of LAN) de naam staat die je opgegeven hebt bij PC1 (bv. PC1's game). Op PC2 kies er dan voor om aan die game mee te doen ('joinen'). Nu krijg je een scherm waar de LAN game geladen wordt (rode en blauwe voortgansbalken en paratropers op achtergrond). En bij een snelle load start de game in een paar seconden.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...