Ga naar inhoud

Remote Desktop Vanaf School?


anoniem

Aanbevolen berichten

Ik heb twee pc's met xp prof, een desktop die altijd op me kamer(vaste internet kabel via adsl dmv server pc met windows, gedeeld in studentenhuis) aanstaat en een laptop die ik gebruik op school(wireless internet). Nu wil ik via school verbinding maken via Remote Desktop naar de pc op me kamer. Ik heb bij allebei de pc's remote desktop ingeschakeld, en de firewall staat open bij beide. Maar de pc's vanaf school wil niet connecten naar de pc thuis zowel alsk het interne ip adres invul of het externe ip adres van de server pc. Wat is de oplossing zodat Remote Desktop wel gaat werken, ik heb inmiddels Remote Admin op me pc gezet maar dat werkt ook niet heb zelfs het prog op poort 80 gezet.
Link naar reactie
[quote:378e730af7="webspider"]Er is een vrij grote kans dat je school een proxy gebruikt, en dan wordt het vrijwel onmogelijk een remote desktop-verbinding te maken...[/quote:378e730af7] In de meeste gevallen hoeft dit niet het geval te zijn. Een proxy is niks meer of minder dan een doorgeefluik, voornamelijk voor HTTP en FTP-verkeer. Al het andere verkeer heeft niks te maken met een proxy. Het is echter wat anders als de proxy ook een firewall is (bv in geval van Microsoft ISA server). Dan kunnen bepaalde applicaties en protocollen geblokkeerd worden.
Link naar reactie
nee, er is een fundameel verschil tussen wat een proxy doet en wat een firewall doet: firewall internet ---firewall--- computers --> middle-man, verder kan alles proxy internet<--->proxy<--->computers --> computers communiceren met proxy, proxy met internet als je proxy geen andere dingen dan http/https ondersteunt, kan je dus ook geen andere verbindingen aanmaken. period.
Link naar reactie
[quote:d9a29e6719="webspider"]nee, er is een fundameel verschil tussen wat een proxy doet en wat een firewall doet: firewall internet ---firewall--- computers --> middle-man, verder kan alles proxy internet<--->proxy<--->computers --> computers communiceren met proxy, proxy met internet als je proxy geen andere dingen dan http/https ondersteunt, kan je dus ook geen andere verbindingen aanmaken. period.[/quote:d9a29e6719] Is deels waar, onze proxy is zo ingericht (ISA) dat hij inderdaad HTTP/FTP afhandelt, echter de firewall dients als gateway en afhankelijk welke poorten geconfigureerd zijn, kan je met en vanaf bepaalde poorten van en naar internet. Echter is de opzet van een proxyserver dat alleen deze via http naar buiten mag en de overige pc's niet. Indien de ISA-server zelf ook als FW fungeert is het weer een ander verhaal, lijkt mij wel dat iedere zichzelf respecterende netwerkbeheerder de firewall dichtgooit voor overige pporten.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...