Ga naar inhoud

ipnummer en nog een


anoniem

Aanbevolen berichten

Mogelijk het netmask. Deze nummers zijn echter afhankelijk van de router-instellingen. Normaal geeft de beheerder van de router jou de nummers. Je PC wordt dan aangepast aan je router. Ook kan de router vaak functioneren als DHCP server. Dan hoef je op je PC alleen in te stellen dat het IP adres automatisch verkregen wordt.
Link naar reactie
Kan je niet op een andere PC kijken welke nummers daar gebruikt worden? Je vindt die bij de eigenschappen van TCP/IP onder de eigenschappen van Netwerk omgeving. Bij XP moet je na de eigenschappen van Netwerkomgeving te hebben geopend eerst nog de eigenschappen van LAN openen om bij TCP/IP te komen. Je verhoogt dat IP adres met 10 (Laatste 3 cijfers, maximaal 254) en gokt dat er niet al een IP adres met dat nummer bestaat. Het Netmask moet gelijk zijn. Als je niet wilt dat die ander op je PC kan kijken, moet je er voor zorgen dat je in een andere werkgroep zit. Die aanduiding vind je op Win98/me onder de eigenschappen van Netwerkomgeving op het tabblad identificatie. Bij XP vind je dat onder de eigenschappen van deze computer op het tabblad waar de naam van de computer staat. Daar kan je ook de knop vinden waarmee je de identificatie en daarmee ook de werkgroep kunt aanpassen. Blijkt het IP adres al bezet, dan kan je een melding krijgen dat het IP adres al in gebruik is. Dan kan je jeIP adres met 1 verhogen of verlagen. Vergeet niet de overige IP instellingen te controleren. Zet die ook gelijk aan die andere PC. Succes.
Link naar reactie
[quote:d9e4194d92="Leo S"]Verder is DNS ook wel handig als je wilt surfen op internet. Tenzij je een DNS-server op je netwerk hebt, moet je hier de IP-adressen invullen van de DNS-servers van de provider.[/quote:d9e4194d92] Veel Routers doen ook DNS-forwarding, je kan dan het ipadres van je router als DNS invullen. 1enAnder is dus afhankelijk van de gebruikte router.
Link naar reactie
En wat je waarschijnlijk moet doorgeven is je mac-adres van je netwerkkaart. als je Windows 98 gebruikt moet je naar start, uitvoeren. typ dan in: winipcfg. Je kunt nu zien wat het mac-adres (soort serienummer) van je netwerkkaart is. Gebruik je Windows NT,2000 of XP, kun je dat nummer uitlezen door in de prompt ipconfig in te typen.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...