Ga naar inhoud

ADSL Ethernet modem naar RJ-45


anoniem

Aanbevolen berichten

Denk dat ik je probleem snap : telefoonkabel (rj11) --> modem --- netwerkkabel (UTP CAT5) -- naar PC Dat heb je dus gehad. Nu wil je de latop erop aansluiten : UTP kabel eruit bij de desktop en inpluggen bij de laptop. Voor het werkt moet je ADSL opnieuw confiureren want er is een andere netwerkkaart in het geding. Kabel er weer uit en aanlsuiten op je desktop. ADSL opnieuw configureren want er is nu weer een andere netwerkkaart. Dat wil je denk ik niet hebben. Lees de faq Internet delen (zie netwerke forum). Je zou een software router kunnen gebruiken, dan heb je in 1 van de 2 computers 2 netwerkkaarten (noemen ze NIC). Je kan met beide pc;'s internetten maar dan moet de pc met 2 netwerkkaarten in de lucht blijven. Adhv je vragen denk ik dat dit wel de goedkoopste oplossing is maar wat te ingewikkeld is voor je (niet negatief bedoeld, misschien moet je het wel zo houden). Het beste in jouw geval is een hardware router te komen (die hebben een ingebouwde switch = ander woord voor een slimme hub). Hierdoor deel je Internet en kan je onafhankelijk van elkaar internetten en je kan er zonder probleem nog 2 pc of laptops aanhangen. Zon router kan je al vinden vcanaf dacht ik pakweg 45 euro. Heb je geen kameraad of maitresse :wink: die wat van pc's afweten ? Ze hebben dit zo voor elkaar voor je. Succes :wink:
Link naar reactie
[quote:fcf3e767f3="Leo S"]Je hoeft niet steeds ADSL opnieuw te configureren als je het stekkertje uit je PC in je laptop prikt. Je hoeft ook geen router te kopen of een PC als router te laten dienen. De ethernetmodems tegenwoordig zijn al router.[/quote:fcf3e767f3] en wat als je een ethernet modem hebt die geen router in zich heeft ? en wat als je een router met 4 port swicth hebt. Die zijn de meest verkochte, daar zit dan weer geen modem bij ? Nb. een adsl en kabel aansluiting : je Mac adres wordt gebruikt bij activeren.
Link naar reactie
Als je een ethernetmodem hebt die geen router is (Alcatel SpeedTouch home), kun je hem met een simpele softwarematige aanpassing ombouwen tot router. Je kan hem dan in een hub of switch prikken en je kan met heel je netwerk via NAT het internet op. Alle instellingen van je modem blijven ook bewaard als je deze uitzet. Tegenwoordig koop je bij iedere ADSL-aansluiting van KPN een Alcatel SpeedTouch 510 (al dan niet met 4 poorts switch) of een SpeedTouch 570 (voor wireless LAN). Deze modem kun je tijdens de setup al instellen als NAT-router, dus hiermee kun je al met een heel netwerk via NAT het internet op. Hij is dus een modem en router in één. Uiteraard blijven hier ook alle instellingen bewaard als je hem uit en aan zet. Inderdaad krijg je bij veel kabelproviders (niet alle kabelproviders) een IP-adres op basis van je MAC-adres. hierbij ben je dus eigenlijk gebonden aan de netwerkkaart die je van je provider krijgt. Gelukkig kunnen veel routers die geschikt zijn voor kabelaansluitingen, een MAC-adres "spoofen" zoals dat heet. Zij doen net alsof ze het MAC-adres van je netwerkkaart hebben om zo toch een IP-adres van je provider te kunnen krijgen. Bij ADSL krijg je niet een IP-adres op basis van MAC-adres, maar op basis van loginnaam. Op deze manier heb je een echt vast IP-adres, dat niet zal veranderen als je een tijdje offline bent geweest.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...