Ga naar inhoud

Downloaden strafbaar?


anoniem

Aanbevolen berichten

  • Reacties 44
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

moet je eens kijken wat grote bedrijven voor mekaar krijgen bij justitie ... Ik ken heel toevalilg wat fraude zaakjes van grote multinationals en die hadden totaal geen moeite om door de politie huizen te laten doorzoorzoeken nadat ze aangifte hadden gedaan en vermoedens ( die uiteraard redleijk werden gestaafd ) haaden uitgesproken jegens de mogelijke daders ... Dus verkijk je niet op BREIN wat dat betreft ... al zijn ze niet zo heel groot, want de hele nld muziekindustrie is tientjeswerk wat dat betreft
Link naar reactie
  • 3 weken later...
[quote:89edc94f31="tutje"]:evil: Als ze nou die cd's wat goedkoper maken dan zou iedereen niet illigaal branden. Maar neeeee ze maken het steeds duurder!! Dat helpt!! :evil:[/quote:89edc94f31] En als we alle inbrekers een dikbetaald salaris geven dan houden ze op met inbreken. :wink: Het feit dat CD's te duur zijn is echt niet de reden dat iedereen download. Zelfs als cd's voor een schappelijke prijs als bijv. 10-15 euro in de winkel zouden liggen, wordt er nog veelvuldig gedownload. Gratis is immers altijd het goedkoopst. In dat geval moet je dus ook niet zeuren als een instantie als BREIN de thuisgebruikers die veel aanbieden gaat aanpakken. Je weet zelf al dat het niet helemaal klopt, dus als je dan een rekening op de mat krijgt is dat een risico dat je zelf hebt genomen.
Link naar reactie
[quote:a52ff8fd5e="PS"]Zelfs als cd's voor een schappelijke prijs als bijv. 10-15 euro in de winkel zouden liggen, wordt er nog veelvuldig gedownload.[/quote:a52ff8fd5e] Ik zie ze niet vaak meer hoor voor 10-15 euro. Vrijwel alle cd's tegenwoordig (populair of minder populair) zijn 20 euro of meer. En bij mij gaat het downloaden dus echt wel om de te hoge prijs.....: Cd van Sigur Ros bijvoorbeeld: is in 2000 al uitgebracht, maar is nog steeds 20,95: en da vin ik veel te veel.
Link naar reactie
In NL gaat Brein wat vertellen.. :lol: Als zelfs de inhoud van een gemiddeld fxp-board door de privacy wet oid wordt gedekt, wat dan niet?? Vorig jaar is er overigens wel een nederlands board offline gegaan en heeft de eigenaar een behoorlijke boete gekregen, maar de users hielden er niks aan over.. Ben trouwens benieuwd wat ze aan gaan willen pakken, kazaa is erg makkelijk. De ftp scanners en fillers zijn een stukje moeilijker, gezien de proxys die worden gebruikt, dat is toch vrij moeilijk te achterhalen. En ze in de val laten lopen door zelf wat ip's als muizenval te gebruiken lukt ook niet zo goed, aangezien er maar een paar mensen intrappen, daarna is het bekend. Nee, ik ben er allemaal niet zo bang voor.. zeker niet in NL. Misschien dat er wat mensen bang worden, dan is het krantenbericht geslaagd. Verder is het eerst zien, dan geloven. Dat is mijn visie op het verhaal.
Link naar reactie
Dit komt van IRCspy.com, een reactie bron: http://www.ircspy.com/comments.asp?mode=view&id=210 [quote:645e682ea7]WE MUST COME TOGETHER AS BROTHERS AND SISTERS OF HONOR AND FIGHT. IT WONT BE EASY, BUT EVIL POWERS ARE BRUING. DEVELOP VIRUSED AND HACK THE ASS OF RIAA'S INTERNET CAPABILITY AND THEN OUR CHILDREN WILL ENJOY A BETTER TOMOROW. THE EYES OF THE WORLD ARE APON US THE HOPES AND PRAYERS OF LIBITY LOVING PEOPLE MARCH WITH US. IN COMPANY WITH OUR BRAVE ALLIES WE WILL BRING ABOUT THE DESTRUCTION RIAA SUEING MACHINE AND THE ELIMINATION OF THEIR TYRANNY OVER THE USA. GOOD LUCK ON OUR BATTLE AND LET US ALL BESEACH THE BLESSINGS OF GOD APON THIS GRAND AND NOBLE UNDERTAKING.[/quote:645e682ea7] Whahha, grappig, amen. Ook is daar te lezen dat RIAA claimt het p2p-gebruik met 23 % te hebben verminderd.
Link naar reactie
[quote:58e4d46112="J. de Boer"]Is het niet zo dat je dan ook zo goed als niets kunt krijgen? [/quote:58e4d46112] Bij veel programma's is het idd zo dat je zelf ook moet aanbieden om zelf op een beetje fatsoenlijke manier wat te downloaden. Bij kazaa is dat echter niet zo, die optie om het uploaden uit te zetten zit standaard in het menu. Overigens moet je het ook niet overdrijven, ze gaan echt niet iedereen met een paar mp3tjes of een filmpje in de aanbieding aanklagen, ze pakken gewoon de grote aanbieders met tientallen GB's en hopen dat dit de rest genoeg schrik aanjaagt.
Link naar reactie
[quote:219114965c="J. de Boer"][quote:219114965c="hallo0"]gewoon bij opties aanklikken dat je geen bestanden deelt en wel zelf downloaden dan bied je geen bestanden aan[/quote:219114965c]Is het niet zo dat je dan ook zo goed als niets kunt krijgen? Jan de Boer[/quote:219114965c] Nee, met kazaa hoef je niks te sharen. Je zoekresultaten zullen iets minder zijn, maar het hoeft niet. Kazaa is alleen een niet goed werkend programma, [url=http://www.tweakers.net/nieuws/28491]zoals hier blijkt[/url], daarbij zijn er nogal wat virussen te krijgen via kazaa. Een beter alternatief voor de 'leechers' is mIRC, weliswaar heb je last van wachtlijsten, maar stukje veiliger als je het mij vraagt. Natuurlijk moeten er mensen zijn die de software aanbieden, maar als downloader ben je toch ook niet legaal bezig.. Kan me niet voorstellen dat ik ongestoord een duur programma als Rational Suite Enterprise mag downloaden en gebruiken... :wink: Dat stukje van IRCspy is wel leuk hoor, maar we zullen uiteindelijk wel aan het korte eind trekken.
Link naar reactie
[quote:36ebca47cf]Een meisje uit het Belgische Aalst is een van de eerste Europeanen die door een platenmaatschappij op het matje is geroepen. Het meisje had op de website van platenmaatschappij BMG een muziekbestand gekocht van de Belgische Idols-winnaar Peter Evrard. Zoals gebruikelijk bij officieel uitgebrachte muziekbestanden was ook deze beveiligd met technologie van het digital rights management (dri). Vervolgens bood het meisje het bestand aan via KaZaa. BMG kon hier gemakkelijk achterkomen, dankzij de technologie en zonder de provider van het meisje in te schakelen. Ze had namelijk zelf haar persoonsgegevens achtergelaten op de website van BMG en die zijn gekoppeld aan de dri-technologie. bron: [url]http://web.wanadoo.nl/wanadoo_2001/internet_nieuws-34555-1.html[/url] [/quote:36ebca47cf] Die betaalde(legale) muziekdiensten zijn tot nu toe gevaarlijker dan het illegale circuit. 8)
Link naar reactie
Ik ben zo snel niks tegengekomen in dit topic, maar gebruik packetnews. werkt prima voor mijn doeleinden: muziek, bijv. livesets van de grote feesten. (die zijn overigens niet in de winkel te koop, mIRC is de enige optie) Wachten doe ik overigens ook niet aan, er zijn dan ook meerdere wegen, zoals de ftp's en direct connect, dat programma bevalt mij erg goed. [b:fef7426764]edit[/b:fef7426764] Maar waarom bedenken bedrijven zelf niet van die leuke dingen, zoals bij kazaa gebeurt? (de foute liedjes verspreiden) Ik zou het wel doen, hoe vaak wordt software niet eerder uitgebracht op internet dan de release date. Als de maker dat nou doet, en er wat extra dingen bij laat installeren, is hij toch niet onrechtmatig bezig? Desnoods laat ie het door flink betaalde studenten verspreiden...
Link naar reactie
[quote:875e8a71da="Elgerv"]Maar waarom bedenken bedrijven zelf niet van die leuke dingen, zoals bij kazaa gebeurt? (de foute liedjes verspreiden) Ik zou het wel doen, hoe vaak wordt software niet eerder uitgebracht op internet dan de release date. Als de maker dat nou doet, en er wat extra dingen bij laat installeren, is hij toch niet onrechtmatig bezig? Desnoods laat ie het door flink betaalde studenten verspreiden...[/quote:875e8a71da]Is het niet zo dat je alleen bewijsmateriaal (dat iemand bijv spul aanbied) mag gebruiken dat verkregen is doordat de politie (of een bedrijf, of BREIN ;)) er 'toevallig' tegenaan is gelopen. En dat ze het dus niet mogen uitlokken. Zoiets is mij iig ooit verteld. Geen idee of het waar is... Jochem PS: Ik ben een ouwe rot 8):):D:lol::roll:!
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...