Ga naar inhoud

Spammers, wat bezielt ze?


Aanbevolen berichten

Eens een keer geen technische, maar een algemene vraag. Heeft iemand een idee waarom spammers steeds nieuwe manieren bedenken om hun rotzooi in je mailbox te krijgen? Ik heb me het hoofd er al over gebroken, maar kom er toch niet goed uit. "Om een product te promoten" wil er bij mij niet in. Als ik naar mezelf en de mensen in mijn omgeving kijk is het effect namelijk averechts. Mensen krijgen een steeds grotere hekel aan de zoveelste penisverlengende elastiekjes of gratis poolse bruid die via spam wordt aangeboden. Stel: ik gooi een foldertje in je brievenbus waarin ik Gooly ondergoed aanprijs. Je hebt geen interesse, en geeft dit aan. Ik ben niet voor een gat te vangen, en blijf je brievenbus volgooien met folders, tot je uiteindelijk de brievenbus dan maar dichtplakt. Hmmm. Dan moet ik iets anders verzinnen: Ik laat een auto met groot reclame bord de hele dag toeterend voor je deur heen en weer rijden, tot je woest naar buiten komt en zegt dat ik op moet lazeren met die klote auto. Maar je hebt niks over een vliegtuig gezegd, dus een uurtje later cirkelt er een vliegtuig met diezelfde reclame boven je huis. Wat denk ik dan? Dat je uiteindelijk zegt: "Hmmm, toch maar eens proberen, dat Gooly's ondergoed" Kom, zo naief is toch niemand?
Link naar reactie
[quote:646a18ab09="PS"]Nook, ben jij die 1 op de 10.000 ?:wink:[/quote:646a18ab09] Kan niet anders he als je al na 3 minuten antwoordt :wink: Maar om eerlijk te zijn ben ik het wel met de topicstarter eens.. het loopt echt de spuigaten uit. In 1 woord belachelijk! En die unsubscribe functies onderaan dat soort mailtjes zijn de helft van de tijd nep. Als je daarop klikt kunnen ze zien dat je het mailtje hebt gelezen en kunnen ze je nog meer spam sturen. :evil:
Link naar reactie
[quote:dda25b7e8c="InZane"] Maar om eerlijk te zijn ben ik het wel met de topicstarter eens.. het loopt echt de spuigaten uit. In 1 woord belachelijk! [/quote:dda25b7e8c] Ik denk dat daar iedereen het wel over eens is. Maar zo lang er bestelt wordt blijven dit soort dingen doorgaan. Er wordt wel gepraat over wetgeving, maar dan krijg je spammers die vanuit een of andere bananenrepubliek gaan versturen, zodat ze niet onder de regeling vallen. Er is maar een echte oplossing, als niemand wat besteld dan houdt het vanzelf wel op.
Link naar reactie
Je kunt er weinig tegen doen ja. E-mail filters instellen is het enige. Unsubscriben wordt over het algemeen inderdaad afgeraden, omdat je vaak uiteindelijk nog meer spam krijgt van anderen omdat je e-mail adres dus blijkbaar bestaat en je zo weer aan nieuwe lijsten kunt worden toegevoegd. Als ontmoediging heb ik me maar aangesloten bij [url=http://www.spywareinfo.com/harvest_project/]the Harvester Project[/url] Dan heb ik tenminste het idee dat ik niet helemaal werkeloos toekijk :)
Link naar reactie
tja het is inderdaad 1 van de pesten op het internet, wat ze bezielt weet ik ook niet en of het echt opbrengt weet ik ook niet direct, hopelijk word er in de toekomst aan gewerkt om ze tegen te houden .moest het aan mij liggen desnoods met fysiek geweld, ik haat ze zodanig moest er zo'n spammer voor men neus staan ik hem wel eens onder handen zou nemen
Link naar reactie
ik ben geloof ik de enige die gewoon geen last heeft van spam ik heb zo'n 4 meel adressen waarvan er 1 is die ik voor dingetjes gebruik die ik nie zo ....eeuh laten we zeggen vertrouw.... en die maak ik eens in de 2 weken leeg. ( helemaal vol met spam) de rest blijft zo lekker leeg .... overigens kwamen in het begin de notify mailtjes van hier op me hotmail binen als ongewenste post....lol
Link naar reactie
Waarom spam ik ? Mss weten jullie het neit maar als jullie op andere forums gaan ben ik daar meestal ook ik spam omdat ik wil dat mijn site ten eerste goed gekerud word en omdat ik bezoekers wil! Daarom spam ik maar ik ben geen zo'n spammen die heletijd stomme mails verzend met mijn site dat vind ik nutteloos ! http://www.crazyweb.be.tf
Link naar reactie
[quote:304390e7ce="crazyweb"]Waarom spam ik ? Mss weten jullie het neit maar als jullie op andere forums gaan ben ik daar meestal ook ik spam omdat ik wil dat mijn site ten eerste goed gekerud word en omdat ik bezoekers wil! Daarom spam ik maar ik ben geen zo'n spammen die heletijd stomme mails verzend met mijn site dat vind ik nutteloos ! http://www.crazyweb.be.tf[/quote:304390e7ce]En deze, oerdomme uitspraak gaat je naar alle waarschijnlijkheid een waarschuwing of zelfs een ban opleveren. Mail is gestuurd naar de admin.
Link naar reactie
[quote:7415462e4e]crazyweb schreef: Waarom spam ik ? Mss weten jullie het neit maar als jullie op andere forums gaan ben ik daar meestal ook ik spam omdat ik wil dat mijn site ten eerste goed gekerud word en omdat ik bezoekers wil! Daarom spam ik maar ik ben geen zo'n spammen die heletijd stomme mails verzend met mijn site dat vind ik nutteloos ! http://www.crazyweb.be.tf En deze, oerdomme uitspraak gaat je naar alle waarschijnlijkheid een waarschuwing of zelfs een ban opleveren. Mail is gestuurd naar de admin. [/quote:7415462e4e] ik hoop dat ie weldegelijk een ban krijgt, nog geen enkele zinnige post van die kerel hier gezien, natuurlijk ben ik zo simpel geweest om (op een van zijn vroegere posts) eens naar ze'n site te gaan kijken, een verspilling van datatransfer :evil: trouwens ik ben nu nog eens gaan kijken naar je site, om eens 't een en ander te bekijken en wat blijkt, jij steelt van andere sites (hoogstwaarschijnlijk zonder toestemming) dus er is een mailtje onderweg naar quirit (1 der sites waar jij ontvreemd), die zullen dan wel eens contact opnemen ofwel met u ofwel met je host, je moet maar de copywright naleven, en als je dit dan niet doet moet je maar de mensen niet lastigvallen en verkrijg je bezoekers op een normale (ook eerlijke) manier.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...