Ga naar inhoud

KaZaA gebruikers krijgen de rekening


anoniem

Aanbevolen berichten

Op onderstaande link staat een nieuwsbericht van TheRegister. In Denemarken hebben KaZaA gebruikers een rekening gekregen van de software die ze geshared hebben middels KaZaA. De Anti Piracy Group heeft screenshots gemaakt van de bestanden die ze sharen en via de rechtbank de providers gedwongen de gegevens van die personen vrij te geven. Ik meld dit even hier om te peilen wat jullie mening hierover is en of de kans bestaat dat we in Nederland ook deze praktijken kunnen verwachten. http://www.theregister.co.uk/content/6/28286.html
Link naar reactie
  • Reacties 61
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

[quote:fd62849283="roeske"]Eigenlijk vind ik het wel leuk. Stel dat het lukt.... Het blijft immers diefstal en je weet dat je daarmee bezig bent. Als je veroordeeld wordt, moet je maar accepteren en betalen.[/quote:fd62849283] Laten we hier nou niet de moreelridder uithangen. Ik denk dat de meeste onder ons niet geheel vrijuit gaan als het gaat om niet legale software. Dit forum moet gevrijwaard blijven van illegale software en vragen daarover, maar ik geloof niet dat iedereen die hier regelmatig komt alleen maar legaal spul op zijn pc heeft staan. misschien een leuke poll?
Link naar reactie
[quote:6dd7c3e38a="roeske"]Als je veroordeeld wordt, moet je maar accepteren en betalen.[/quote:6dd7c3e38a] Er is in dit geval niemand veroordeeld, de deense Buma heeft gegevens opgevraagd en vervolgens gebruikers een factuur gestuurd. In feite is het mogelijk dat mensen ten onrechte een factuur hebben gekregen omdat ze bijvoorbeeld de orginele cd bezitten van de mp3tjes die ze op hun computer hebben.
Link naar reactie
[quote:577890cad5="PS"][quote:577890cad5="roeske"]Als je veroordeeld wordt, moet je maar accepteren en betalen.[/quote:577890cad5] Er is in dit geval niemand veroordeeld, de deense Buma heeft gegevens opgevraagd en vervolgens gebruikers een factuur gestuurd. In feite is het mogelijk dat mensen ten onrechte een factuur hebben gekregen omdat ze bijvoorbeeld de orginele cd bezitten van de mp3tjes die ze op hun computer hebben.[/quote:577890cad5] Is mogelijk, maar mag je ze dan ook publiekelijk beschikbaar stellen???
Link naar reactie
[quote:e721ec8f9c]Laten we hier nou niet de moreelridder uithangen. Ik denk dat de meeste onder ons niet geheel vrijuit gaan als het gaat om niet legale software. Dit forum moet gevrijwaard blijven van illegale software en vragen daarover, maar ik geloof niet dat iedereen die hier regelmatig komt alleen maar legaal spul op zijn pc heeft staan.[/quote:e721ec8f9c]Ik een moraalridder?? Eerst goed lezen, dan kritiek geven Ja, ook ik heb wel eens illegale software gebruikt. Maar daarom zeur ik niet over boetes etc. die eventueel uitgedeeld zouden worden. Dat is het (kleine) risico. Ik blijf het wel leuk vinden.
Link naar reactie
[quote:b68170a8f8="roeske"][quote:b68170a8f8]Laten we hier nou niet de moreelridder uithangen. Ik denk dat de meeste onder ons niet geheel vrijuit gaan als het gaat om niet legale software. Dit forum moet gevrijwaard blijven van illegale software en vragen daarover, maar ik geloof niet dat iedereen die hier regelmatig komt alleen maar legaal spul op zijn pc heeft staan.[/quote:b68170a8f8]Ik een moraalridder?? Eerst goed lezen, dan kritiek geven Ja, ook ik heb wel eens illegale software gebruikt. Maar daarom zeur ik niet over boetes etc. die eventueel uitgedeeld zouden worden. Dat is het (kleine) risico. Ik blijf het wel leuk vinden.[/quote:b68170a8f8] Je schrijft niet alleen dat je het leuk vind, maar ook dat je het maar moet accepteren en moet betalen. Wat als je een programma wilt proberen waar geen demo versie van is, een duur tekenpakket of cad programma, als je deze download, komt hij in je dir te staan die je ook shared, als je dan vervolgens een week later een acceptgiro in de bus vindt van enkele duizenden euro's vraag ik me af of jij dan denkt "ik accepteer het en betaal wel eventjes"
Link naar reactie
[quote:2553169058="E gozeling"]Hoe kan dan bewezen worden dat jij software hebt aangeboden? Ik denk niet dat je in de gedeelde bestanden als beschrijving je naam en adres neerzet. En IP adressen? Is dat een bewijs? Wat doen ze dan tegen mensen die proxy's gebruiken?[/quote:2553169058] Ze werken in Denemarken met screenshots met daarop de bestanden die je aanbiedt. Je gegevens trekken ze via je provider na. Het is nog maar de vraag of dit hard bewijs is. Verder vraag ik me af of het open stellen van je computer voor andere internetgebruikers als aanbieden van software kan worden gezien. De Nederlandse wetgeving is totaal niet afgestemd op internetactiviteiten dus als aangeklaagde gebruiker maak je denk ik best een kans.
Link naar reactie
Zojuist gehoord op radio 2 waar een vertegenwoordiger van buma stemra te gast was. Onderwerp: Vervolging van p2p gebruikers in Denemarken Vraag: Kunnen we zoiets ook in Nederland verwachten Antwoord: Dat ligt wel in het verschiet, ja De man van buma stemra zij er wel bij dat ze veel liever de makers van p2p software aan wilden pakken, maar omdat dat volgens de rechtbank niet mag gaan ze maar de gebruikers aanpakken. :cry: :cry: :cry: :evil: MajinBuu :evil: :cry: :cry: :cry:
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...