Ga naar inhoud

kabel of adsl


Aanbevolen berichten

Dit is heel verschillend. In de ene gemeente is kabel-internet goed. In de andere weer niet. Ik zou zeggen, informeer even in de buurt bij mensen die kabel-internet hebben hoe het bevalt. Bij kabel-internet kan de bandbreedte die je hebt ook varieren naarmate er meer mensen in de buurt op de kabel zitten. Bij ADSL weet je wat je hebt. Je betaalt misschien wel iets meer, maar je bent gegarandeerd van de bandbreedte die je beloofd wordt. Daar komt nog nij dat KPN per 1 januari de downstream bandbreedte voor basic en fast ADSL met 50% verhoogd. De meeste kabel-providers stellen je niet in staat om een servertje neer te zetten. Poorten worden geblocked en je krijgt een dynamisch toegewezen IP-adres. Bij ADSL is dat niet zo. Je krijgt een statisch IP-adres en poorten worden niet geblocked. Sterker nog, XS4All biedt je ook nog eens een subdomein (domeinnaam.xs4all.nl) en bij ADSL abonnementen kun je ook nog eens bSMTP aanvragen. Kortom, ikzelf ben voor ADSL bij XS4All. Maar dat komt denk ik ook wel omdat er hier in Utrecht niet echt een alternatief is.
Link naar reactie
Kijk even op snelheidstesten van [url=http://www.speedtest.nl] speedtest [/url], [url=http://www.mordax.nl] mordax [/url] en [url=http://www.internetten.nl] internetten.nl [/url]. Daar kan je zoeken op Postcode en kijken wat de gemiddelde snelheid van @Home is. Over het algemeen ligt de sneldheid van kabel hoger dan ADSL, maar ADSL wordt in januari sneller (m.u.v. het Lite abonnement). Bovendien leveren ADSL-providers (vooral XS4ALL) veel meer service dan @home en heeft @home ontzettend beroerde mailservers (veel mail komt niet eens aan).
Link naar reactie
Das niet helemaal waar , het is maar waar je voor kiest je kan ook adsl-lite aanschaffen dan ben je niet duurder uit als kabel het is maar net wat je wil,voor snelle download is de kabel het beste,maar vergeet niet wanneer je de kabel 24 uur p/d laat aanstaan kan je er opwachten dat je een mooie brief thuis krijgt van @home met het verzoek om niet 24 uur online te zijn ,diverse collega's van mij zijn al benaderd. :lol: ik kies voor adsl :wink: de keuze moet je zelf maken .
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...