Ga naar inhoud

Is het mogelijk om een HTML pag. automatisch te presenteren?


anoniem

Aanbevolen berichten

Bij mij op de vereniging is het idee naar voren gekomen om onze site te laten zien in de kantine. Daar het gewoon plaatsen van een computer in de kantine leid tot het steeds maar alles opnieuw installeren (Jongetjes die nog net aan kunnen lopen weet een compu al goed te verbouwen), dacht ik aan het automatisch langs laten komen van de pagina's. Hoe kan ik dit nu het beste doen, met een macro (hoe?), programmeren, of misschien wel heel anders. Een voordeel hierbij zou zijn als het vrij gemakkelijk aan te passen is. Iemand een idee?
Link naar reactie
Ik ben niet zo'n held in java scriptjes, dus de mogelijkheden daarvan ken ik niet. Toch bedankt. :D Ik heb de oplossing toch gevonden met Macro's, ik heb een proggie gedownload bij "twocows.com" genaamd "Groone's Macroer" (Freeware). Daarmee kan ik macro maken waarmee ik door de hele site heen wandel. Ik hoef zo de site zelf niet aan te passen en krijg toch wat ik wil. Als iemand toch nog betere ideeën heeft of proggie kent hoor ik dat natuurlijk graag.
Link naar reactie
Ik heb even een [url=http://www.cygho.nl/redirect/1.htm]voorbeeldje[/url] online gezet. Ik denk dat dit is wat je bedoeld. De truc zit in de regel: [b:de1102e499]<meta http-equiv="Refresh" content="5; url=2.htm">[/b:de1102e499]. Dit alleen bij de 1e pagina natuurlijk. Op de 2e pagina vind je: [b:de1102e499]<meta http-equiv="Refresh" content="5; url=3.htm">[/b:de1102e499] enz. De tijd kan je aanpassen door content="5; te veranderen in wat je zelf als tijd wilt instellen (in seconden). ps: ik heb op elke nieuwe pagina de tekst een regel laten zakken. Dit alleen om duidelijk te laten zien dat het een andere pagina is.
Link naar reactie
Thanx! Dit werkt inderdaad erg mooi en is vrij makkelijk aan te passen. Nu nog ff knutselen om te kijken of ik dit kan combineren met autoscroll. En de volgende stap is om dit dan allemaal in een frameset te plaatsten en in een frame een internet pagina "die deze functionaliteit niet heeft" langs te laten komen. Als het allemaal gelukt is laat ik het weten.
Link naar reactie
In de (hoogste) frameset plaats je dan een scriptje [code:1:d54e7a6af7]setTimeout("parent.frame2naam.location.href = 'http://www.site.nl/pagina1.htm'",5000); setTimeout("parent.frame2naam.location.href = 'http://www.site.nl/pagina2.htm'",5000); enz...[/code:1:d54e7a6af7] Hiermee hoef je die http-equiv niet op iedere pagina te gebruiken en word de volgende pagina na 5000 milliseconden ingeladen. Dit kan uiteraard handiger door de verschillende paginas in een array te zetten, maar wegens ontbreken van jouw JavaScript-kennis heb ik dit achterwege gelaten Met dit script kun je een pagina laten scrollen [code:1:d54e7a6af7] function gaScrollen() { window.scrollBy(0,100) setTimeout('gaScrollen()',1000); } if (document.layers || document.all) gaScrollen()[/code:1:d54e7a6af7] Succes
Link naar reactie
Thanx! Het volgende heb ik nu voor elkaar: De pagina's wisselen elkaar af. Dat is geen probleem meer. Ik kan een pagina automatisch laten scrollen. Gaat ook prima. Maar..... De pagina die ik wil laten zien moet blijven zoals hij is, omdat deze op internet gewoon moet blijven doen (niet automatisch scrollen). In de kantine moet dat dus wel en ik krijg het alleen maar voor elkaar om een pagina automatisch te laten scrollen als ik de pagina zelf aanpas. Nu dacht ik zelf aan de volgende mogelijkheden: - Een frameset met scrollbars ( dus geen scrollbars van de frames zelf) maarre kan dit wel. - De html pagina in een tabel, volgens mij kan dit niet. - De html pagina in html oproepen, hier ook de vraag, eh kan dit? - Iets anders Alvast bedankt voor de hulp.
Link naar reactie
[quote:0f3d0c8a5f]Maar..... De pagina die ik wil laten zien moet blijven zoals hij is, omdat deze op internet gewoon moet blijven doen (niet automatisch scrollen).[/quote:0f3d0c8a5f] Je kunt met JavaScript checken waar je site draait. Dus in de kantine zal die op http://localhost/... draaien. Dan draai je dus je scripts om pagina's te veranderen en te scrollen. Anders niet. Met VB(script) en Java zal uiteraard van alles mogelijk zijn. Net als een hoop andere talen. Misschien bestaan er programma's welke uitgebreider zijn als "Groone's Macroer" die aan al jouw wensen voldoen ?
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...