Ga naar inhoud

Javascript/Flash voor menu ?


anoniem

Aanbevolen berichten

Het gaat om mijn webiste www.madonnaned.nl ZOals je kunt zien staan er nu aan beide kanten van de website menu's. Ik vind dat te veel en te rommelig en wil het onderverdelen in hoofdcategorien (Muziek, Beeld, Podium). En als men dan op 1 van de hoofdcategorieen klikt krijg je de onderliggende linkjes te zien (voor Muziek dus Albums, singles, etc...) Nu weet ik dat er javascriptjes voor zijn (kan alleen gheen mooie meer vinden!)... Weet iemand een paar goeie en simpele scriptjes? Ik heb ergens op dit forum gelezen dat deze scriptjes niet door iedere browser goed worden weer gegeven of in sommige gevallen helemaal niet. Zijn er nog andere manieren om zo'n soort menu (met openschuivende subemenu's) te maken? Flash misschien? ik heb nog nooit met Flash gewerkt.. Dus als je tip iets met Flash te maken zou het top zijn als je een site zou kunnnen noemen die voorbeelden heeft of waar ik scriptjes van kan downloaden. Alvast bedankt!
Link naar reactie
[quote:3de6e91984="Error404"]Bedoel je dit : http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex1/switchmenu.htm Hier een voorbeeld van een ander soort menu met "uitklap" functie http://www.dhtmlcentral.com/projects/coolmenus/?m=31[/quote:3de6e91984] Ik bedoel zoals die 2e! Als je bedoeld wat er in hun blauwe menu balk staat. Je beweegt met je muis over een onderwerpt en er klapt een submenu over (zonder dus dat je hoeft te klikken met de muis). Ennen ik begrijp uit de website naam (www.dhtml.com) dat het geen javascript is maar DHTML? En dat geeft minder veelproblemen?
Link naar reactie
De 2e, is een gratis te gebruiken menu. Het is een [b:d5541f1f19]D[/b:d5541f1f19]ynamisch [b:d5541f1f19]HTML[/b:d5541f1f19] menu. Dat geeft verder geen problemen. Het is behoorlijk browser compatible : http://www.dhtmlcentral.com/projects/coolmenus/browser.asp?m=36 en wordt actief onderhouden. Ze hebben ook een forum voor al je implementatie vragen. Het menu met voorbeelden is op de site te downloaden. Het werkt overigens "gewoon" met javascript. Meer over DHTML : http://searchwebservices.techtarget.com/sDefinition/0,,sid26_gci212022,00.html
Link naar reactie
Op de site staat wel een reference/Help, maar redelijk toegespitst op ervaren javascripters. Ik kan me voorstellen dat als je het zipje openmaakt het er allemaal erg ingewikkeld uitziet. Het stelt echter niet veel voor. - 1 x transparant gifje (hoef je niets aan te doen) - 1 x .js bestandje (hoef je niets aan te doen) - 1 x html pagina met de code en de styles Ik heb ff een voorbeeldje voor je gemaakt : http://members.home.nl/error404/coolmenus/ Een link met een zipje met dit voorbeeld staat onderaan die pagina. Deze moet je uiteraard nog wel opmaat maken maar het is op deze manier veel inzichtelijker. Succes !
Link naar reactie
Was iets te snel met mijn antwoord, had jou vraag nog niet gezien. Je kan de code extern opnemen : http://members.home.nl/error404/coolmenus/index2.html De hoofditems staan dan wel vast. Je kan (als je server dat ondersteund) ook gebruik maken voor de tabel met het menu van server side include : http://httpd.apache.org/docs/howto/ssi.html of bijvoorbeeld php oid
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...