Ga naar inhoud

[HTML] Include van PHP ?


Aanbevolen berichten

Hallo, Op mijn website wil ik graag een stukje php code includen in de HTML. Alleen dat lukt me niet. Hier staat de pagina: [url]http://www.koenstap.nl/Fotografie.html[/url] De code is [code:1:247d461216]<h1>Fotografie</h1> <!-- #include file="PhotoAlbum/album.php"-->[/code:1:247d461216] Als ik deze url, [url]http://www.koenstap.nl/PhotoAlbum/album.php[/url], gebruik, dan werkt het album.php wel. Wie kan mij helpen?
Link naar reactie
Maak van [code:1:ff239415df] Fotografie.html [/code:1:ff239415df] eens [code:1:ff239415df] Fotografie.php [/code:1:ff239415df] en van [code:1:ff239415df] <?php require("PhotoAlbum/album.php"); ?> [/code:1:ff239415df] eens [code:1:ff239415df] <?php include("PhotoAlbum/album.php"); ?> [/code:1:ff239415df] succes.
Link naar reactie
Dank je wel, Suay. Het aanroepen van album.php werkt. :D Ik heb die pagina gewoon maar wat bij elkaar gezocht en uitgeprobeerd. Hoe komt het dat het nu met fotografie.php wel werkt en waar kan ik hierover meer vinden? Of te wel;[i:5c52e9282b] waar ben ik mee bezig?? [/i:5c52e9282b] :oops: [url=http://www.koenstap.nl/Fotografie.php] Hier [/url] kun je het resultaat zien. Maar waarom krijg ik dan nog die foutmeldingen? Zo ver ik kan zien zit er nog iets fout in album.php. Maar wat??
Link naar reactie
[quote:b852321c95="gerben"]Waarschijnlijk een kwestie van permissies, of niet bestaande dirs of files.[/quote:b852321c95] LOL@signature.. :) Ik denk niet dat het daar aan kan liggen. [url=http://www.koenstap.nl/PhotoAlbum/album.php]Zo[/url] werkt ie wel. Maar via het aanroepen vanaf fotografie.php werkt het niet. :(
Link naar reactie
[quote:50beb55011="Dilbert"]logisch. fotografie.php en album.php staan niet in dezelde directorie. album.php haalt plaatjes uit de map images. en fotografie denkt dat ook omdat album.php daarin zit. maar er is helemaal geen map images in de directorie van fotografie.php. conclusie: allemaal in dezelfde map. d.[/quote:50beb55011] of bij album.php een variable aanmaken voor de images directory.. [quote:50beb55011] Hoe komt het dat het nu met fotografie.php wel werkt en waar kan ik hierover meer vinden? Of te wel; waar ben ik mee bezig?? [/quote:50beb55011] je bent bezig met PHP ;) :P zie http://www.php.net http://www.w3schools.com/php/default.asp http://php.resourceindex.com/ http://www.phpbuilder.com/ http://www.hotscripts.com - scripts
Link naar reactie
Hmm, dan moet ik mij toch maar eens gaan verdiepen in dat PHP-gebeuren en hoe ik dat knap met HTML kan verweven. :) Maar eerst ga ik proberen om dit aan de praat te krijgen. Zoals ik al aangaf, heb ik het PHP-script ergens opgedoken, zodat ik makkelijk en eenvoudig foto's kon uploaden zonder er steeds nieuwe HTML-pagina's voor te maken.
Link naar reactie
[quote:51882fbbb1="Dilbert"]je bent op de goede weg. dat zeer zeker. als je iets meer leest ontdek je de mooiste kanten van php. 8) d.[/quote:51882fbbb1] Dank voor je bemoedigende woorden. Ik kan ze zeker en vast gebruiken. :( Ik krijg deze foutmeldingen [code:1:51882fbbb1]Warning: main(PhotoAlbum/album.php): failed to open stream: No such file or directory in /usr/local/psa/home/vhosts/koenstap.nl/httpdocs/Fotografie.php on line 46 Fatal error: main(): Failed opening required 'PhotoAlbum/album.php' (include_path='.:/usr/local/psa/apache/lib/php') in /usr/local/psa/home/vhosts/koenstap.nl/httpdocs/Fotografie.php on line 46 [/code:1:51882fbbb1] Helaas kan ik er niets van maken. Wie kan mij helpen?
Link naar reactie
Heel simpel, het bestand PhotoAlbum/album.php kan hij niet vinden, het bestaat dus niet. - Let op hoofdletters. Als je een bestand hebt: - home/main/index.php En je hebt ook een bestand: - home/PhotoAlbum/album.php Als je dan in index.php zegt include ("album.php"); dan lukt het niet, ook niet met include ("PhotoAlbum/album.php"); want bij deze tweede zal hij zoeken naar het bestand home/main/PhotoAlbum/album.php. In dat geval is het correcte include ("../PhotoAlbum/album.php");. Hopelijk ben je er wat mee.
Link naar reactie
:oops: Ehum wie (lees welk bestand) kan PhotoAlbum/album.php niet vinden? Misschien kan ik de code hier plaatsen? Het gaat om vier bestanden; - fotografie.php: vanuit hier wordt album.php aangeroepen. - style.ccs: style sheet voor fotografie.php - album.php: php-script voor het fotoalbum. - viewer.php: php-script om de foto's mee te bekijken. Deze bestanden staan allemaal in dezelfde directory. De foto's staan in de directory "imgs" En de thumbnails staan in de map "imgs\thumbs" Ik heb de een zip-bestandje gemaakt, dat kun je [url=http://www.koenstap.nl/phpError.zip]hier[/url] vinden.
Link naar reactie
In je code heb je staan:[code:1:69af1e3fe7]<?php include("../album.php"); ?>[/code:1:69af1e3fe7]Dit is fout. ../ verwijsd naar een map hoger, maar album.php staat in dezelfde map dus het moet ./ zijn. Maar dit is overbodig. Het moet zijn:[code:1:69af1e3fe7]<?php include("album.php"); ?>[/code:1:69af1e3fe7]
Link naar reactie
Ik moet zeggen, als ik fotografie.php open dan krijg ik geen errors. Het enige dat misloopt is dat er geen figuren op de site tevoorschijn komen maar dat is omdat ze er niet bij zitten (in de zip dan). Welke errors krijg je precies en op welke pagina's en staat de site online of is het op je pc?
Link naar reactie
:oops: :oops: :oops: God verbood ons te vloeken.. Nu doet ie wel. :) Ik heb werkelijk geen idee hoe het komt. Hij doet het gewoon. [url=http://www.koenstap.nl/fotografie.php]Hier[/url] staat 'ie online. Ik zal alleen de achtergrond van de tabel nog even aanpassen. Maar dat lukt me zelf wel. (hoop ik.;))
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...