Ga naar inhoud

[ASP XML] xml-file naar een url schrijven


Aanbevolen berichten

Ik zit al geruime tijd te prutsen met het volgende probleem: Ik werk met asp. tbv het betalingsverkeer moet er een xml-file aangemaakt worden en verstuurd naar een url. De volgende code heb ik bedacht maar het werkt niet. [code:1:fb77551108] dim strRequest dim objSrvHTTP dim objXMLDocument set objSrvHTTP = Server.CreateObject("MSXML2.ServerXMLHTTP") set objXMLDocument = Server.CreateObject("MSXML2.DOMDocument") strRequest = "<naam>flipper</naam>" objXMLDocument.async = false objXMLDocument.loadXML(strRequest) objSrvHTTP.open "POST", "http://www.voorbeeld.nl/test/test.ASP", false objSrvHTTP.send objXMLDocument Response.Write objSrvHTTP.responseText [/code:1:fb77551108] Hiermee lees ik de inhoud van test.asp, deze wordt door de response.write weergegeven. Ik wil echter de informatie in test.asp wijzigen in de tekst zoals die in de strrequest is weergegeven. Deze tekst wil ik later vervangen door de complete XML. Wat doe ik fout??? Is er op het net ook een site waarop een voorbeeld staat??
Link naar reactie
vergeet niet de Mozilla vrienden: een voorbeeld: function loadXML (url) { var httpRequest; if (typeof ActiveXObject != 'undefined') { httpRequest = new ActiveXObject('Microsoft.XMLHTTP'); } else if (typeof XMLHttpRequest != 'undefined') { httpRequest = new XMLHttpRequest(); } if (httpRequest) { httpRequest.open('GET', url, false); httpRequest.send(null); return httpRequest.responseXML; } else { return void 0; } } Maar ik heb egen idee hoe je een xml bestand via een server-side taal veranderd en opslaat.
Link naar reactie
Volgens mij ben je alleen het contenttype vergeten: "text/xml" Function SendXMLRequest(ByVal sURL, ByVal sRequestXML) ' sends xml and gets response back Dim oHTTP Set oHTTP = Server.CreateObject("MSXML2.ServerXMLHTTP") oHTTP.open "POST", sURL, false oHTTP.setRequestHeader "Content-Type", "text/xml" oHTTP.send(sRequestXML) SendRequest = oHTTP.responseText Set oHTTP = Nothing End Function
Link naar reactie
Bas, lees eens goed. Deze code heeft [b:2886719296]NIETS[/b:2886719296] te maken met alternatieve browsers of gangbare browsers. Ik gebruik zelf ook Firefox - als je persé wil weten hoe progressief ik al dan niet ben. Ja en ook Opera en ook Internet Explorer. Deze code is code die op de [b:2886719296]WEBSERVER[/b:2886719296] wordt geplaats, op de webserver werkt, en nooit en te nimmer naar de browser wordt gestuurd. Het wordt gebruikt in ASP (Active Server Pages), en dat is net zoiets als PHP, in de zin dat het serverside-scripting is. Nou vind je PHP waarschijnlijk veel beter passen bji dit forum, maar daar gaat de vraag helaas niet over. Misschien kan je de vraagsteller overtuigen dat hij PHP moet gaan gebruiken in plaats van ASP, maar alsjeblieft niet in deze thread.
Link naar reactie
Taka, denk om je bloeddruk! ;) Ik weet heus wel hoe server side scripting languages werken. Ik weet ook dat clients geen invloed hebben op het resultaat dat de server geeft (mits je dit niet expliciet zelf doet adhv UA-strings) en ga zo maar door. En persoonlijk kan het me helemaal niet schelen of je progressief bent of niet. Maar dat laat niet onverlet dat ik zijn deelvraag gewoon kan beantwoorden? Dussuh, beetje rustig svp... - Bas
Link naar reactie
Ach weet je, er zijn zoveel mensen die client-side script en server-side script door elkaar halen. En een opmerking zoals jij maakt, maakt daarbij alleen de verwarring maar groter. Zeker als er "oude rot" bij je naam staat. Ik zal voortaan op mijn bloeddruk letten, als je voortaan eerst goed leest (inclusief je eerdere eigen bijdragen). Je zegt >> Maar dat laat niet onverlet dat ik zijn deelvraag gewoon kan beantwoorden? << Maar: a. je beantwoordt geen enkele vraag, je maakt alleen een (irrelevante) opmerking over het gebruik van Mozilla en Opera. b. er is helemaal geen deelvraag over client-side scripting. Tja, mijn bloeddruk.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...