Ga naar inhoud

variabele tekst herhalen


Aanbevolen berichten

Hallo! Ik wil een stuk tekst steeds herhalen. Ik wil een naam op kunnen geven; de onderstaande code moet herhaalt worden totdat er geen bestand meer is die zo heet. Je geeft bv. de naam "foto" op; er zijn drie bestanden, die 'foto1.jpg', 'foto2.jpg' en 'foto3.jpg'. Dan moet de onderstaande code 3 keer herhaalt worden. Met welke taal kan ik dit het beste doen en hoe ongeveer? [code:1:80c48285ea]<a name="1"> <table border="0"> <tr height="375"> <td height="375"> <a href="javascript:volgende();"><img src="foto1.jpg" border="0"></a></td> </tr> </table>[/code:1:80c48285ea]
Link naar reactie
Wil je programmatisch bepalen hoeveel bestanden er zijn? Of definieer je vooraf welke of hoeveel bestanden er zijn in een categorie? Als je zelf wil uitlezen welke bestanden er aanwezig zijn (op de server) dan ontkom je niet aan het gebruik van een server-side taal. Welke keuze je daarin maakt maakt niet zo veel uit, vrijwel elke taal heeft wel mogelijkheden om het filesystem uit te lezen. Kijk eerst eens welke mogelijkheden je host ondersteund en wat je zelf functioneel wil bereiken. En hoe is het eigenlijk gesteld met je eigen kennis? Heb je zelf een voorkeur voor of ervaring in een taal/platform?
Link naar reactie
[quote:d43426b72d="Annie"]Wil je programmatisch bepalen hoeveel bestanden er zijn? Of definieer je vooraf welke of hoeveel bestanden er zijn in een categorie?[/quote:d43426b72d]Het liefst wil dit programmatisch bepalen, maar het hoeft niet perse.[quote:d43426b72d="Wiep Corbier"]Met de taal 'knippen en plakken'[/quote:d43426b72d]Nu je het zegt! Maar als je bv. 50 bestanden hebt, dan is een computer sneller dan ik..
Link naar reactie
[quote:c88ee53f18="Annie"]En hoe is het eigenlijk gesteld met je eigen kennis? Heb je zelf een voorkeur voor of ervaring in een taal/platform?[/quote:c88ee53f18]Het is nog slecht gestelt met m'n kennis, ik ken alleen een beetje javascript, dus als ik een serverside taal wil kiezen maakt het niet uit welke.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...