Ga naar inhoud

schijven in plaatjes met php


Aanbevolen berichten

[quote:212fe8f6df="gerben"]Zou jij die .htaccess optie hier eens kunnen neerzetten? Waarschijnlijk mod_rewrite?[/quote:212fe8f6df]Net zoals je .php met de AddHandler directive aan de PHP-parser knoopt (zie installatie-instructies van PHP) doe je dat met .jpg. Daarvoor heb je geen mod_rewrite nodig.
Link naar reactie
[quote:9a5e2ca672="gerben"]Zou jij die .htaccess optie hier eens kunnen neerzetten? Waarschijnlijk mod_rewrite?[/quote:9a5e2ca672] Ik heb niet echt verstand van die zaken, maar ik weet wel dat het zo werkt: Dit in een .htaccess, en php parst elke file die je hier aangeeft: <FilesMatch "\.(png)$" > ForceType application/x-httpd-php </FilesMatch> <FilesMatch "\.(jpg)$" > ForceType application/x-httpd-php </FilesMatch> Dus nu kan je de GD-PHP bestandjes gewoon .jpg of .png noemen, en lijkt het net echt. Je kan ook zelf een leuke extentie bedenken :) Suc6
Link naar reactie
[quote:43eb53e4bf="nano"]klopt het dat als ik nu recht op het plaatje klik en properties kies dat ik een .php extentie te zien krijg ?[/quote:43eb53e4bf] Klopt... Tenzij je het bestand dus .jpg oid noemt. Maar dan zou ik ff een aparte map maken, waarin je al je 'GD' plaatjes zet, en daar een .htaccess bestand aanmaken die van een paar berichten hierboven... Ps. als je dat plaatje echt gaat gebruiken, dan kan je de tekst alleen shuin zetten als een ttf tekst gebruikt.
Link naar reactie
[quote:aabaf90c73="gerben"]Zou jij die .htaccess optie hier eens kunnen neerzetten? Waarschijnlijk mod_rewrite?[/quote:aabaf90c73]Mod_rewrite is alleen voor url's om te zetten, en dat is hier een beetje overbodig. Zoals The Milkman al zei, een map aanmaken speciaal voor de scripts die alleen een plaatje outputten. Daarna een .htaccess aanmaken met daarin: [code:1:aabaf90c73] AddType application/x-httpd-php .jpg [/code:1:aabaf90c73] Alleen weet ik niet zeker of er ook nog een RewriteBase / ervoor moet.
Link naar reactie
Lijkt me alleen niet echt interessant om het zo te noemen... Voor een webpagina welke geindexeerd wordt ok, maar voor een plaatje? Als ik alleen tekst wil genereren en daar een plaatje van wil maken (PNG) gaat dat ongeveer op dezelfde manier? Dus dat ik bijvoorbeeld zoiets heb:[code:1:054add238c]<img src="headerimage.php?content=Hello%20world" alt="Hello world">[/code:1:054add238c]en dat ik dan die tekst terugkrijg, maar dan met het door mij gekozen lettertype, letter-spacing, anti-alias etc?
Link naar reactie
Ja. Dat kan, maar letter-spacing en al die dingen zijn te uitgebreid daarvoor. Ja of je moet een erg uitgebreid script schrijven... Maar de benaming is wel handig. Als je ergens je avatar wilt plaatjen, en je per se een .jpg extentie nodig hebt. Als het alleen een extentie check is, kan je het dus gewoon gebruiken.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...