Ga naar inhoud

Problemen met Mysql


anoniem

Aanbevolen berichten

Ik heb op m'n pc een webservertje draaien met IIS en W2K. Nu weet ik dat mijn ISP de eerste 1024 poorten blokt. Dus heb ik in IIS de website laten verwijzen naar poort 1025. Dit werkt. Maar soms moet je bv. http://213.224.167/68:1025/index.htm (dus met de poort erbij) en andere malen weer niet. Hoe komt dit? Dan het tweede probleem...ik heb mysql gewoon in c:\ staan. Vroeger met php triad kon ik via http://localhost/myphpadmin de databases aanmaken en aanpassen. Nu geraak ik daar niet meer aan.Wat doe ik verkeerd? Moet ik php ook in de InetPub plaatsten?
Link naar reactie
Je eerste vraag begrijp ik niet helemaal, maar ik ga toch een poging wagen je op weg te helpen. Als je site in IIS geconfigureerd is zodat deze alleen "luistert" op poort 1025 dan is het niet mogelijk om zonder poort aanduiding naar de site te gaan. Kijk dus eens in de properties of niet toevallig ook poort 80 nog gebruikt wordt. Om myphpadmin te gebruiken zal je IIS zo moeten configureren dat deze ook PHP parsed. Kijk hiervoor op www.php.net bij de [url=http://www.php.net/downloads.php]windows binaries (windows installer)[/url]. Overigens kan je mysql ook via de shell aanpassen. Maar daarmee heb je geen "mooie GUI" om in te werken en dat maakt het lastiger om te werken.
Link naar reactie
[quote:f8b9ba3040="Annie"]Je eerste vraag begrijp ik niet helemaal, maar ik ga toch een poging wagen je op weg te helpen. Als je site in IIS geconfigureerd is zodat deze alleen "luistert" op poort 1025 dan is het niet mogelijk om zonder poort aanduiding naar de site te gaan. Kijk dus eens in de properties of niet toevallig ook poort 80 nog gebruikt wordt. Om myphpadmin te gebruiken zal je IIS zo moeten configureren dat deze ook PHP parsed. Kijk hiervoor op www.php.net bij de [url=http://www.php.net/downloads.php]windows binaries (windows installer)[/url]. Overigens kan je mysql ook via de shell aanpassen. Maar daarmee heb je geen "mooie GUI" om in te werken en dat maakt het lastiger om te werken.[/quote:f8b9ba3040] Ok op de eerste vraag was het antwoordt duidelijk. Dus poort moet erbij. Ik kan nu via http://ipadres/myphpadmin een pagina openen maar ik krijg volgende fout; phpMyAdmin kon het configuratie bestand niet lezen! Dit kan gebeuren als php een parse error in dit bestand aantreft of dit bestand helemaal niet gevonden kan worden. Roep het configuratie bestand direct aan met de snelkoppeling hieronder en lees de php foutmelding(en). In de meeste gevallen ontbreekt er ergens bijvoorbeeld een quote. Wanneer er een blanco pagina wordt weergegeven zijn er geen problemen. config.inc.php Wat moet ik aanpassen?
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...