Ga naar inhoud

CSS (fluid) en PHP probleem


anoniem

Aanbevolen berichten

Hoi, Ik heb nu een site gemaakt waarin elementen zitten die op elke pagina weer terug komen. nu had ik dit gedacht met het include commando te bereiken. Nu heb ik een probleem. Als ik dit doe komen twee boxen die naast elkaar staan als je alles in html zet, onderelkaar te staan. Hier is het stukje CSS waarin beide boxen aangeroepen worden : #content { margin-top:15px; padding: 10px; margin-left: 270px; } .leftbookbox { border:1px solid #A20119; width:230px; padding:6px; margin-bottom:20px; font-size:11px; background-color:#FDEBB0; } .blogbox { border:1px solid #FDEBB0; padding:6px; margin-bottom:20px; background-color:white; } In het afzonderdelijke file worden ze als volgt aangeroepen. [b:6aa587988c]Bestuur.php [/b:6aa587988c] <?php echo '<link rel="StyleSheet" type="text/css" href="msk.css">'; include("header.php"); include("navigatie.php"); include("box.php"); include('bestuur2.php'); ?> [b:6aa587988c]box.php [/b:6aa587988c] <?php echo '<div id="left">'; echo '<div class="leftside">'; echo '<div class="leftbookbox">'; echo '<div style="font-size: 18px; font-weight: bold; text-align: justify; font-family: arial;">MSK menu'; echo '</div>' ; echo '<br>'; **** mijn tekst ******* echo '</div>'; echo '</div>' ; ?> [b:6aa587988c]bestuur2.php[/b:6aa587988c] echo '<div id="content">'; echo '<h3 class="tab"><a href="index.html">Clubinformatie</a></h3> <h3 class="down">Bestuur</h3> <h3 class="tab"><a href="contributie.html">Contributie</a></h3>'; echo '<div class="blogbox">'; *** tekst deze box ***** echo '</div>'; echo '</div>'; het is dus de bedoeling dat leftbox en blogbox naast elkaar blijven. Is dit te doen met het PHP include commando of kan ik dit beter met SSI proberen te doen. Alvast bedankt.
Link naar reactie
Je probleem heeft voor zover ik het kan beoordelen niets met het gebruik van php / includes te maken. Het probleem zit in de html en css die je wegschrijft naar de client. Probeer eerst een (evt. versimpelde) html opzet te maken die werkt en voeg deze daarna in in de php code. Of kijk naar de gegeneerde source en haal daar de fout uit.
Link naar reactie
hoi Annie, Ik heb op dit moment de pagina in html werkend. Maar omdat bepaalde zaken op elke pagina weer terugkomt, leek mij het beste om daar aparte bestanden van te maken. Bv als ik nu het menu wil veranderen moet ik in 20 bestanden alles veranderen. Nu dacht ik dat php-includes dan misschien de oplossing waren. In een bestand veranderen en daardoor op de hele site verandert. Maar dit idee werkt dus niet helemaal goed. Het probleem is dat zodra twee layers naast elkaar zouden moeten komen, dit niet gebeurd. Indien iemand het wil zien, wil ik de bestanden wel op internet zetten. Nu vroeg ik me af of ik iets op de verkeerde manier had aangepakt of dat er een andere oplossing mogelijk was. De site is opgebouwd uit layers. Ik kan hem wel in frames maken maar dat is eigenlijk niet de bedoeling. Hoop dat dit mijn vraag verduidelijkt. Roelof
Link naar reactie
Je opzet is goed. Het maakt voor de client niet uit of je alles in 1 bestand zet of dit opdeelt in meerdere bestanden en deze samenvoegt op de server. Het gaat dus mis in de uitvoering. Er moet een verschil zitten tussen je html variant en de "opgedeelde" en daarna met php samengevoegde variant. Als je beide online kan zetten dan kunnen we er wel naar kijken.
Link naar reactie
Ik weet niet in hoeveel stukken je de pagina verdeeld heb, maar zoals ik zo op het eerste ook zie gaat er iets fout bij het includen van de boven- en onder-kant van de pagina. gebruik je zoiets: <?php include "bovenkant.inc"; ?> rest pagina <?php include "onderkant.inc"; ?> (bestand hoeft trouwens niet de extensie .inc te hebben, maar vind ik makkelijk)
Link naar reactie
Hoi, Ik heb de site in 4 gedeelten verdeeld nl. Bovenaan de site een gedeelte voor het logo(header.php), daaronder een gedeelte voor de besturing(navigatie.php) . Daaronder aan de linkerkant een box (box.php) met daarnaast een gedeelte voor de info (bestuur.php) In css heet het logo header, de navigatiegedeelte navbar. De box aan de linkerkant leftsite met daarin leftsidebook. het info-gedeelte heet content met daarin blogbox. Ik snap daarom je opmerking over de onderkant van de site niet zo goed. Zou je je kunnen verduidelijken Roelof
Link naar reactie
Als ik het goed begrijp heb je die page zo als hieronder in de 4 genoemde stukken gedeeld: header.php[code:1:a6626afe15]<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd"> <html> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1"> <title>MSK Basketball clubinformatie</title> <link rel="StyleSheet" type="text/css" href="msk.css"> </head> <body> <div id="header"> <img src="images/header3.png" width="750" height="110" alt=""> </div>[/code:1:a6626afe15]navigatie.php[code:1:a6626afe15]<div class="navbar"> <div class="nav"> <a href="index.html">Algemeen</a> | <a href="heren.html">Heren 1</a> | <a href="junioren.html">Jongens Junioren</a> | <a href="aspiranten.html">Jongens aspiranten</a> | <a href="programma.html">Programma</a> | <a href="verslag.html">Verslag</a> | <a href="gastenboek.php">contact</a> </div> </div>[/code:1:a6626afe15]box.php[code:1:a6626afe15]<div id="left"> <div class="leftside"> <div class="leftbookbox"> <div style="font-size: 18px; font-weight: bold; text-align: justify; font-family: arial;">MSK menu </div> <br> Deze website wordt onderhouden door : <br> R. Wobben <br><br> Laatste bijgewerkt op : 16 oktober 2003 </div> </div> <div class="spacer"> & </div> </div>[/code:1:a6626afe15]bestuur.php[code:1:a6626afe15]<div id="content"> <h3 class="tab"><a href="index.html">Clubinformatie</a></h3> <h3 class="down">Bestuur</h3> <h3 class="tab"><a href="contributie.html">Contributie</a></h3> <div class="blogbox"> <b>Voorzitter</b><br><br> vacant<br><br> <b>Penningmeester</b><br> Dhr. T. Eeftingh<br> Wulp 27<br> 9502 WJ Stadskanaal<br> 0599 - 617358<br> <br> <b>Secretaris</b><br><br> Mevr. L. Super<br> Weigelastr. 1<br> 9581 MB Musselkanaal<br> 0599 - 471124 </div> </div> </body> </html>[/code:1:a6626afe15]Dan wordt bestuur.php[code:1:a6626afe15]<?php include("header.php"); include("navigatie.php"); include("box.php"); include("bestuur.php"); ?>[/code:1:a6626afe15]Dan zou het toch gewoon moeten werken. :wink:
Link naar reactie
hoi, Je begrijpt alles goed. Alleen zie ik dat jij de aanroep van het css-bestand in header.php hebt en ik doe het in bestuur.php en roep ik de html op met echo"html-code"; en het is geen box boven. de box en bestuur.php staan naast elkaar. Zal eens kijken of dat verschil uitmaakt waar je de css-bestand aanroept. groetjes, Roelof
Link naar reactie
:roll: [quote:d89438b9ee="snowman2"]Alleen zie ik dat jij de aanroep van het css-bestand in header.php hebt en ik doe het in bestuur.php[/quote:d89438b9ee]Als je CSS maar tussen <head> en </head> staat maakt de plaats niet uit.[quote:d89438b9ee="snowman2"]en roep ik de html op met echo"html-code";[/quote:d89438b9ee]Dat hoeft niet maar mag wel, net wat je voorkeur is[quote:d89438b9ee="snowman2"]en het is geen box boven. de box en bestuur.php staan naast elkaar.[/quote:d89438b9ee]Dat was een foutje van mij en heb ik ondertussen verbeterd. [quote:d89438b9ee="snowman2"]Zal eens kijken of dat verschil uitmaakt waar je de css-bestand aanroept.[/quote:d89438b9ee]Ben benieuwd ! :wink:
Link naar reactie
hoi, Heb geprobeerd of de css-aanroep op andere plaats helpt maar niks. Weet alleen zeker dat de plaats van bestuur afhangt van de plaats van de box als ik de css goed snap. O, dacht altijd dat html-code in php met echo moest worden aangeroepen. Daarom doe ik dat. Ook maar eens kijken of dat verschil uitmaakt. Groetjes, Roelof
Link naar reactie
Zit het probleem ook niet in het feit dat de link naar de style sheet buiten de head staat? [code:1:d69ef4a6bc]<link rel="StyleSheet" type="text/css" href="msk.css"><div id="header"><img src="images/header3.png" width="750" height="110" alt=""></div><div class="navbar"><div class="nav"><a href="index.html">Algemeen</a> | <a href="heren.html">Heren 1</a> | <a href="junioren.html">Jongens Junioren</a> | <a href="aspiranten.html">Jongens aspiranten</a> | <a href="programma.html">Programma</a> | <a href="verslag.html">Verslag</a> | <a href="gastenboek.php">contact</a></div></div><div id="left"><div class="leftside"><div class="leftbookbox"><div style="font-size: 18px; font-weight: bold; text-align: justify; font-family: arial;">MSK menu</div><br>Deze website wordt onderhouden door :<br>R. Wobben<br><br>Laatste bijgewerkt op : 16 oktober 2003</div></div><div id="content"><h3 class="tab"><a href="index.html">Clubinformatie</a></h3> <h3 class="down">Bestuur</h3> <h3 class="tab"><a href="contributie.html">Contributie</a></h3><div class="blogbox"> <b>Voorzitter</b><br><br> vacant<br><br> <b>Penningmeester</b><br> Dhr. T. Eeftingh<br> Wulp 27<br> 9502 WJ Stadskanaal<br> 0599 - 617358<br> <br> <b>Secretaris</b><br><br> Mevr. L. Super<br> Weigelastr. 1<br> 9581 MB Musselkanaal<br> 0599 - 471124</div></div> </pre></xmp></noscript><script language="javascript" src="http://ads.tripod.lycos.nl/ad/test_frame_size.js"></script>[/code:1:d69ef4a6bc] er missen hele stukken code. Ik denk dat je tog niet goed geincluded heb ofzo.
Link naar reactie
Hier [url=http://nl2.php.net/manual/nl/introduction.php]PHP: Introductie - Manual[/url] kan je e.e.a. na lezen. Iets wordt pas als PHP geïntrepeteerd als het tussen PHP-tags is geplaatst. Belangrijk is te weten dat er op een include over wordt gegaan op HTML tenzij er aan het begin en eind op de include PHP-tags zijn aangegeven.
Link naar reactie
:o Ik zie o.a. de volgende codes [code:1:f644bf1b90]<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd"> <html> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1"> <title>MSK Basketball clubinformatie</title> </head> <body> </body> </html>[/code:1:f644bf1b90] nergens in jouw bestuur.php :wink:
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...